shop.musicserver.cz

Nové desky pro 22. týden

Vydáno: 28.05.2006 05:00 v sekci Nové desky - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Příští týden se na pulty hudebních obchodů stěhují nové desky od bláznivých funkerů Gnarls Barkley, legendy Paula Simona, rockerů The Futureheads, americké naděje Orson, rekapitulace hitů finské Apocalyptiky, debuty domácích kapel Soil a Miou Miou, druhé album britských eklektiků The Zutons, písničkářky Jolie Holland a společný projekt Elvise Costella a Allena Toussainta inspirovaný potopou v New Orleans.

Pokud se v pondělí 29. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Gnarls Barkeley - St. Elsewhere (Warner)
web / myspace / preview / psali jsme

Gnarls Barkley - St. Elsewhere
Jejich hit "Crazy" válcuje hitparády po celé Evropě a právě přišel čas i na dlouhohrající album, která u nás vychází s třítýdenním zpožděním od západní Evropy. Společná práce DJ Dangermouse (Gorillaz, DangerDoom) a Cee Lo Greena (Goodie Mob) zplodila chytrý mix hip hopu, soulu a funku. Klip k prvnímu singlu "Crazy" je k vidění zde, další tři písně si můžete poslechnout na jejich myspace včetně druhého singlu "Smiling Faces".
Paul Simon - Surprise (Warner)
web / myspace / preview / psali jsme

Paul Simon - Surprise
Slavný písničkář se vrací s prvním albem po šesti letech od "You're The One". Simon ho nahrál se slavným producentem Brianem Enem a jsou na něm ke slyšení také jeho slavní kolegové Bill Frisell, Herbie Hancock nebo Pino Palladino. Ukázky ze všech jedenácti skladeb i texty k nim najdete na oficiální stránce zpěváka. Vyčerpávajícího průvodce nabízíme zde.


The Futureheads - News And Tributes (Warner)
web / myspace / preview / psali jsme

The Futureheads - News & Tributes
Britská indie kapela překvapila bezejmenným debutem před dvěma lety, teď se budou snažit na úspěch navázat svým druhým albem. Kapela prý desku nahrála za pouhých pět týdnů pod producentským dohledem Bena Hilliera. "News And Tributes" obsahuje patnáct skladeb včetně singlu "Skip To The End", který si můžete stáhnout zde. Speciální e-karta k albu je k vidění zde.


Orson - Bright Idea (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Orson - Bright Idea
Kapela z Kalifornie zatím slaví větší úspěchy v Británii než doma, když jejich debut "No Tomorrow" dosáhl na vrchol britského žebříčku a dařilo se i aktuálnímu "Bright Idea". Album stejného jména si kapela vydala už vloni, teprve po úspěších singlů se deska dostává do široké distribuce. Na jejich myspace jsou ke slyšení oba singly, preview celé desky je k vidění zde.


Apocalyptica - Amplifed - A Decade Of Reinventing The Cello (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Apocalyptica - Amplifed:  A Decade Of Reinventing The Cello
Finská kapela bilancuje svoji kariéru deset let po průlomovém albu "Plays Metallica By Four Cellos". Jako bonus přidávají i dvě nové skladby - "Repressed" s vokály Maxe Cavalery (Soulfly, Ex-Sepultura) a Matta Tucka z Bullet For My Valentine a také coververzi "Angel Of Death" původně od Slayer. Album vychází i v 2CD edici, která obsahuje disk instrumentálních a disk vokálních skladeb. Video k "Repressed" je k vidění zde, v sekci videos na jejich webu najdete videoklipy k dalším hitům obsaženým na výběru.
Miou Miou - La Grande Finale (Piper Records)
web / myspace / preview / psali jsme

Miou Miou - La Grande Finale
Chrudimská kapela alternativního popu vydává po dvou EPčkách konečně své debutové album. Uslyšíte na něm také hosty zvučných jmen, jako jsou Corinne Veisy, Petr Bína nebo Márdi z Vypsané fiXy. O texty k několika písním se postarala herečka Anna Polívková, mix alba měl na starosti Ondřej Ježek. Skladba "Dans le Miroir de Tes Yeux" získá v nejbližší době klipovou podobu. Ukázky z desky si můžete pustit na jejich myspace nebo na webu.
Soil - In Fields (Panther / Quasidelict)
web / myspace / preview / psali jsme

Soil - In Fields
Projekt Zuzany Kropáčové (Funtasy Milk, Gang ala Basta) a Vladimíra Pechy (Masomlejn, Ohm Square, Načeva) dospěl po čtyřech letech existence k první desce, která ale vznikla už bez druhého jmenovaného. Hudba Soil je na pomezí jazzu, soulu, funku a popu, jak ostatně kapela naznačila na singlu "Freaky", který byl ke slyšení na celé řadě kompilací. Desku si kapela produkovala sama, mixu se ujal Ecson Waldes. "In Fields" se bude křtít tuto středu v Paláci Akropolis.
The Zutons - Tired Of Hangin' Around (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali jsme

The Zutons -  Tired Of Hangin' Around
S malým zpožděním i u nás vychází druhá deska britské indie kapely The Zutons. V Británii vyšla přesně dva roky po debutu "Who Killed...... The Zutons?" a bodovala na čísle dva UK Chart. Produkoval ji Stephen Street a obsahuje také Top 10 singl "Why Won't You Give Me Your Love?". Tato skladba stejně jako dvě další je ke slyšení na jejich myspace.


Jolie Holland - Springtime Can Kill You (Maximum Underground)
web / myspace / preview / psali jsme

Jolie Holland - Springtime Can Kill You
Zpěvačka z Texasu vydala na začátku května své druhé studiové album na značce Anti, už na konci stejného měsíce se bude prodávat i u nás. Jeden z velkých letošních písničkářských objevů spojuje country a folk a mezi její velké fanoušky patří i Tom Waits. Titulní skladbu "Springtime Can Kill You" si můžete stáhnout zde. Tři další skladby jsou dostupné ke stažení na její myspace.


Elvis Costello & Allen Toussaint - The River In Reverse (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Elvis Costello & Allen Toussaint - The River In Reverse
Popový chameleon Elvis Costello vydává společné album s r'n'b hudebníkem z New Orleans Allenem Toussaintem. Druhý jmenovaný přispěl sedmi skladbami, Costello napsal jednu a zbytek natočili společně. Na desce pracovali v New Orleans a podíleli se na něm také hudebníci z Costellovy kapely The Impostors a z doprovodného souboru Touossainta.


Dále vychází:
Another Way - Another Way (Panther)
Chris Brown - Chris Brown's Journey DVD (Sony BMG)
Coup - Pick A Bigger Weapon (Maximum Underground)
DJ Krush - Stepping Stones: The Self-Remixed Best (Sony BMG)
Bob Dylan - Don't Look Back DVD (Sony BMG)
Peter Fiala - Druhá ... (Forza)
Easy - Show Me The Way (Panther)
The Feelings - Twelve Stops And Home (Universal)
Hard-Fi - In Operation CD+DVD (Warner)
Kora et le Mechanix - Excursin Panther (Panther)
Less Than Jake - In With The Out Crowd (Warner)
Gianna Nannini - Grazie (Universal)
Rascal Flats - Me And My Gang (EMI)
Různí - Mission Impossible 3 (O.S.T.) (Panther)
Dara Rolins - D1 (Sony BMG)
Pavel Roth - Spal mě svou láskou (B.M.S.)
The Stills - Without Feathers (Warner)
The Storys - The Storys (Warner)
Syndrom Snopp - Reloaded (Paranormalz / Maximum Underground)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu