Joe Cocker předělal písně kolegů, singlem je 'One' od U2

19.09.2004 15:24 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Joe Cocker N
© facebook interpreta
Známý britský zpěvák a kytarista Joe Cocker připravil pro příznivce svého typicky chraplavého hlasu novinkovou desku. Nazval ji "Heart & Soul" a naplnil ji úspěšnými písněmi svých slavných kolegů. První singl alba, coververze písně "One" skupiny U2, lze už zaslechnout z některých rozhlasových stanic.

"Původně jsem o skladbě 'One' nepřemýšlel, byla mi prostě nabídnuta. Přiznám se, že jsem ji většinou slýchával v autě nebo v autobuse na svém turné po Evropě a nikdy jsem ji neměl možnost slyšet v kuse. Když se mi konečně dostala do ruky a měl jsem čas se do ní zaposlouchat, ucítil jsem její sílu. Je to nádherná, mazlivá a zároveň obsahově velmi temná píseň. Prý ji Bono skládal v době, kdy to vypadalo, že se U2 rozpadnou. Ten smutek je cítit. Když jsem ji pak od něj slyšel zpívat naživo, neváhal jsem ani minutu a přidal ji do seznamu skladeb," řekl k písni Cocker.

Album "Heart & Soul" můžete shánět od 27. září. Tracklist bude tento: What's Going On (Marvin Gaye), Chain Of Fools (Aretha Franklin), One (U2), I Who Have Nothing (Ben E.King), Maybe I'm Amazed (Paul McCartney), I Keep Forgetting (Chuck Jackson), I Put A Spell On You (Eric Clapton), Every Kind Of People (Robert Palmer), Love Don't Live Here Anymore (Madonna), Don't Let Me Be Lonely (James Taylor), Jelousy Guy (John Lennon), Everybody Hurts (R.E.M.).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY