Autumnist uvádí novou desku animovaným klipem k songu "Hole In The Rain"

14.09.2024 17:39 - Dan Hájek | foto: Deadred

Na čerstvý materiál z dílny slovenského projektu Autumnist jsme si museli počkat poměrně delší dobu než u minulé kolekce "False Beacon". "Anatomy Of Shadows" vyjde ke konci září a nabídne proměnlivou zvukovou paletu. Předvojem celého kompletu se stal singl "Hole In The Rain".

Na skladbě se podílel Gabriel Kain a její hlavní hudební motiv vznikl během covidové karantény, později sepsal i text. "Když mi Gabriel poslal vokální skicu písně, okamžitě jsem si představil fiktivní kyberpunkový remake filmu 'Angel Heart' s 'Hole In The Rain' jako ústřední melodií," doplňuje sám Vlado Ďurajka.

Středobod skladby tvoří klavírní motiv, který vzešel z poměrně krátké improvizace, naopak finiš s propojením na bluesové linie a syrové elektro prošel zdlouhavým experimentálním procesem. Nosným tématem je jakýsi obranný systém proti současnému chaosu světa, který na nás neustále agresivně útočí se svými nevyzpytatelnými vjemy, s nimiž se musíme poprat a adaptovat se na ně.

Doprovodné animované video vzešlo z rukou košického teamu Flamigos (Miroslav Fek, Martin Kolčak a Peter Fabian). Za jeho koncept autoři zvolili pomyslnou variaci ambientních vjemů ze snové reality, ze kterých postupně krystalizuje surrealistický obraz naplněný decentními narativními hrátkami, jež mohou procházet skrze hranice nevědomé přítomnosti.

Čtvrtá řadovka Autumnist "Anatomy Of Shadows" na digitální platformy a do obchodů s muzikou doputuje 26. září. Mnohé další podrobnosti, včetně tracklistu nebo vizuálu pro vydání na vinylech a cédéčkách, zatím projekt drží pod pokličkou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY