shop.musicserver.cz

SuperStar narazila (téměř) na dno

Vydáno: 28.02.2005 08:30 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Tuto neděli mohli diváci podruhé rozhodovat o osudech semifinalistů Česko hledá SuperStar. V prvním večeru poslali do finále dva zástupce mužského pohlaví, a proto se čekalo, zda se vyrovná poměr mezi ženami a muži. Povedlo se to nebo zvýšila svůj náskok drsnější část lidstva?

Česko hledá Superstar
© facebook interpreta
V našem tisku proběhla minulý týden zpráva, že bude další desítka hodně ovlivněna tím, jak jednotliví soutěžící nervově unesou tíhu okamžiku. A nutno říct, že tomu tak i bylo. Tréma do značné míry ovlivnila toto druhé semifinálové kolo soutěže Česko hledá SuperStar. Druhý večer nebyl ovšem pouze kolem trémy a obav, ale taky dosti slabých výkonů a překvapivě hodně národností.

První semifinalistka Adéla Aichingrová si nevybrala nějak zvlášť těžkou píseň, ale překvapivou v tom, že v originále ji zpívá Robbie Williams, tedy muž. Jeho "Something Beautiful" asi i díky nervozitě spíše vyprávěla než zpívala. Od porotců padaly takové hlášky jako nemastné, neslané, dietní a podobně. Přišlo mi, jako by se bála víc se do toho opřít, v čemž ale nebyla v tomto kole sama.

Tomáši Löblovi, který sáhl po tarzanovské "You'll Be Me In My Heart" Phila Collinse, bych moc přál, aby někdy zažil koncert tohoto zpěváka. Pak by možná slyšel, jak má tato hitovka znít. I když je to pomalá písnička, jistě nebylo nutné se držet tak při zdi - celý jeho projev včetně frázování a rytmu byl poměrně mizerný.

Další soutěžící, Natálie Havrdová, která jinak hraje na mandolínu, zalovila v country a na udičku se jí chytl hit Shanii Twain "You're Still The One". Co si budeme nalhávat, při jejím zjevu by musela předvést o hodně lepší výkon, aby mohla myslet na postup do finále. Trošinku jí vázla intonace, což ale v tomto kole téměř kdekomu. Na druhou stranu se mi na ní líbil její cit pro rytmus.

První českou písničku v druhém kole zazpíval Jan Hönig, jenž se snažil uspět s "Láska jenom láska" z muzikálu "Hamlet". Když pominu, že jeho výkonu chyběl zpěv a že i takový Julián Záhorovský ji zpíval o 200 % lépe, asi bych se nemohl smířit s tím, že by další česká SuperStar měla vystupování tohoto mladíka. Vím, že toto by nemělo být součástí hodnocení, ale jeho opakovaná "socka" mě opravdu zvedala ze židle.

První z řady soutěžících nečeského původu byla Nikoleta Spalasová, jejíž kořeny šahají do slunného Řecka. Nikoleta byla první, kterou lze alespoň trošku chválit. Má výborný hlas, ale průšvih byl v tom, že si vybrala "Stop" Sam Brown. Tento hit jednoduše stojí na dokonalém frázování, kterému dala Nikoleta dokonale na frak. A co si budeme povídat, ani výslovnost nestála za moc. Nicméně i tak byla nejlepší z první půlky.

Gabriela AlDhábba
© superstar.nova.cz
Po reklamách přišla na řadu Gabriela Al Dhábba, která, jak je vidno již z příjmení, pochází z ještě exotičtějších krajů. Ač její hodně extravagantní zjev připomínající přerostlý ananas těžce neseděl s vybranou "Total Eclipse Of The Heart" Bonnie Tyler, nutno napsat, že její výběr kupodivu zafungoval více než dobře. Tato dívka s velice zajímavou lehce vychlastanou barvou hlasu byla první, kdo do svého výkonu dal potřebnou dávku energie. I přes drobné chyby v intonaci, a nemýlím-li se i v textu, byl její výkon v tomto kole pro mě tím nejlepším, co jsem mohl vidět a hlavně slyšet.

Myslím, že všechny svým způsobem pobavil Michal Rzeszut, jenž lehce šílený výběr "Can't Take Eyes Of You" ještě podtrhl zvláštním česko-polským přízvukem. Ani jeho poskakující hlas celkový dojem moc nevylepšil a z jeho vystoupení jsem měl pocit, že sleduji spíše jakýsi nepovedený imitátorský, ke všemu ne moc povedený skeč.

Michaela Nosková
© superstar.nova.cz
Po něm přišla na řadu posluchačka brněnské JAMU Michaela Nosková, které sice nadchla porotu a značnou řadu diváků, nicméně já měl spíše rozpačité pocity. Způsobil to především výběr "Underneath Your Clothes", který mi prostě k jejímu hlasu vůbec nesedl. Zkrátka a dobře Shakira, od které si ji vypůjčila, má natolik specifický způsob zpěvu a hlavně frázování, že jakákoliv změna je pro mě změnou k horšímu. Nemůžu si pomoct, ale ono neskutečné protahování slabik mě v právě v jejím podání "Underneath Your Clothes" hodně iritovalo. Nicméně s porotou souhlasím v tom, že má velice dobrý hlas a Michaela je jednoznačný talent, a to nejen pěvecký, ale troufnu si říct že i taneční.

Stejně jako porota jsem hodně váhal nad tím, jak hodnotit Lukáše Michnu, který na mě působil velice sympaticky, a nemohu se ubránit pocitu, jako bych v něm viděl o několik let mladšího Dana Bártu. Tento student VUT v Brně si střihl "Lásku v kapkách deště" od Burmy Jones a je otázkou, do jaké míry za jeho matný výkon může nachlazení, které ho zjevně sužovalo.

Náhradnice s objemným hrudníkem Michaela Hanusová si vzala na paškál u nás hodně neznámou písničku Alicie Kyes, což jí pravděpodobně stálo poměrně dost hlasů. Chvílemi mi připadalo, že se snaží skloubit americké r'n'b s francouzským šansonem, což už samotné je trošku absurdní. Klepající se hlas a chyby v intonaci toto vše už jen podtrhly, ale na druhou stranu na to, že to byla náhradnice, si nevedla zase tak špatně.

Výsledky druhého kola byly zcela jasné. Celá porota a prakticky rovným dílem, rozdíl jedné desetiny procenta je opravdu minimální, i diváci se shodli na dvou stejných jménech - Michaela Nosková a Gabriela Al Dhábba. Ač jsem měl k interpretaci Michaely Noskové své výhrady, objektivně musím uznat, že postup těchto dvou soutěžících je naprosto zasloužený. Otázka visí trošku nad tím, koho porota za pár týdnů vybere z této desítky do druhé šance (můj tip: Lukáš Michna). Nicméně konečné resumé je takové, že se nám stejně jako loni po druhém kole vyrovnal poměr mužů a žen a další kolo, doufám, že tentokrát o mnoho kvalitnější, bude v tomto ohledu nezatížené.

NÁZORY
  • Souhlas (Katka, 28.02.2005 10:12) Reagovat

    S článkem souhlasim, protože to asi tak vystihlo to jak to včerejší kolo působilo na mě.
    Těšila jsem se na Lukáše. Zpívat podle mě umí, ale včera to bylo dost děsný. Doufejme, že třeba tu šanci dostane, protože co si budeme namlouvat dá se na něj i koukat:)

  • Kdo je česká Superstar? (Jarda, 28.02.2005 14:32) Reagovat

    Odpověď Aneta Langerová.
    Nemá smysl hledat dál. Lepší zpěvačka ani zpěvák se letos nenajde. Tomu nevěřím. Myslím všeobecně, že takový talent, jako Aneta se u nás nenajde. Je to moc velká vyjímka.

  • Lukáš (malinka, 28.02.2005 15:38) Reagovat

    Opravdu moc mě mrzí indispozice Lukáše Michny,jenž je podle mě velký talent(což se nedá říct o zbytku pánského zastoupení tohoto kola)Myslím,že druhou šanci si zaslouží.Jinak diváci zvolili dobře

  • supastar (sicky, 28.02.2005 15:38) Reagovat

    proč píšete o těhle sračkách?

  • gábina (blidloch, 28.02.2005 21:56) Reagovat

    jediná bombastická byla gába. Neuvěřitelné charisma a originalita v jednom. Bezvadná.
    PS: k článku, myslím že se v něm opakuje fráze: co si budeme namlouvat..jestli ne, tak se omlouvám

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins
Nejvíc nej: Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins Kultovní Smashing Pumpkins se na svém turné "The World Is A Vampire" zastaví také v české metropoli. Před jejich koncertem, který se uskuteční 4. července v O2 universu, si připomeňme zásadní videoklipy z počátků kariéry této... čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí
Rozhovory: Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí S bubeníkem Jugim jsme si povídali nejen o tom, co je nového u jeho domovské kapely UDG. Pohovořil také o svých dalších aktivitách, včetně chodu bookingové agentury RedHead Music, která zastupuje významné umělce. Zamyslel se také... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 14:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Manon Meurt - Unravel 9/10
Recenze: Fascinující "Unravel" zrcadlí niterný svět Manon Meurt Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Jelen ft. Rybičky 48 - Je lepší se opít 7/10
Video: Jelen a Rybičky 48 radí: "Je lepší se opít" a jít spát Víte, co vznikne, když zkřížíte jelena s rybičkami? Zní to jako vtip či hádanka, ale jestliže obě slova začnete velkými počátečními písmeny, výsledkem se může stát poměrně vkusně zpracovaná písnička. Songem s... čtěte zde
Vydáno: 28.04.2024 10:30 v sekci Audio / Video | Video
Mötley Crüe - Dogs of War 6/10
Video: Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 17:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Na okraj: Odsunuli Šeherezádu, třeba odsunou i SuperStar (21.03.2011 00:00)
- Na okraj: SuperStar: Za vším hledej Facebook (12.11.2009 07:20)
- Odstartovala Česko Slovenská SuperStar (07.09.2009 10:35)
- Recenze: Někde 'Uvnitř' se skrývá slušný potenciál (19.05.2009 05:00)
- Publicistika: Slasti a strasti Česko hledá SuperStar (03.03.2008 05:00)
- Publicistika: 10 nejlepších desek českých SuperStars (18.02.2008 05:00)
- SuperStar v Hradci pohořela (29.01.2007 15:56)
- Zbyněk Drda začíná pracovat na debutové desce (13.01.2007 15:46)
- Fotogalerie: Česko hledá SuperStar, závěrečná good bye party , 18.12.2006 (fotogalerie) (21.12.2006 05:00)
- Naživo: Jak se Zbyněk Drda stal třetí českou SuperStar (18.12.2006 09:50)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Beyoncé Bono Rush Mirai Dua Lipa Lady Gaga U2 AC/DC Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu