Eva Burešová vydává nové album "MERAKI"

12.10.2024 11:06 - Tisková zpráva | foto: Championship Music

Zpěvačka a herečka Eva Burešová vydává nové studiové album "MERAKI", které produkoval Jiří Burian. Desku pokřtí 1. března 2025 v pražském Foru Karlín.

Jeho název v sobě skrývá význam tvorby s láskou a kreativitou. Nahrávka vznikala téměř rok a hudebně odráží osobní rukopis producenta Jiřího Buriana, který je Evě blízký. Skladby nevznikaly s cílem dělat hity, ale vytvořit album přesně podle představ obou hlavních aktérů. Uvolněné, osobité, bez pravidel hitovosti.

"Jirku jsem oslovila ke spolupráci po dvou letech od našeho seznámení. Původně mělo jít jen o jednu píseň, nakonec z toho vzniklo celé album. Měla jsem velkou radost, že do toho šel," vysvětluje Eva Burešová spolupráci s Jiřím Burianem. Ten stojí za hudebními projekty jako Republic Of Two, Ghostmother, Southpaw či Kapitán Demo.

"Nebát se upustit uzdu fantazie a dělat věci tak, jak opravdu chceme, a ne tak, jak jsou nastavená nějaká pravidla. Skladby jsou v češtině i angličtině. Bylo jen na nás, jestli necháme celou desku v jednom žánru, nebo budeme kombinovat více žánrů. Strašně jsem si to užila," doplňuje Eva Burešová.

V čem byla výjimečná spolupráce pro Jiřího Burana? "Práce s Evou pro mě byla velkou výzvou hned z několika důvodů. Pracovat na celkové změně ve zvuku a stylu tak velkého hlasu a osobnosti, jakou Eva je, je radost a velké dobrodružství, ale také velká zodpovědnost. Mým cílem je dělat kvalitní pop a hudbu, která není prázdná a povrchní, a přesto si zaslouží být komerčně úspěšná a mít pozornost, kterou si zaslouží. Měli jsme velmi silné napojení a songy vznikaly intuitivně a s velkou lehkostí. Je to pro mě také osobní, protože 'Meraki' je moje jubilejní čtyřicáté album, a tak jsem moc rád, že se nám to povedlo."

Z alba již vyšly singly "Sirény", "Walking Disaster" a "Slzy". Aktuálním singlem je skladba "Místo", ke které brzy vyjde videoklip. Album "MERAKI" vychází u Championship Music, která je nově zastupující agenturou hudebních projektů Evy Burešové.

Eva v minulosti vydala několik úspěšných singlů a v loňském roce také své debutové album "Úsměv Mony Lisy". Je jednou z hlavních umělkyň Hudebního divadla Karlín. Zde exceluje v muzikálech "Jesus Christ Superstar", "Dracula", "The Bodyguard", "Sopranistky" a nově také "Beetlejuice". V letech 2021 a 2022 získala 3. místo v anketě populární hudby Český slavík. Aktuálně ji poslouchá na Spotify přes 50 tisíc fanoušků měsíčně. Eva Burešová je také jednou z porotkyň soutěže Česko Slovensko má talent, ve které v roce 2011 sama (tehdy coby soutěžící) zazářila.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY