shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 20. týden 2023

České žebříčky mají stále stejné vítěze. V albech si po pražském koncertu polepšili Måneskin

Vydáno: 24.05.2023 08:11 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Pravidelné čtenáře komentářů českých hitparád nemůže překvapit informace, že v čele pořadí se vyhřívají Miley Cyrus a Calin s Viktorem Sheenem. První jmenovaná vítězí v rádiích popatnácté za sebou, její kolegové triumfují počtrnácté. V návaznosti na pražskou show poskočili o šest míst italští Måneskin.

Miley Cyrus - Flowers
© Columbia Records
RÁDIA - Píseň "Flowers" je snad nesesaditelná. Na trůn rádiového žebříčku s ní Miley Cyrus usedla ve svém třetím kole v únoru a od té doby nepoznala porážku. Šňůru nepřetržitého kralování natáhla už na patnáct týdnů. Z aktuálního alba "Endless Summer Vacation" přitom mezitím vydala další singly "River" a "Jaded", česká rádia si však zatím stále vystačí s pilotem.

Stabilně vysoké hranosti se těší také skupina Poetika. Její song "Půlnoc" minule medaili odevzdal a klesl na pětku, nyní se však vrací na číslo dvě. Stříbrný stupínek okupuje celkově poosmé. V top trojce už to dobře znají také Linkin Park, jejichž šuplíkovka "Lost" si oproti minulému týdnu polepšila o jednu příčku na současný bronz.

Čtyřkou vylepšuje své maximum George Ezra - se skladbou "Dance All Over Me" získal hned pět míst k dobru. Naopak minulí medailisté ClockClock ("Someone Else") i Chinaski ("Měl bych si boty zout") shodně klesli o čtyři pozice na šestku, respektive sedmičku.

Razantního vzestupu o pětaosmdesát míst dosáhl litevský DJ Dynoro, který si do "Live And Die" přizval zpěvačku Sophii Simmons. Výsledkem jejich spolupráce je aktuální číslo osm. Výrazně - o čtyřicet osm řádků - poskočili také berlínští Twocolors, jimž patří s "Heavy Metal Love" desítka.

O nejvýše umístěnou novinku se postarali Sam Feldt a Jonas Blue se svým projektem Endless Summer. V singlu "Crying On The Dancefloor" hostuje švédská interpretka Violet Days. V debutovém týdnu je z toho čtyřiadvacítka.

Čerstvou hudbu v rádiových playlistech zajistili také Martin Jensen a Jay Sean (58. "Days Like This"), SZA (59. "Kill Bill") nebo Marek Ztracený, který písničkou "Stále věřím" na šedesátém sedmém místě předesílá blížící se tři koncerty v pražském Edenu. Tove Lo, jedna z hvězd letošního Metronome Prague festivalu, začíná s "Borderline" jako sedmdesátá druhá nejpřehrávanější.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Miley Cyrus - Flowers
  2. Poetika - Půlnoc
  3. Linkin Park - Lost
  4. George Ezra - Dance All Over Me
  5. Lewis Capaldi - Forget Me
  6. ClockClock - Someone Else
  7. Chinaski - Měl bych si boty zout
  8. Dynoro feat. Sophie Simmons - Live And Die
  9. Ed Sheeran - Eyes Closed
  10. Twocolors - Heavy Metal Love


Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
© Mike Roft Records
ALBA - Na čele albového žebříčku málokdy dochází k dramatickým přesunům. Za posledních patnáct týdnů prohráli Calin a Viktor Sheen s titulem "ROADTRIP" jen jedinkrát - v dubnu je přeskočili Yzomandias a Nik Tendo zásluhou nahrávky "Kruhy & vlny (217 Twins Edition)", které aktuálně náleží čtyřka. Žádný další soupeř ale na dva nejstreamovanější domácí umělce uplynulého roku v poslední době recept nenašel. A platí to i tentokrát.

Sheen má na medailových příčkách také sólové zastoupení - s "Příběhy a sny" mu patří dvojka. V top desítce navíc najdeme další dvě jeho starší desky. Pomyslný bronz si může na krk pověsit ostravský Hard Rico s druhou studiovkou "Secret Eyes".

Největší průvan v elitní desítce způsobili Måneskin. Italští rockeři, od jejichž vítězství v Eurovizi uplynuly právě v těchto dnech dva roky, si s letošním počinem "RUSH!" polepšili o šest míst - z dvanáctky na šestku. K posunu jim pomohl nedávný vyprodaný koncert v pražské O2 areně.

Seznam novinek zahrnuje jedinou položku, a to na šestadvacítce. Jde o ípíčko "Don't Quit Now" Marpa, které rapper označuje za vyjetí ze zajetých kolejí. Limitovaný fyzický náklad se vyprodal během několika hodin.

Top 10 - alba:
  1. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  2. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  3. Hard Rico - Secret Eyes
  4. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny (217 Twins Edition)
  5. Calin - POPSTAR
  6. Måneskin - RUSH!
  7. Ektor - Detektor III
  8. Viktor Sheen - Černobílej svět
  9. Viktor Sheen - Barvy
  10. Separ - FLOWDEMORT

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 20. najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina
Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina Na velké hvězdy chudší týden nabízí především novinku Kings Of Leon, kterým sekunduje s ípíčkem plných hostů Orville Peck, australské duo Angus & Julia Stone, popový písničkář Alec Benjamin, punk-rockoví Hot Water Music,... čtěte zde
Vydáno: 15.05.2024 13:36 v sekci Novinky | Nové desky
Tereza Balonová, Lucerna Music Bar, Praha, 13.5.2024
Naživo: Tereza Balonová v Lucerna Music Baru zářila jako hvězda, která hned tak nevyhasne Malostranská beseda už byla příliš malá, a tak Tereza Balonová vyrazila do Lucerna Music Baru. V něm dle svých slov viděla spoustu zahraničních kapel, které jí pomáhaly na cestě k tomu, aby našla svou vlastní hudební tvář. Nyní... čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 21:27 v sekci Naživo
The Beatles - Let It Be 8/10
Video: Nový klip k "Let It Be" nabízí alternativní pohled na slavnou píseň The Beatles Poté, co režisér Peter Jackson dovyprávěl příběh konce The Beatles v rozsáhlém třídílném dokumentu "The Beatles: Get Back", postaveném na dosud nikdy nezveřejněných záběrech, se k tématu vrací ještě jednou. V digitálně... čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Polemic - I po třiceti letech může kapela přicházet s neokoukanými nápady a jít neprobádanými cestičkami
Rozhovory: Polemic - I po třiceti letech může kapela přicházet s neokoukanými nápady a jít neprobádanými cestičkami Oblíbená slovenská formace Polemic vydala v poslední únorový den desku "11SKA", kterou shrnula písně vydané za poslední dekádu. Nejen tom, jak vznikala, jsme si povídali s Peterem Opetem - trumpetistou, zpěvákem, autorem hudby a textů,... čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
The Valentines - You All Look Beautiful When You Dance 8/10
Recenze: The Valentines na debutu hlásí: "You All Look Beautiful When You Dance" Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance".... čtěte zde
Vydáno: 13.05.2024 10:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Spletli si naši dramaturgové rok? Rádiím vládne Michael Schulte s hitem loňského léta (09.05.2024 08:00)
- Taylor Swift převálcovala všechny české rappery a stanula na vrcholu albového žebříčku (02.05.2024 08:00)
- Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" (25.04.2024 07:30)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 20/2024

The Valentines
You All Look Beautiful When You Dance

Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance". A povedlo se - deska hudebně baví, přitom textově vybízí k zamyšlení.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Vladimír Mišík Prince The Prodigy Kabát Queen Adele Sia Bono Rush Taylor Swift Dua Lipa Imagine Dragons Beyoncé Mirai AC/DC Liam Gallagher Lady Gaga Rammstein Linkin Park
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu