Youth Lagoon doplnil empatickou skladbu "My Beautiful Girl" jednoduchým a citlivým vizuálem

16.10.2024 15:29 - Kateřina Spacek | foto: Tyler T. Williams

Youth Lagoon loni fanoušky potěšil velice povedenou deskou "Heaven Is a Junkyard" a od té doby nezahálí. Počátkem letošního roku vydal skladbu "Football", jejíž múzou byl umělcův otec, následně i písničku "Lucy Takes a Picture". Nyní přichází s další novinkou nazvanou "My Beautiful Girl". Že by rodák z Idaha snad připravoval materiál pro další album?

"V západním Idahu je město téměř duchů, které se jmenuje Idaho City - asi 30 minut od domova. Často tam jezdím plavat v řece, modlit se a být sám na venkově. Když jsem tam byl naposledy, procházel jsem hřbitov, známý jako 'Boothill', a uviděl jsem náhrobek, na kterém stálo jen: 'Moje krásná holka'. Žádné jméno. Žádné datum. Jen láska. Kdo byla ta krásná dívka?" pokládá si otázku Trevor Powers, jak zní muzikantovo pravé jméno.

Píseň zní přesně tak, jak ji zpěvák popisuje. Tajuplně, krásně, ale snad i trochu morbidně. Vlastně tak trochu jako hudební doprovod "Mrtvé nevěsty Tima Burtona". Klavírní tóny doprovázejí jednoduchý, ale velice emotivní text. Powers znovu dokazuje, že je nejen zdatným básníkem, ale i skladatelem. Asi není nutné opakovat fakt, že v jednoduchosti je kouzlo. A v tomto případě to platí dvojnásobně, protože se jedná o krásné lidské gesto.

V podobném duchu se nese i potemnělý vizuál. Ve světle svíček na narozeninovém dortu se pomalu vyjasňuje obličej neznámé a osamocené dívky. Její tvář se přesto místy rozostřuje. Jako kdyby byla něčí vzpomínkou, něčí láskou, něčí krásnou dívkou, jejíž přívětivost nakonec pomalu upadne zase do tmy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY