shop.musicserver.cz
Nové desky pro 25. týden

Nové desky pro 25. týden

Vydáno: 21.06.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Novinky se tentokrát rozdělily do tří směrů. První (koncertní) mají na svědomí Michael Bublé, Jarek Nohavica a Seal, druhý (metalový) Ex Deo a Dream Theater a třetí (rockový) reprezentují norští navrátilci a-ha, The Mars Volta a můžeme sem zařadit i soundtrack z druhých "Transformers" s Linkin Park v čele.

Pokud se v pondělí 22. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

a-ha - Foot Of The Mountain (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: synthpop / pop rock

A-ha - Foot Of The Mountain
Norští a-ha mají sice své nejslavnější období už nějaký čas za sebou, ovšem stále jim zbývá početná obec fanoušků, která už čtyři roky čeká na novou desku. Pro "Foot Of The Mountain" ukončující toto čekání trio hledalo inspirace v různých stylech a v několika zemích, kde se deska nahrávala. Vedle domovského Norska, pánové využili například několika New Yorských studií, Real World Studios Petera Gabriela v Británii a dvou německých studií. Inspiraci pak našli například v "Neon Bible" Arcade Fire, v osmdesátých letech, v rozdílném městském a venkovském životu, či v přírodních krásách Norska. Produkce "Foot Of The Mountain" se ujali Steve Osborne a Mark Saunders. První jmenovaný se podílel mimo jiné na nahrávkách Suede či KT Tunstall a druhý se chlubí spoluprací s Erasure, The Cure nebo Neneh Cherry. Jak si poslechnout desku celou, jsme psali v tomto článku.


Ex Deo - Romulus (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: symfonický death metal

Ex Deo - Romulus
Myslíte si, že se dá propojit death metal s historickými náměty, konkrétně s hitorií Římské říše? Zdá se vám to nemožné nebo málo pravděpodobné? Maurizio Iacono, frontman kanadských Kataklysm ale podobné obavy nemá. V loňském roce se bez zaváhání pustil do bočního projektu a seskupení Ex Deo bylo na světě. Po ročních přípravách vychází i první album nazvané příhodně "Romulus". Maurizio do tohoto projektu zatáhl i svého kolegu a kytaristu Jeana-Francoise Dagenaise, který debut produkoval a dále požádal zpěváky a kytaristy kapel Nile, Keep Of Kalesin a Behemoth, aby jako čestní hosté předvedli svůj um. Pokud vás tato dějepisná výprava v podání deathmetalových mistrů nadchla, měli byste se podívat na klip k titulní skladbě "Romulus", který najdete na MySpace.com profilu kapely. Zde jsou k dispozici i další ochutnávky z alba. Osazenstvo Ex Deo se předvede českému publiku i naživo - 27. září se v rámci turné zastaví i v klubu Masters Of Rock Café ve Zlíně jako jedna z hvězd festivalu Paganfest.


Jarek Nohavica - V Lucerně (CD + DVD) (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk

Jarek Nohavica - V Lucerně
V půlce dubna odehrál Jarek Nohavica ve Velkém sále pražské Lucerny tři beznadějně vyprodané koncerty, na kterých byl pořízený záznam vycházející nyní jako komplet na DVD a CD. Jádrem koncertů i tohoto titulu byly především písně z alba "Ikarus", doplněné staršími, dosud nevydanými. Muzikantskými hosty koncertu byly Dalibor Cidlinský u klavíru a Michal Žáček se saxofonem a flétnami. Speciálním hostem je kapela Pio Squad. Ukázky všech písniček naleznete na stránkách Jarka Nohavici


Michael Bublé - Michael Bublé Meets Madison Square Garden (CD + DVD) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / swing

Michael Bublé - Michael Bublé Meets Madison Square Garden
Michael Bublé jel na přelomu roků 2007 a 2008 velké světové turné, čítající mnoho koncertů včetně obrovského představení v newyorské Madison Square Garden. Vzhledem k tomu, že k nám se tento kanadský mladík nedostal, je záznam tohoto koncertu s názvem "Michael Bublé Meets Madison Square Garden" pro mnoho českých fanoušků jedinou možností, jak vidět jeho koncert. Stejně jako Nohavica i Bublé přináší záznam jak ve zkrácená audio, tak ve video podobě. K tomu navíc přidává slušnou bonusů v podobě rozhovoru, pohledů do zákulisí a osobních záběrů. Trailer k tomuto DVD i ukázky z CD přináší Bublé na svých oficiálních stránkách.


Různí - Transformers: Revenge Of The Fallen (Music From The Motion Picture) (soundtrack) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soundtrack / rock

Různí - Transformers: Revenge Of The Fallen
Autoboti znovu bojují mezi sebou a opět na naší planetě. Nikdo nemohl pochybovat, že po úspěchu prvního dílu, nebude Michael Bay pokračovat dalším dílem "Transformers: Revenge Of The Fallen". Nemůže opět chybět soundtrack, respektive dokonce dva - písničkový a instrumentální. Ten písničkový už několik dní předznamenává nový singl "New Divide" Linkin Park, kteří se představili už na předchozím díle. V podobném duchu se nese celé album. Svojí trochou do mlýna přispěli také Green Day, Taking Back Day, The Fray, Nickelback, The All-American Rejects, Hoobastank, Avenged Sevenfold a další. Speciální web tohoto soundtracku nabízí prozatím pouze videoklip k "New Divide".


Seal - Soul Live (CD+DVD) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul / pop

Seal - Soul Live
Když minulý rok vydal Seal svoji šestou řadovou desku "Soul", znamenalo to změnu stylu k hitům převlečeným do soulového hávu. Následovaly koncerty a jeden z nich, jehož hostem byl i sám velký David Foster, zachytil Seal na albu jednoduše nazvané "Soul Live". To, jak už to tento týden bývá, vychází se dvěma disky DVD a CD. CD s sebou přináší jedenáct písniček, z nichž většina pochází ze "Soul" a k tomu přidává hity "Kiss From A Rose" a "Crazy". DVD pak obsahuje o dvě skladby víc a rozhovor právě s Davidem Fosterem. Ukázky z desky a trailer k DVD najdete na internetovém obchodě Amazon.de


The Mars Volta - Octahedron (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresivní rock / experimentální rock

The Mars Volta - Octahedron
Ačkoli seskupení The Mars Volta působí na hudební scéně poměrně krátce od roku 2001, stačila jim tato doba, čtyři alba a série koncertů na to, aby se stali jednou z nejvýraznějších kapel na poli progresivního rocku. Jejich pátý počin "Octahedron" by měl toto jejich postavení jen upevnit. Deska obsahuje osm skladeb, ale fanoušci se nemusí obávat; většina z nich má délku mezi pěti a osmi minutami a stopáž celého alba je tak padesát minut. Už názvy písniček naznačují, že se kapela inspirovala na velmi širokém poli - jedna nese název "Teflon", další po polském astronomu Mikołaji Kopernikovi, další po sedativech a "Cotopaxi" po ekvádorské sopce. Produkce měl na starosti opět člen kapely Omar Rodríguez-López a výsledek společné práce si můžete poslechnout na MySpace.com kapely.


Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresívní metal

Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings
Americká pětice Dream Theater začala v minulém roce s přípravami nové desky a jejich desáté dílo "Black Clouds & Silver Linings" nyní míří na pulty obchodů. Fanouškům přinese sice jen šest skladeb, nicméně nejkratší kousek "Wither" dosahuje zhruba pěti minut a jedna z písní "The Shattered Fortress" je rozdělena do třech částí. Bubeník Mike Portnoy novinku charakterizoval jako mix slavných skladeb kapely jako "A Change Of Seasons", "Octavarium" nebo "The Glass Prison". Při skládání muzikanti vycházeli ze svých vlastních zážitků a zkušenosti. Výsledek můžete sami otestovat na MySpace.com kapely, kam členové kapely umístili k náslechu jednu z nových písní "A Rite Of Passage". Tu a samozřejmě mnoho dalších kousků předvedou Dream Theater i naživo 30. června v pražské Tesla Areně.


Gossip - Music For Men (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock / soul-punk

Gossip - Music For Men
Americká indie rocková skupina Gossip před třemi roky zaznamenala velmi slušný úspěch na britských ostrovech a v Irsku. Nyní by na něj jistě trio rádo navázalo s novinkou "Music For Men". Aby se k tomuto cíli přiblížili co možná nejvíce, přizvali ke spolupráci slavného Ricka Rubina. Přitom si ale udrželi svůj vlastní styl, který se pohybuje někde na rozhraní soulu, punku a funky. K soulu se Gossip hlásí například i samply ze známých motownských hitů. Celé album si můžete poslechnout na stránkách spinner.com.


Lesní zvěř - Lesní zvěř (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: nu-jazz / psychadelický rock / drum'n'bass

Lesní zvěř - Lesní zvěř
Formace Lesní zvěř působí na české scéně už poměrně dlouho, avšak zatím pouze jen na koncertních pódiích. Teprve nyní se její příznivci dočkají eponymního debutu. Její základ tvoří trio Jura Hradil (Tata Bojs, exChorchestr, Umakart, Kašpárek v Rohlíku), Miloš Rejsek (Swordfishtrombones, Voodooyoudo!) a Martin Čech (exChorchestr, exFruFru, projekty Pavla Fajta). K nim se přidávájí ale další lidé jako třeba Horňácká muzika Petra Míčky nebo Dušan Neuwerth. Jejich hudba je těžko škatulkovatelná; pohybují se po velmi rozsáhlém žánrovém poli, od fusion jazzu až po psychadelický rock s elektronickými a drum'n'bassovými vložkami. Lepší obrázek si uděláte poslechem několika ukázek na webu Lesní zvěře.


Jiří Grossmann - Své banjo odhazuji v dál + Bonusy (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country / jazz

Jiří Grossmann - Své banjo odhazuji v dál (2009)
Kompilace vynikajícího českého textaře, stylového zpěváka a příležitostného skladatele Jiřího Grossmanna "Své banjo odhazuji v dál" vyšla původně v roce 1991. Od té doby uplynulo už dost času, a tak se jí nyní dostalo zasloužené péče v podobě nového remasteringu, který posunul zvuk do současné technické éry. Obal byl zásadně změněn a booklet fotograficky doplněn, ale především se dvacítka písniček rozrostla o další tři, úmyslně ty, kde je Grossmannovým partnerem stejně postrádaný a nezapomenutelný Miloslav Šimek. Vedle nich se tu samozřejmě objeví další hosté jako Naďa Urbánková, Miluška Voborníková, Zuzana Burianová či Jiří Suchý.


Dále vychází:

Adicts - Life Goes On (EMI)
Asphyx - Death...The Brutal Way (EMI)
Banane Metalik - Nice To Meat You (EMI)
Crimson Cult - Crimson Cult (Mystic Production)
Crystallion - Hattin (Mystic Production)
Dimmu Borgir - World Misanthrophy (Warner Music)
Eva Pilarová - Proměny (Supraphon)
Flowing Tears - Thy Kingdom Gone (Mystic Production)
Glorior Belli - Meet Us At The Southern Sign (Mystic Production)
Graveworm - Diabolical Figures (Mystic Production)
Hypocrisy - Destroys Wacken (Warner Music)
Kingdom Come - Magnified (Mystic Production)
Linkin Park - New Divide (singl) (Warner Music)
Manimal - The Darkest Room (Mystic Production)
Marillion - Thieving Magpie (EMI)
Obituary - Darkest Day (Mystic Production)
Rob Thomas - Her Diamonds (singl) (Warner Music)
Různí - Hot Summer Hits 2009 (Universal)
Různí - Indianské léto (Universal)
Různí - Rytmus (Universal)
Různí - Videoprehlad (DVD) (EMI)
S.O.D. - Kill Yourself (Warner Music)
Sarke - Vorunah (Mystic Production)
Skyclad - In The ... All Together (Mystic Production)
Stratovarius - Infinite Visions (DVD) (Warner Music)

NÁZORY
  • *** (Lateralus, 21.06.2009 10:56) Reagovat

    Ha, The Mars Volta jsou venku. Vyborne.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
The Valentines - You All Look Beautiful When You Dance 8/10
Recenze: The Valentines na debutu hlásí: "You All Look Beautiful When You Dance" Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance".... čtěte zde
Vydáno: 13.05.2024 10:30 v sekci Recenze
Rammstein, Abélard, Letňany, Praha, 11.5.2024
Naživo: Okoukané triky stále uhranou davy. Rammstein se vrátili do Letňan Ani kontroverzní kauza zneužívání žen a potvrzená existence manažerky pro takzvanou nultou řadu kolos nezastavila. Vyšetřování bylo pro nedostatek důkazů ukončeno, a tak jediným, kdo dnes před koncerty Rammstein protestuje, je... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 09:00 v sekci Naživo
Rammstein, Letňany, Praha, 11.5.2024 (fotogalerie)
Fotogalerie: Rammstein se opět pokusili podpálit Letňany Ke 30. výročí založení skupiny se němečtí Rammstein opět vydali na velké turné. Jako první zastávku si již po několikáté vybrali Prahu, kde pro velký zájem rovnou přidali i druhý termín. Z prvního vyprodaného koncertu v... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 06:59 v sekci Naživo | Fotogalerie
Fat White Family - Forgiveness Is Yours 8/10
Recenze: Fat White Family si vás na "Forgiveness Is Yours" získají žánrovou pestrostí a působivými tématy Angličtí Fat White Family přicházejí po pěti letech s novým albem "Forgiveness Is Yours". Čtvrtá řadovka této rockové partičky překypuje velmi působivými příběhy, které doprovází místy až experimentální tóny pohybující se... čtěte zde
Vydáno: 11.05.2024 08:00 v sekci Recenze
Všechna alba Thirty Seconds To Mars od nejhoršího po nejlepší
Komentované diskografie: Všechna alba Thirty Seconds To Mars od nejhoršího po nejlepší Thirty Seconds To Mars se k nám znovu vracejí, a to 15. května do Sportovní haly Fortuna v Praze. Bratři Shannon a Jared Letové společně s doprovodnými hudebníky představí novou desku "It's the End..." i průlet svou historií.... čtěte zde
Vydáno: 10.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Komentované diskografie
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Seal zazpívá v říjnu v Pardubicích (25.04.2024 10:02)
- Dream Theater i s Mikem Portnoyem za bicími míří do Prahy. Slibují tříhodinovou show (08.04.2024 17:06)
- Recenze: Gossip se na comebackové desce "Real Power" vrátili klidnější a nenápadnější (01.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Fanoušci Linkin Park se mohou těšit na další nevydanou skladbu "Friendly Fire" (22.02.2024 20:41)
- Gossip představí novou desku "Real Power" i v Praze (21.02.2024 13:41)
- Ewa Farna, Michael Bublé, Mariah Carey... Vánoce promlouvají do českých žebříčků (15.12.2023 08:00)
- Bývalý basák Linkin Park poslal kapelu k soudu (19.11.2023 13:59)
- Dream Theater oznámili návrat ztraceného syna - za bicí se vrací Mike Portnoy (26.10.2023 00:15)
- České žebříčky mají stále stejné vítěze. V albech si po pražském koncertu polepšili Måneskin (24.05.2023 08:11)

ALBUM TÝDNE 20/2024

The Valentines
You All Look Beautiful When You Dance

Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance". A povedlo se - deska hudebně baví, přitom textově vybízí k zamyšlení.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Vladimír Mišík Justin Bieber Prince The Prodigy Kabát Queen Adele Sia Bono Dua Lipa Taylor Swift Rush Beyoncé Imagine Dragons Mirai Lady Gaga AC/DC Liam Gallagher 2H+ Linkin Park
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu