Gorillaz hledají vlastní Superstar

06.04.2005 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Gorillaz a jejich fanoušci hledají na své webové stránce v soutěži talentů svoji vlastní Superstar. Pokud se chcete stát spolupracovníkem této nevšední kapely, stačí svůj výtvor přihlásit do soutěže a pak čekat, jestli se na vás usměje štěstí. Máte ještě šanci, "Search For A Star" je právě v polovině.
Gorillaz
© www.gorillaz.com
I post-apokalyptický svět plný zmutovaných potvor potřebuje své talenty. Nejslavnější virtuální skupina Gorillaz hledá v konkurzu na internetu svého budoucího spolupracovníka. Projekt "Search For A Star" je zhruba v polovině, už našel deset vítězů základních kol, ale výběr těch nejlepších bude pokračovat až do července, kdy se o přízeň návštěvníků webových stránek Gorillaz utká třiatřicet nejlepších v závěrečném finále. Vítěz bude známý v polovině července a čeká ho uznání, sláva a hlavně vstup do virtuálního světa animované skupiny.

Gorillaz
© www.gorillaz.com
Nějaká podobnost se soutěží Pop Idol / Superstar? "Ti vaši superstar jsou kašpaři," říká rozhořčeně špatnou angličtinou kytaristka Noodles. O té soutěži před ní už raději nemluvte. "Že se nestydíte cpát takový odpad svým dětem do hlavy," naštve se. V "Search For A Star" vítězí opravdová kreativita a originalita, průměr nemá šanci. Není důležitý formát, přihlásit můžete cokoliv od animace, hudební nahrávky, obrázku, fotografie nebo třeba domácího videa, na kterém se pitvoříte. Nevadí, že technika není zvládnutá stoprocentně profesionálně, Gorillaz hledají chytré myšlenky, ne perfekcionismus. "Opravdový talent by měl produkovat potravu pro duši," říká Murdoc, basák skupiny. Nějaká omezení? Soubory, které přihlásíte do soutěže, by měly být v běžných formátech, veliké maximálně 25 Mb, videoklipy ani písně by neměly trvat déle než minutu.

Gorillaz - porota 02
© www.gorillaz.com
Soutěž probíhá už od 15. prosince minulého roku a první vítěz byl vyhlášen na začátku ledna roku tohoto. Každý týden vyberou Gorillaz z přihlášených deset nejlepších, pro které návštěvníci mohou hlasovat a najít ten nejlepší příspěvek. Celkem tak zůstane ve hře třiadvacet vítězů týdenních kol, ke kterým přibude deset držitelů divokých karet, které udělí Gorillaz osobně. Z finálového hlasování, které bude trvat měsíc a skončí 15. července, vzejde absolutní vítěz, neboli gorilí superstar. Jaké jsou ceny? Vítěz má slíbenou spolupráci s Gorillaz na jakémkoliv projektu podle vzájemné domluvy. Navíc získá svoji vlastní "místnost" ve virtuálním světě internetové stránky www.gorillaz.com. Uvnitř Studia Kong tak bude moci vystavovat své další projekty.

Gorillaz - porota
© www.gorillaz.com
Nejvíce vítězů základních kol zatím vzešlo z tvůrců krátkých videoklipů, ať už flashových animací nebo natočených videokamerou. Poslední vítěz z minulého týdne je ale John Frost s kratičkým rozhlasovým skečem "Jackson In The Box", který si trochu utahuje z Michaela Jacksona. Jestli měli fanoušci správnou ruku při hlasování, se můžete sami přesvědčit v galerii přímo na webu Gorillaz. Tam také můžete hlasovat v aktuálním kole.

Pokud chcete sami zviditelnit svoje výtvory, které vám hnijí v šuplíku, případně v nějakém adresáři na počítači, není nic jednoduššího, než se přihlásit v sekci "submissions room" na gorilích webových stránkách (www.gorillaz.co.za nebo www.gorillaz.com). Pokud jste neuspěli v jednom kole, můžete to zkusit znovu v dalším. Nezapomeňte ale, že přihlášky do posledního kola se uzavírají 3. června. Třeba se zrovna vy stanete příštím spolupracovníkem Gorillaz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY