Diva Baara přichystala druhé album "Pod kůží", pokřtí ho v La Fabrice

17.10.2024 16:52 - Josef Martínek | foto: Alžběta Jungrová

Sedm let po svém albovém "Debutu" nahrála Bára Vaculíková alias Diva Baara svou druhou studiovku. Pojmenovala ji "Pod kůží" a fanouškům ji živě představí na křtu 9. listopadu v pražském klubu La Fabrika.

Nahrávka v retro-soulovém duchu s vlivy blues a electro swingu vznikla v produkci Michala Pajdiaka, který na aranžích a finální podobě dále spolupracoval s Petrem Zatloukalem a zpěvaččinou kapelou. Mezi hosty nechybí Ondřej Ruml, Michal Pavlíček či Michal Strnad z vokální skupiny Skety.

"Jsem žánrová zpěvačka. Táhne mě to ke všemožným různým stylům, ať už k soulu nebo retro swingu, který si mě získal už na první desce. Písničky si píšu sama. Je to něco, co pro sebe potřebuji dělat. Když skládám, odpojím hlavu a jsem nejšťastnější bytost ve vesmíru," říká Vaculíková.

Na zmíněném křtu v La Fabrice se v roli kmotry představí její maminka Petra Černocká, která vystupuje například i v dceřině aktuálním videoklipu k titulní písni "Pod kůží". Filmová Saxána přivede kolekci k životu spolu s dalším kmotrem - jazzovým pianistou Emiliem Viklickým.

Diva Baara slibuje svým posluchačům výjimečný hudební zážitek s atmosférickou projekcí a light designem. Na pódiu se potká několik generací muzikantů a také různé styly. Společně se zpěvačkou a jejími hosty vystoupí smyčcové S.V.A. trio a dechová i vokální sekce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY