shop.musicserver.cz
Nové desky 8/2022 - od Avril Lavigne přes Scorpions po Tears For Fears

Nové desky 8/2022 - od Avril Lavigne přes Scorpions po Tears For Fears

Vydáno: 02.03.2022 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: DTA Records

Hudební novinky tentokrát opanoval rock v nejrůznějších podobách: desky vydávají Scorpions, Avril Lavigne, Tears For Fears, Beth Hart, Johnny Marr, Gang Of Youths, Tangerine Dream, Hammerfall, Insanie, Gang Of Youths, Spiritualized či Superchunk. Tuto hegemonii narušují pouze Robert Glasper a duo Binker And Moses.

V pátek 25. února vyšly tyto nové tituly:

Avril Lavigne - Love Sux
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop punk / alternativní rock / emo pop

Avril Lavigne - Love Sux
Avril Lavigne se s předchozím albem "Head Above Water" chystala objet svět (včetně Prahy), ze známého důvodu k tomu ovšem nedošlo. A tak se na přelomu roku 2020 a 2021 zavřela opět do studia a začala nahrávat. Společnost jí tam dělali Travis Barker, Mod Sun a John Feldman, člen Goldfinger a producent alb The Fever 333, Korn, Blink-182 či Black Veil Brides. Vzhledem k této sestavě nikoho nepřekvapí, že se coby hosté na desce objevili Machine Gun Kelly, Blackbear, Marshmello a Mark Hoppus. Jejich spolupráce zafungovala velmi dobře, kanadská zpěvačka ještě nikdy neposbírala tolik pozitivních recenzí jako právě s dvanáctkou letošních písniček. Zda zaujme i vás, zjistíte na jejím YouTube profilu, a pokud se vše podaří, naživo bychom ji mohli slyšet v dubnu příštího roku.


Beth Hart - Tribute To Led Zeppelin
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Beth Hart - Tribute To Led Zeppelin
Co se pro někoho může zdát nemožné, to je pro americkou bluesmanku a rockerku Beth Hart výzvou. Své další album totiž věnovala coververzím legendárních Led Zeppelin. Na devítiskladbové kolekci s lakonickým názvem "Tribute To Led Zeppelin" vybrala a nazpívala ty nejikoničtější a nesmrtelné skladby pánů Planta, Pagea, Johnese a Bonhama. Byť se na jejích koncertech posluchači již mnohokrát přesvědčili, že tenhle styl je jí vlastní, až nyní přichází s plnohodnotnou nahrávkou. Ukázky jak ze studiových, tak živch předělávek naleznete na jejím YouTube profilu .


Scorpions - Rock Believer
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal / hard rock

Scorpions - Rock Believer
Německá legenda melodického heavy metalu Scorpions působí na scéně již od roku 1965 a letos vydává další album. Nazvala ho "Rock Believer". Má tato kapela ještě co nabídnout? Odpovědí na otázku mnohých kritiků se stal již pilotní singl "Peacemaker". Tímto výstavním kouskem Scorpions rozhodně nezapřou svou DNA, přestrojenou do svěžího a tvrdého zvukového hávu. Dokazují tak, že i padesát let od vydání prvního úspěšného alba, po několika platinových oceněních, po koncertech už snad ve všech koutech světa, mají stále své místo na scéně. Ukázky z desky si můžete poslechnout na jejich YouTube profilu.


Tears For Fears - The Tipping Point
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / alternativní rock

Tears For Fears - The Tipping Point
Dlouhých osmnáct let trvalo, než Tears For Fears nachystali následovníka studiovky "Everybody Loves A Happy Ending". Nelze říct, že by o nich v mezidobí nebylo vůbec slyšet - koncertovali, vydali výběr hitů a loni také v rámci Record Store Day i záznam koncertu. Vznik "The Tipping Point" ovšem nebyl právě hladký. Zhruba v polovině natáčení odešel Curt Smith, který svému kolegovi řekl: "Podívej, jestli tohle chceš dělat, tak jdi do toho a udělej to, ale není to pro mě." Později se ale sešli znova a nakonec kolekci, která je částečně ovlivněná smrtí manželky Rolanda Orzabala, dokončili společně tak, aby vyhovovala oběma. Na pomoc si vzali producentskou trojici Charlton Pettus - Florian Reutter - Sacha Skarbek, se kterou tvořili již v minulosti. Jak zní anglické duo po takové době, zjistíte na jeho YouTube.


Insania - Grrrotesky
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Insania - Grrrotesky
Brněnská akvizice Insania vydává své album s názvem "Grrrotesky". Lze ji chápat i jako dárek všem posluchačům k pětatřicátému výročí existence kapely. Kolekce přináší dvanáct úderných songů, se kterými si skupina podle svých slov ve studiu velmi vyhrála. Jen její čtyřčlenné nástrojové obsazení prý ve finálním mixu zabralo rovných sto dvacet stop. Prvním singlem "Jedeme peklo" s energií punkového charakteru i nádechem věcí zakázaných představuje formace výslednou karikaturu gangsta historek z podsvětí, grotesku plnou vzteku. Více ukázek naleznete YouTube.


Tangerine Dream - Raum
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electronic / ambient / krautrock

Tangerine Dream - Raum
Na albu s názvem "Raum" němečtí elektronici Tangerine Dream dále rozvíjejí koncept předchozího EP "Probe 6-8". Mnohovrstvé skladby nesoucí se na vlnách syntezátorů, teplých i ostrých zvuků byly složeny v době sociálního distancování a zrušených koncertů. Samotná skupina uvádí, že kompozice na nové kolekci budou muset pro živá vystoupení instrumentačně přepracovat, aby bylo možné přenést k návštěvníkům koncertu všechny nosné linky. Novince vévodí devatenáctiminutová "In 256 Zeichen" a zakončuje ji ambientní raveová sekvence titulní skladby v délce čtvrt hodiny. Tu a další ukázky si můžete pustit na YouTube profilu formace.


Tip týdne

Robert Glasper - Black Radio III
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / hip hop / jazz rap / r'n'b / soul

Robert Glasper - Black Radio III
Již potřetí se americký jazzový klavírista Robert Glasper rozhodl rozehrát své "Black Radio". Jen pro připomenutí - za to první si odnesl Grammy, za to druhé alespoň nominaci. Ani tentokrát nemohla chybět řada hostů, z nichž někteří si účast na "Black Radio" rovněž zopakovali již potřetí. Ve studiu Glaspera tak doplnili Amir Sulaiman, Killer Mike, BJ The Chicago Kid, Big K.R.I.T., D Smoke, Tiffany Gouché, Q-Tip, Esperanza Spalding, Yebba, H.E.R., Meshell Ndegeocello, Lalah Hathaway, Common, Musiq Soulchild, Posdnuos, Gregory Porter, Ledisi, Ant Clemons, Jennifer Hudson, PJ Morton, Ty Dolla Sign a India.Arie. Zda z toho příští rok bude opět nějaká hudební cena, zkoumejte na YouTube.


Reckless Love - Turborider
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Reckless Love - Turborider
Po čtyřleté přestávce a nedávném zisku zlatých desek za svá první tři alba se finští rockeři Reckless Love vracejí se svou pátou řadovkou "Turborider". Zpěvák Olli Herman a jeho kapela připravili pro své posluchače vysokoenergetický rock plný syntetických vln s nepopiratelným dotekem osmdesátých let. Nahrávka je nyní k dispozici jako CD, LP anebo jako speciální boxset (včetně videohry!). Ochutnávky včetně titulního singlu najdete na YouTube profilu formace.


Johnny Marr - Fever Dreams Pts 1-4
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Johnny Marr - Fever Dreams Pts 1-4
První dva díly nové sólovky "Fever Dreams Pts 1-4" Johnnyho Marra jsme vám v Nových deskách představili coby ípíčka vloni. Na třetí díl už nedošlo a někdejší frontman The Smiths a člen Modest Mouse, The Cribs, Electronic a The The vydává již sestavil rovnou celou desku. Již známou osmičku písniček na ní rozšířil na dvojnásobek. Asi nikoho nepřekvapí, že i druhou půlku s ním chystali producent James Doviak, Meredith Sheldon a jeho syn Nile Marr. Jak celou ságu završili, zjistíte na YouTube profilu hudebníka.


Hammerfall - Hammer Of Dawn
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Hammerfall - Hammer Of Dawn
"Hudbu jsem napsal během těch nejtemnějších a nejvíc deprimujících dní pandemie, a přesto z ní je jedna z nejsilnějších písní alba," říká kytarista Oscar Dronjak o skladbě "Venerate Me", kterou otextoval zpěvák Joacim Cans a ke které vznikl i vizualizér. V pořadí dvanáctá studiovka kapely obsahuje (včetně tohoto kousku, který si můžete vychutnat na YouTube) celkem deset položek. Jak se vám singl, případně deska líbí? Neváhejte a o svůj dojem se s námi podělte v komentářích pod článkem!


Gang Of Youths - Angel In Realtime
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Gang Of Youths - Angel In Realtime
"Angel in Realtime" je třetí studiové album australské alternativní rockové skupiny Gang Of Youths. Frontman Dave Le'aupepe ho věnoval životu a odkazu svého otce, domorodé identitě, smrti, smutku a Bohu, ale taktéž části Islington v Londýně a tamnímu hostinci Angel. Ten v minulosti sloužil jako útočiště herců a muzikantů, kteří se zde mimo jiné oddávali hazardním hrám. Výsledné dílo je eklektické - vlivy sahají od amerického minimalismu a současné klasiky až po čerpání z odkazu britských alternativních/indie scén, drum 'n' bassu či britpopu. Většina skladeb obsahuje ukázky z nahrávek domorodé hudby Davida Fanshawea z polynéských ostrovů. Ukázky naleznete na YouTube.


Nick D’Virgilio, Neal Morse & Ross Jennings - Troika
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Nick D’Virgilio, Neal Morse & Ross Jennings - Troika
Nick D'Virgilio (Big Big Train, ex-Spock's Beard), Neal Morse (Transatlantic, The Neal Morse Band, ex-Spock's Beard) a Ross Jennings (Haken, Novena) spojili své síly a nyní představují svou prvotinu s názvem "Troika". Vše začalo tím, že Morse během covidových restrikcí začal skládat. Výsledné akustické věci toužil podpořit mocným trojhlasem, oslovil tedy svého bývalého kolegu ze Spock's Beard D'Virgilia. Společně pak vyhledali třetího do party. Skladby dostaly tvar, a i když hudebníci nahrávali veškerou hudbu a vokály odděleně, dodali do nich potřebnou energii a radost z natáčení. Sbírku akustických hymen, rockůvek a citlivých balad uvedl singl "Julia". Klip k němu můžete zhlédnout na YouTube profilu vydavatelství Insideout music.


EP a minialba

  • Corey Taylor - CMFB…Sides
    Frontman Slipknot navazuje na loňské album "CMFT" devíti písničkami, mezi něž zařadil b-strany singlů, akustické a živé verze některých songů a hlavně několik předělávek písní, které ovlivnily jeho domovskou kapelu. Najdete mezi nimi skladby od Metalliky, Kiss, Dead Boys, Eddie Money nebo Red Rider. Část z nich je k dispozici také na YouTube.
  • Sevdaliza - Raving Dahlia
    Pětici novinek a jeden remix si pro nás připravila íránsko-holandská zpěvačka, která předloni zaujala hudební publicisty svým druhým albem "Shabrang". Jak si ověříte na jejím bandcampu, tentokrát do směsi trip hopu, experimentálního popu a avantgardního r'n'b zahrnula ještě více alternativy.
  • Shealeigh - The Whole Sun Balancing Upon My Knees
    Své druhé EP se čtveřicí písniček vydává vítězka čtvrté řady "N.B.T. (Next Big Thing)" Radia Disney, která již ve svých jedenácti letech vystupovala v show Ellen DeGeneres. Jak jí to zpívá a hraje v jejích třiadvaceti, zjistíte na bandcampu.

Dále stojí za pozornost:
Stayc - Young-Luv.com: druhé EP k-popového girlbandu
Brooke Josephson - Showin’ Up: druhé představení americké herečky a zpěvačky
Bambara - Love On My Mind: americká post-punková formace a jejích sedm novinek


Superchunk - Wild Loneliness
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Superchunk - Wild Loneliness
Americká indierocková formace Superchunk stihla od své poslední desky "What A Time To Be Alive" z roku 2018 oslavit třicet let od vydání eponymního debutu a k tomu teď přidává navrch i svoji dvanáctou studiovku "Wild Loneliness". Na deseti písničkách s ní navíc spolupracovali také Sharon Van Etten, Norman Blake a Raymond McGinley z Teenage Fanclub, Mike Mills z R.E.M., Andy Stack zf Wye Oak a Tracyanne Campbell z Camera Obscura. Kompletní album sdílí prostřednictvím svého bandcampu.


Lambda - Vere Modus
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: stoner rock / post rock

 Lambda - Vere Modus
Stoner-post-rocková instrumentální kapela Lambda vydává své druhé studiové album "Vere Modus". Skupina složená z kytaristů Filipa Faschingbauera a Tomáše Zimmermana, baskytaristy Václava Ruttkaye a bubeníka Matěje Kräussla navazuje tímto počinem na koncepční debut "Heliopolis" z roku 2019. Nahrávkou pořízenou, smíchanou a masterovanou v Golden Hives studiu Michala “Amáka” Šťastného se Lambda opět vydává cestou multimediální tvorby vyprávějící příběh beze slov prostřednictvím hudby, designových prvků a uměleckých projekcí. Prvním singlem je skladba "Terra", kterou doprovází videoklip kameramana Viktora Kabana a baskytaristy, designéra skupiny Václava Ruttkaye. Na takřka dokumentární makrozáběry flóry Vyšenských kopců u Českého Krumlova se můžete podívat na YouTube profilu kapely.


Binker And Moses - Feeding The Machine
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: free jazz / experimentální elektronika

Binker And Moses - Feeding The Machine
Britský jazzový hudebník Moses Boyd byl za svůj sólový debut "Dark Matter" nominovaný na Mercury Prize, a tak není divu, že určitá pozornost je věnována také jeho společnému projektu se saxofonistou Binkerem Goldingem. Tito dva si ke tvorbě na svém třetím počinu "Feeding The Machine" přizvali ještě kontrabasistu Maxe Lutherta a výsledkem jejich spolupráce je šest kompozic na pomezí free jazzu, ambientu, experimentální elektroniky a fusion. K poslechu jsou na jejich bandcampu.


Dashboard Confessional - All The Truth That I Can Tell
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: akustický rock / emo

Dashboard Confessional - All The Truth That I Can Tell
Čtyři roky po comebackovém albu "Crooked Shadows" navazuje Chris Carrabba a jeho Dashboard Confessional novým albem "All The Truth That I Can Tell". K natočení jedenácti písniček si k sobě přizval producenta prvních dvou alb kapely Jamese Paula Wisnera, který v mezidobí stihl pracovat ještě s Paramore, Underoath, Go Radio nebo Hands Like Houses. S výjimkou dvou songů je deska nahraná pouze s akustickou kytarou, čemuž odpovídá i její celkové vyznění. Poslouchejte na bandcampu formace.


Spiritualized - Everything Was Beautiful
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: space rock

Spiritualized - Everything Was Beautiful
Spiritualized se před časem připomněli reedicí klasických prvních čtyř alb a nyní vydávají v pořadí devátou řadovku "Everything Was Beautiful". Vznikla v době lockdownů - každý zvuk ztichlého Londýna byl inspirací a vrstvou do nových skladeb. Kolekce byla nahrávána v jedenácti studiích a bylo na ní použito nepřeberné množství hudebních nástrojů, na něž hrálo třicet dalších hudebníků. To vše avizuje barevnost a sytost výsledku. Předznamenalo jej vizuálně působivé video k otvíráku alba "Always Together With You". To je společně s dalšími ukázkami k dispozici na YouTube.


V krátkosti

  • Bakar - Nobody's Home
    Se svým debutem se konečně po pěti letech představuje anglický indierockový hudebník Abubakar Baker Shariff-Farr, který před dvěma roky zaujal hitem "Hell n Back". Ten mezi čtrnácti novými písničkami nenajdete, na YouTube ale ano.
  • Oska - My World, My Love, Paris
    Za poměrně zvláštním jménem se skrývá rakouská písničkářka Maria Burger, která ovšem zní poněkud neevropsky. Jak zjistíte na jejím YouTube, pohybuje se spíše na pomezí akustického folku, šansonu a intimního popu.
  • Judy Collins - Spellbound
    Ačkoli měla americká folková a countryová legenda na loňský rok připravené album "Beauty And Resistance", nakonec jej předběhla deska "Spellbound". Dvaaosmdesátiletá zpěvačka ji naplnila dvanáctkou songů a první z nich sdílí na svém YouTube.
  • Casey Barnes - Light It Up
    Své šesté album vydává australský countryový zpěvák, který se proslavil v Australian Idol a zahrál si po boku Mariah Carey, Lady A či Bryana Adamse. Že je jeho tvorba stejně kvalitní jako ta americká, ale přitom není stejná, uslyšíte na YouTube.
  • Coyle Girelli - Funland
    Svoji druhou studiovku vydává frontman Your Vegas a The Chevin, jehož písně zpívají například BTS, Macklemore, Robin Schulz, Westlife nebo Echosmith. Jak ovšem zjistíte na bandcampu, jeho styl je naprosto odlišný - na pomezí country folku a alternativní americany.
  • Allegaeon - Damnum
    Šestá řadovka deathmetalové formace Allegaeon nese titul "Damnum". Produkoval ji Dave Otero a jde o první nahrávku kapely od roku 2019 a zároveň o první desku s novým bubeníkem Jeffem Saltzmanem. Poslouchejte na YouTube kanálu vydavatelství Metal Blade Records.
  • Blood Incantation - Timewave Zero (Blr+Cd)
    Vzpomínáte na ambientní desku kapely Blood Incantation "Hidden History Of The Human Race" z roku 2019? Pak by vám neměla utéct novinka "Timewave Zero", která je laděná v podobně instrumentálním duchu. Ukázky najdete na stránkách Stereogum.
  • Bad Omens - The Death Of Peace Of Mind
    Pětice z Los Angeles v hudbě kombinuje řadu odlišných stylů od heavy metalu přes industrial až po scénickou muziku. Každá z patnácti položek na čerstvé desce "The Death Of Peace Of Mind" vede posluchače do různých hudebních míst. Přesvědčte se na YouTube
  • Jamie McDell - Jamie McDell
    Popularita novozélandské alternativně countryové hudebnice už dávno překročila hranice rodného ostrova, což dokládá i její čtvrté eponymní album s hosty, jako jsou Erin Rae, The McCrary Sisters, Robert Ellis nebo Tom Busby. Seznámit se můžete na jejím YouTube.
  • Conway The Machine - God Don't Make Mistakes
    Americký rapper na své druhé album přilákal spoustu hostů, jako jsou třeba Rick Ross, Lil Wayne, T.I., Benny The Butcher, Jill Scott nebo Westside Gunn. Vydáním žije jeho YouTube.
  • Kodak Black - Back For Everything
    Jeho kolega se u svého čtvrtého alba sice spokojil pouze s Lil Durkem, ovšem vynahradil si to početným producentským týmem, jehož členy byli například Murda Beatz, London On Da Track, Zaytoven, Dyryk, Max Perry, Bo1da nebo Vinylz. I v jeho případě hledejte výsledek na YouTube.
  • Sasami - Squeeze
    Americká hudebnice kombinující indie, rock, country a alternativní metal vydává svou druhou řadovku, s níž jí vypomáhal také Ty Segall. První ukázky najdete na YouTube.
  • Adult. - Becoming Undone
    Jste-li příznivci electropunku nebo electroclashe, rozhodně by vám neměla uniknout další nahrávka dua z Detroitu. Jak se dozvíte na bandcampu, tentokrát do ní autoři přimíchali i trochu darkwave, industrialu a taneční hudby.
  • Aṣa - V
    Prozaický název pro své páté album zvolila nigerijsko-francouzská zpěvačka kombinující ve své hudbě pop, indie, jazz a world music. Její YouTube vám prozradí, že na pomoc jí přišli Wizkid, Amaarae a The Caveman.
  • BtoB - Be Together
    K-popový boyband si v nedávné době plnil své vojenské povinnosti, a tak, pokud nebudeme počítat odnož BtoB 4U, došlo na jejich třetí desku až po pěti letech. Fanoušci se mohou těšit na celkem třináct skladeb, z nichž některé už sextet sdílí na YouTube.
  • Emily Wells - Regards To The End
    Newyorská experimentátorka se tentokrát pustila do kombinování klasické hudby, barokního popu, indie a také rapu. Vedle vokálů obstarala také cello, kytary a programování syntetizátorů a bicích. Výsledek zní na jejím bandcampu.
  • VHS Collection - Night Drive
    Po čtyřech letech se vrací newyorská formace se svým mixem indie rocku, alternativního rocku a synth popu. Hlavním producentem byl Tony Hoffer známý ze spolupráce s The Kooks, The Thrills, Beckem, Supergrass, Turin Brakes a Air. Ochutnávky najdete na YouTube.
  • Carson McHone - Still Life
    V roce 2017 hudebnici z Texasu Rolling Stone zařadil mezi Nováčky country, které bychom měli znát. Nyní se propracovala ke třetímu albu. Zda stále do této skupiny spadá, zjistíte na jejím bandcampu.

    Dále stojí za pozornost

    Yonder Mountain String Band - Get Yourself Outside: progresivní bluegrassová formace se po pěti letech vrací
    Shawn James - A Place In The Unknown: hudebník z Chicaga mixující blues, rock, soul a folk
    Central Cee - 23: druhé album anglického rappera
    Eight Bells - Legacy Of Ruin: návrat amerických metalových experimentátorů po šesti letech
    Filligar - Future Self: američtí indie rockeři a jejich osmé album
    Leadfinger - Silver And Black: australská rokenrolová formace je po šesti letech zpět
    Mom Jeans - Sweet Tooth: třetí album kalifornských indierockerů
    Svartsot - Kumbl: dánský folk metal opět po sedmi letech


    Dále vychází:

    Abraham - Débris De Mondes Perdus
    Agender - No Nostalgia
    Alex Hooper - Calm Down Peasants
    Alyssa Gengos - Mechanical Sweetness
    An Evening Of Redness - An Evening Of Redness
    Anatomy Of I - The Los(T) Angered Sessions
    Angelnumber8 - Digital Tribal
    Anne Elise Hastings - Unmasking A Confidence Trickster
    Arne Heesch (Of Treedeon) - Demons Are Scared
    Bank Myna - Volaverunt
    Basia Bulat - The Garden
    Billy Mick - Leveling Up
    Blue Lab Beats - Motherland Journey
    Borts Minorts And Hug Victim - Brut!
    Buckshot - Burning Barn
    Buzzard Buzzard Buzzard - Backhand Deals
    Carmen Villain - Only Love From Now On
    Caroline - Caroline
    Caroline Loveglow - Strawberry
    Caroline Romano - Oddities & Prodigies
    Ceremonial Castings - Our Journey Through Forever
    Cmat - If My Wife New I’d Be Dead
    Cobra The Impaler - Colossal Gods
    Collegium Marianum - Cachua Serranita (Supraphon)
    Committee Of Vultures - Everybody Wants The Blues
    Curtis Stigers - This Life
    Daisy Glaze - Daisy Glaze
    Dan Patlansky - Shelter Of Bones
    Dark Worship - Flesh Of A Saint
    Daytime TV - Nothing’s On But Everybody’S Watching
    Deathbell - A Nocturnal Crossing
    Deserta - Every Moment, Everything You Need
    Dežo Ursíny & Ivan Štrpka - Nové mapy ticha
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives - Awake Demos 1994 (Special Digipack Edition)
    Duquette Johnston - The Social Animals
    D'virgilio Morse & Jennings - Troika
    Early Eyes - Look Alive
    Eddison - Higher Than H1M
    Edguy - Savage Poetry (Anniversary Edition)
    Eee Gee - Winning
    Embryonic Devourment - Heresy Of The Highest Order
    Far Caspian - Ways To Get Out (Deluxe Edition)
    Farzin Farhadi - The Cure
    Firebreather - Dwell In The Fog
    Francis Harris - Thresholds
    Gaute Storsve Trio - El Gran Gotzilla
    Hamid Al Shaeri - The Slam! Years 1983-1988
    Holodrum - Holodrum
    Huerco S. - Plonk
    Humator - Curse Of The Pharaoh
    Charles Goold - Rhythm In Contrast
    Inner Missing - Dead Language
    J.doursou - Choreographies Of Decay
    Jason Blake (Of Warr) - Imaginary Cages
    John Digweed - Live In London
    Josh Johnson - Channel Black
    Julia Blair (Of Dusk) - Better Out Than In
    Keeley Forsyth - Limbs
    King Hannah - I’M Not Sorry, I Was Just Being Me
    Kyle Morgan - Younger At Most Everything
    Kyoty - Isolation
    Lady Bird - We
    Le Couleur - Concorde (Deluxe Edition)
    Le Pietre Dei Giganti - Vet E Culti
    Lena Minder - Together Alone
    Leon Salgeuro - Bits & Bobs
    Lo Moon - A Modern Life
    Long Range Hustle - I Am Alive, But Only If You Say I Am
    Longboat - Out Of Place
    Malum Mortuus - Ashes Of The Traitor’S Cross
    Manast Ll' - Tha Real Underground
    Martyr - Planet Metalhead
    Matchess - Sonescent
    Mavi Phoenix - Marlon
    Mor - Babydolls
    Mountaineer - Giving Up The Ghost
    Noodah05 - The Biggest
    Nyles Lannon - Pressure (Extended Edition)
    Oan Kim - Oan Kim & The Dirty Jazz
    Ocinn - The Forest
    Ouri - Bt002: Self Hypnosis Tape
    Papooz - None Of This Matters Now
    Para One - Spectre: Machines Of Loving Grace Remixes
    Pierce Turner - Terrible Good
    Pintandwefall - Seventh Baby
    Pixies - Live In Brixton
    Prxjek - Let The World Burn 2
    Richard Clayderman - Forever Love
    Richard Evans - Sentinel
    Roedelius & Story - 4 Hands
    Ron Jackson - Standards And My Songs
    Různí - If Music Presents You Need This: An Introduction To Klinkhamer Records Compiled By Michel Veenstra
    See Siang Wong - Mozart : Minore / Piano Concertos
    Septembersrich - Bnl
    Sepulchral - From Beyond The Burial
    Serious Black - Vengeance Is Mine
    Seven Seals - Owl Cage
    Shape Of Despair - Return To The Void
    Shiva Burlesque - Mercury Blues (+Skulduggery)
    Somatoast - Creation Is Creation
    Sophie & The Broken Things - Delusions Of Grandeur
    Steegmoord - Trepidation
    String Machine - Hallelujah Hell Yeah
    Super Beaver - ?? (Tokyo)
    Swamp Dogg - I Need A Job… So I Can Buy More Autotune
    Temple Of Deimos - Heading To Saint Reaper
    The Growth Eternal - Parasail-18
    The Moldy Peaches - Origin Story: 1994-1999
    The Nocturnal Broadcast - Null
    The Poison Arrows - War Regards
    The Wooks - Flyin’ High
    Thunderor - Fire It Up
    Thurston Moore - Screen Time
    Töme - Löv
    Tragedy Of Mine - Aeon
    Under The Rug - Dear Adeline
    Vakili Band - Walking Sideways
    Venator - Echoes From The Gutter
    Volcanova - Cosmic Bullshit
    Vylet Pony - Can Opener's Notebook: Fish Whisperer
    Wolf Lehmann - Lucid Living
    Wolfrik - Clones
    Xil - Rip & Tear
    Your Planet Is Next - Mr. Music

    Vychází na vinylu:
    Allegaeon - Damnum
    Abraham - Débris De Mondes Perdus
    Adult. - Becoming Undone
    Allegaeon - Damnum
    Alyssa Gengos - Mechanical Sweetness
    Bakar - Nobody’s Home
    Band Of Horses - Things Are Great
    Basia Bulat - The Garden
    Beth Hart - Tribute To Led Zeppelin
    Blood Incantation - Timewave Zero (Blr+Cd)
    Blood Incantation - Timewave Zero
    Blue Lab Beats - Motherland Journey
    Buzzard Buzzard Buzzard - Backhand Deals
    Carmen Villain - Only Love From Now On
    Cobra The Impaler - Colossal Gods
    Corrosion Of Conformity - Deliverance
    Curtis Stigers - This Life
    Dan Patlansky - Shelter Of Bones
    Dashboard Confessional - All The Truth That I Can Tell
    David Crosby - For Free
    Dežo Ursíny & Ivan Štrpka - Nové Mapy Ticha
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives - Awake Demos 1994 (2Lp+Cd)
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives - Awake Demos 1994
    D'virgilio Morse & Jennings - Troika
    Early Eyes - Look Alive
    Edguy - Savage Poetry (Anniversary Edition)
    Eight Bells - Legacy Of Ruin
    Emily Wells - Regards To The End
    Erykah Badu - Worldwide Underground
    Foreigner - Agent Provocateur
    Francis Harris - Thresholds
    Gang Of Youths - Angel In Realtime
    Hammerfall - Hammer Of Dawn
    Holodrum - Holodrum
    Charlie Gabriel (Of Preservation Hall Jazz Band) - 89 (Digital Release)
    Insania - Grrrotesky
    Johnny Marr - Fever Dreams Pts 1-4
    Keeley Forsyth - Limbs
    King Hannah - I’m Not Sorry, I Was Just Being Me
    Lady Bird - We
    LP - Churches
    Marina - Ancient Dreams In A Modern Land
    Mars Volta - Tremulant EP
    Martyr - Planet Metalhead
    Matchess - Sonescent
    Mavi Phoenix - Marlon
    Michelle - After Dinner, We Talk Dreams
    Mom Jeans - Sweet Tooth
    Mountaineer - Giving Up The Ghost
    Oska - My World, My Love, Paris
    Portugal.the Man - In The Mountain In The Cloud
    Reckless Love - Turborider
    Robben Ford - Talk To Your Daughter
    Robert Glasper - Black Radio Iii
    Roedelius & Story - 4 Hands
    Sasami - Squeeze
    Scorpions - Rock Believer (2Lp)
    Scorpions - Rock Believer
    Sepulchral - From Beyond The Burial
    Serious Black - Vengeance Is Mine
    Shape Of Despair - Return To The Void
    Sinead O'connor - So Far - The Best Of
    Slave - Stellar Fungk - The Best Of Slave Feat. Steve Arrington
    Spiritualized - Everything Was Beautiful
    Superchunk - Wild Loneliness
    Svartsot - Kumbl
    Tangerine Dream - Raum
    Tankard - For A Thousand Beers (Deluxe Vinyl Box Set)
    Tears For Fears - The Tipping Point
    Thunderor - Fire It Up
    Thurston Moore - Screen Time
    Tkay Maidza - Last Year Was Weird, Volumes 2 & 3
    Uriah Heep - Demons And Wizards
    Uriah Heep - Magicians Birthday
    Venator - Echoes From The Gutter
    VHS Collection - Night Drive
    Volcanova - Cosmic Bullshit
    Wolfrik - Clones
    Your Planet Is Next - Mr. Music

    EP:
    Adptd - Bedroom Walls
    Bread - Soundcloud
    Dæmonesq - The Beauty Of Letting Go
    Darkness Everywhere - The Seventh Circle
    David Ramirez - Rules And Regulations
    Dj Hank - The City Stars
    Elle Sera - Little Fire
    Graphic Nature - New Skin
    Lil Seyi - Remixes
    Mars Volta - Tremulant
    Mudflower - Flore
    Nobro - Live Your Truth Shred Some Gnar
    Nyokabi Kariũki - Peace Place: Kenyan Memories
    Olive Vox - Olive Vox
    Panjoma - Sun And Moon
    Spectre - Dying Victims
    Spencer Hoffman - A Flower From Behind
    Unseasonal Beasts - Number Three
    Venrez - Purgatory Awaits
    Zeeland - Soft Ice

    Reedice:
    Homolka Tobolka - Homolka Tobolka
    Left Banke - Strangers On A Train
    Porcupine Tree - Anesthetize
    Sussan Deyhim And Richard Horowitz - Desert Equations: Azax Attra
    The Ophelias - Bare Bodkin
    Ziad Rahbani - Houdou Nisb

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
    Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
    Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
    Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
    Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
    Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
    Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
    Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
    Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
    Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
    Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
    Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
    Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
    Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Oska přijede do Prahy na svůj první headline koncert (29.03.2024 18:42)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Frontman Insanie Poly se pouští do dark-country projektu Poly Noir (22.03.2024 17:51)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - V Praze už v sobotu zahraje Sari Schorr, jedna z nejlepších blues-rockových zpěvaček současnosti (06.03.2024 15:49)

    ALBUM TÝDNE 16/2024

    The Libertines
    All Quiet On The Eastern Esplanade

    Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Ne 21.04.
    Fletcher (SaSaZu, Praha)
    Út 23.04.
    Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Themroc AC/DC Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu