shop.musicserver.cz

Když jedna láska nestačí

Vydáno: 29.06.2004 05:00 v sekci Recenze - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Sting pokračuje v turné, na kterém podporuje své zatím poslední album "Sacred Love". Tato deska si získala mnoho ovací a vyšla k tomuto turné ve speciální vylepšené edici s bonusovým DVD "Intimative & Interactive". Vše důležité vám vyzradíme v naší dnešní recenzi.

9/10

Sting - Sacred Love (Special Limited Tour Edition)

Celkový čas: 61:49 + cca. 31 minut

Skladby: CD - Inside, Send Your Love, Whenever I Say Your Name, Dead Man's Rope, Never Coming Home, Stolen Car (Take Me Dancing), Forget About The Future, This War, The Book Of My Life, Sacred Love, Send Your Love (Dave Audé Remix), Shape Of My Heart (Live), Stolen Car (Take Me Dancing) (Radio Version) / DVD "Intimative & Interactive" - Walking On The Moon, Send Your Love, Whenever I Say Your Name, Deads Man's Rope, Every Breath You Take, Fields Of Gold

Vydavatel: Universal

Sting je podle mého názoru s každou novou deskou lepší a lepší, nemohu si pomoci a toto nenapsat hned v úvodu této recenze. Nejsem však jeho fanoušek a mohu tedy vypustit do světa názor, který nebude zaslepený fanouškovstvím. Jeho zatím poslední deska "Sacred Love" mi mé tušení jen a jen potvrdila. Skvělý pilotní singl "Send Your Love" to jen potvrzuje. Album už je nějaký ten pátek venku a kouká na vás z výloh musicshopů. Sting tuto desku podporuje na rozsáhlém turné, které má pokračovat až skoro do konce měsíce října. Bohužel se však vyhýbá velkým obloukem naší zemičce, což je docela velká škoda. K tomuto turné deska "Sacred Love" vyšla ve speciální limitované edici, zabalené do decentně provedeného digipaku a obohacena o DVD "Intimative & Interactive", na kterém se nalézá velmi povedený akustický koncert.

Ohledně desky "Sacred Love" samotné nebudu zabíhat do značných detailů, protože velmi povedenou recenzi napsal můj kolega Pavel Parikrupa a můžete si ji přečíst na tomto místě. Od úvodní "Inside" přes vydařený singl "Send Your Love", který spoluprodukovalo dvorní remixérské eso Madonny Victor Calderone a dále nemohu opomenout excelentní dueto s Mary J. Blige "Whenever I Say Your Name" vás čeká na celé nahrávce výživná porce pohodové muziky. Na "Never Coming Home" se producentsky podepsal kdysi tranceový expert BT a to už jsme pomalu v druhé polovině "Sacred Love". Na které si mě Sting získal velmi důvtipným a vkusným ovlivněním prvky world music a samotný závěr desky v podobě skladeb "The Book Of My Life" a titulní "Sacred Love" mě skoro dostává při každém poslechu na kolena. Audio disk doznal několika málo změn. Nechybí tanečně laděný remix "Send Your Love" z dílny Dave Audé, který není špatný, ale už vyšel na původní verzi alba. Pak tu máme akusticky zahranou píseň "Shape Of My Heart", jejíž záznam vznikl v rámci nahrávání živé desky "All This Time". Jako poslední se na tento disk dostala rádiová podoba singlu "Stolen Car (Take Me Dancing)", ta je jen kratší a doznala jen nepatrných změn a připadá mi na tomto disku lehce zbytečná.

Samotné bonusy však nadmíru obohacuje DVD "Intimate & Interactive" na němž našel místo půlhodinový koncert z kanadské řady "MuchMoreMusic". Natáčelo se v listopadu minulého roku v Torontu v malém klubu, kde hrstka vyvolených a slídivé oko televizních kamer bylo svědky vydařené akustické jam session se Stingem a jeho doprovodnou partou. Začátek tohoto vystoupení patří poklidné "Walking On The Moon", v které za doprovodu klavíru Sting zpívá sólo a postupně se přidává celá skupina o počtu šesti lidí včetně dvou vokalistek. Pak se koncert přesouvá k desce "Sacred Love" a zazní postupně písně "Send You Love", "Whenever I Say Your Name", kde místo Mary J. Blige skvěle asistuje vokalistka Joy Rose, které padlo nemálo hlasového zlata do hrdla a úžasná "Dead Man's Rope". Publikum se skvěle baví a sám Sting si to hodně užívá a v závěru vypaluje nezapomenutelnou "Every Breath You Take", tu nedávno mimo jiné v Česko hledá SuperStar velmi dobře předvedl Tomáš Savka. Závěr tohoto vystoupení patří velmi komorní a poklidné úpravě mé asi nejoblíbenější Stingově písni "Fields Of Gold". DVD zvukově nabízí formáty Dolby Digital 2.0 a Dolby Suround 5.1.

Sting je fachman, který natáčí velmi vydařené desky a ani jeho poslední opus "Sacred Love" není rozhodně žádným šlápnutím vedle. Obohacená a vylepšená "Special Limited Tour Edition" je radostí nejenom pro fanoušky, i když někteří mu možná neodpustí, že si ji dávněji kupovali skoro zbytečně. Pro každou vhodnou příležitost je "Sacred Love" skvělým balzámem na duši, který si budu rád aplikovat skoro každý den.

  • Stále osobnost (David, 29.06.2004 08:48) Reagovat

    Když mi naši před cca 25 lety dovezli z Jugošky LP Regatta de Blanc, bylo to fantastické. The Police jsem měl od té doby moc rád, ale když dnes slyším Every breath you take, přelaďuji stanici(ještě, že jsem nesledoval Superstar a to Savku nezažil). Dream of the blue turtles a Nothing like the sun byly božské desky a když jsem následně viděl Stinga se Springsteenem, Gabrielem, N´Dourem a Tracy Chapman na Amnesty International tour v Budapešti (léto 1988), myslel jsem, že nic lepšího neexistuje. Časem jsem ale zase tu Stingovu serióznost, rozvážnost a všobjímající lásku přestal brát za svou a poslední CD mne zanechaly chladným. Ze Sacred love se mi vyloženě líbí Send your love, zbytek je "overproduced", česky asi tak, že album je přecpané nápady, aranžemi a vším možným tak, že mu chybí to nejdůležitější - nápad a s tím spojený důvod si ho pouštět znovu. Dokonce bych na Stinga ani nešel. Divné, před 20 lety bych považoval za hrozný hřích něco takového vůbec vyslovit. Je ale fajn číst, že asi oslovuje mladší generaci, je to totiž pořád osobnost.

  • Souhlas (mouchodlab, 29.06.2004 20:27) Reagovat

    Davide, perfektní názor - jsem asi o dekádu mladší, takže mé vnímání je taky o tolik posunuté. Budapešt 88 ti závidím, za skvělé desky považuji Soul Cages i Mercury, ale ta fascinace láskou mě začíná u Stinga pomalu taky otravovat. Poslední album jsem si asi pustil víckrát než ty a na koncert bych ještě zašel, ale mám pocit, že při příštím takhle "přeprodukovaném" albu bych asi už zůstal doma. Skvělé číst myslící názor než recenzi vypchanou klišé "božský Sting...každou notu apod."

  • neutrální muzika (Rosťa, 30.06.2004 15:02) Reagovat

    Hudba Stinga, tak i R.E.M. pro mě znamená totální neutralitu, tj. bez emocí, bez nálady, jen takovou kulisu. Snad i proto bývají skladby obou zmíněných hrány tak často, neboť nikoho neurazí a dá se přitom např. nakupovat. Úplně si představuju ty dýdžeje v rozhl. stanicích, jak říkají:"Hele, co tam teď mám dát? Já už nevim, už bych šel domů, tak tam lupnem Stinga, to se všem líbí, tim nic nezkazíme." Vždy je mi podezřelé to, co se "všem" líbí.

  • Něco na tom bude... (David, 30.06.2004 16:47) Reagovat

    No, přestože považuji většinu produkce obou jmenovaných za kvalitní, pravdou je, že nikoho neurazí. Sting, REM ani kdokoliv jiný nejsou bez emocí, vždy to záleží na osobním vkusu posluchače a jeho vztahu k dané písničce. Sacred love sice má být o lásce, mne to ale neoslovilo vůbec. Jak to tedy je ?

  • názor na názor Davidův (Rosťa, 30.06.2004 18:10) Reagovat

    Nepopírám, že pro mnohé jsou jak Sting, tak R.E.M. známkou kvality. Jen mi jejich hudba přijde jaksi vycpávková. Totéž by kdokoli jiný mohl říci o Nicku Caveovi nebo Davidu Byrneovi, ale ti už jsou přeci jen niternější, a ne tak "rozmáchlí" na rozhlasových vlnách. V rádiu jsem vysílal a vzpomínám si, když jsem byl už unavený, tak jsem nasadil The Doors nebo Smashing Pumpkins v dobrém dojmu, že tím nikoho neurazím, ačkoli sám bych si takovou hudbu doma nepustil.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Michal Prokop - Mlaďoši v kapele mě vyhecovali k tomu, že jsem začal znovu psát
Rozhovory: Michal Prokop - Mlaďoši v kapele mě vyhecovali k tomu, že jsem začal znovu psát Michal Prokop je v českém bigbítu skutečně výraznou osobností. Stále aktivní muzikant, bývalý politik a moderátor chystá na jaro příštího roku nové album se svou kapelou Framus Five. Už roky ale působí i jako dramaturg festivalu... čtěte zde
Vydáno: 27.07.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Ghost - Mary On A Cross / The Future Is A Foreign Land 8/10
Video: Ghost představili rovnou dva animované klipy k písním "Mary On A Cross" a "The Future Is A Foreign Land" Od časově limitované premiéry koncertního filmu Ghost "Rite Here Rite Now" uplynul zhruba měsíc. Snímek se nyní přesunul na placenou streamovací platformu VEEPS, nicméně nebyl by to mastermind celého maskovaného projektu Tobias Forge,... čtěte zde
Vydáno: 26.07.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Kill the Dandies! - Weird In A Weird Way 7/10
Recenze: Kill the Dandies! se na "Weird In A Weird Way" vznášejí na psychedelických vlnách Kill the Dandies! ušli dlouhou cestu od garážového rocku až ke svébytné psychedelii. S tou ostatně koketovali mnohem dříve, než vyrostla nová generace mladších kapel, které jsou v tomhle žánru - a retro přístupu - až po uši.... čtěte zde
Vydáno: 26.07.2024 10:00 v sekci Recenze
Open'er festival, Den čtvrtý, Letiště Gdynia-Kosakowo, Polsko, 6.7.2024
Naživo: Závěr Open'er festivalu měli na starosti Hozier, Skrillex a Charli XCX Ani ve svém čtvrtém a posledním dni polský monstrfestival Open'er nepolevoval a více než 130 tisíc fanoušků zahrnul muzikou pestrého spektra. Na čtyřech pódiích se vedle hvězd tamní scény předvedly další velké taháky... čtěte zde
Vydáno: 25.07.2024 19:00 v sekci Naživo
Wolfmother, Lucerna Music Bar, Praha, 24.7.2024
Naživo: Wolfmother už hrají jen z podstaty. Sice stále skvěle, v Praze ale ukázali, že jako celek stagnují Horko, pot a řízná muzika. Tak vypadal koncert australské skupiny Wolfmother, která se do České republiky vrátila poprvé od roku 2016. Tehdy u nás propagovala album "Victorious", s nímž chytila pomyslný druhý dech. Nyní má na kontě... čtěte zde
Vydáno: 25.07.2024 12:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Sting si po Brnu, Pardubicích a Praze podmanil i Plzeň (06.06.2024 13:00)
- Poslední řadovka P!nk "Trustfall" vychází v reedici se živáky i novými songy (04.12.2023 10:27)
- Sting zahraje v červnu příštího roku v Plzni (06.11.2023 10:02)
- Video: V novém videu Petra Nikla a Martina Kyšperského tančí duo Thomas and Ruhller (09.10.2023 16:59)
- Naživo: Sting poctil svou návštěvou Pardubice. Přivezl hity i světový zvuk (20.07.2023 20:19)
- Sting zahraje v červenci 2023 v Pardubicích (14.11.2022 09:19)
- Naživo: Sting hrál v Praze hit za hitem a rozdával radost (29.10.2022 18:47)
- Fotogalerie: Sting po třech měsících rozvášnil také Prahu (29.10.2022 00:06)
- Naživo: Sting to rozbalil ve Slavkově až na čtvrtý pokus, a stálo to za to (01.08.2022 12:06)
- Fotogalerie: Sting po čtyřech letech dorazil do Česka (01.08.2022 11:41)

ALBUM TÝDNE 30/2024

The Warning
Keep Me Fed

Sesterské trio The Warning je v našich končinách stále ještě poměrně neznámé. Přesto u nás kapela stihla nedávno odehrát své první vystoupení, což ocenili především milovníci kvalitní rockové hudby. A nedlouho po dubnové zastávce v pražském MeetFactory představila své čtvrté album "Keep Me Fed".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 27.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Ne 28.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Po 29.07.
Scorpions (DE) (enteria Arena, Pardubice)
Čt 01.08.
Let It Roll (Letiště, Milovice)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Joefov, Jaroměř)
St 07.08.
Mr. Big (US) (Roxy, Praha)
Pá 09.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
So 10.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)
St 18.09.
Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Adele Taylor Swift Mirai Queen Lenny Kravitz Dua Lipa mp3.com Kabát Madonna Sam Smith Lucie Vondráčková 2H+ Benson Boone Eminem Miley Cyrus Katy Perry
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe