V Brně v říjnu zahlomozí Scorpions

14.09.2004 10:31 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Scorpions - Unbreakable
© facebook interpreta
Do České republiky přijíždí legendární německá rocková kapela Scorpions. Zavítá 10. října do brněnské haly Rondo v rámci turné k poslední desce, která dostala název "Unbreakable" a jedná se o první studiové album kapely po pěti letech. Na rozdíl od předcházejících počinů se deska nese v tradičním duchu - tak, jak jsou fanoušci u Scorpions zvyklí. "Unbreakable" je v pořadí dvacáté album během jejich pětatřicetileté kariéry.

Skupina, která vznikla v roce 1969 v Hannoveru, je jednou z nejznámějších německých kapel na poli rocku, která se výrazně prosadila v zahraničí. Pro jejich tvorbu nejsou typické jen hardrockové balady, ale i ostřejší skladby s mocnými riffy. Zakladatelem byl kytarista Rudolf Schenker. Právě on a zpěvák Klaus Meine patří k jádru této formace a jako jediní působí v kapele od samého začátku. Za svojí kariéru si Scorpions vyzkoušeli rozmanité metody tvorby - od spolupráce s Berlínskou filharmonií, přes elektronické experimenty na albu "Eye II Eye", až po čistě akustickou desku "Acoustica".

Mezi jejich největší hity patří hymnické "Wind Of Change", "Rock Like A Huricane" nebo "Still Loving You" a právě tyto skladby nesmí na žádném koncertě Scorpions chybět. Stejně tak tomu bude i na brněnském koncertě, kam kapela dorazí z exotického města Dubai.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY