shop.musicserver.cz
Beats for Love, První a druhý den, Dolní oblast Vítkovice, 4. a 5.7.2024

První dva dny Beats for Love přinesly opět skvělou atmosféru

Vydáno: 05.07.2024 22:47 v sekci Naživo - Adam Holub | foto: Klára Mia Krečmerová / musicserver.cz

Desátý ročník ostravského festivalu Beats for Love má být podle pořadatelů největší, nejkrásnější a vůbec dosud po všech stránkách nejlepší. Jak probíhala jeho první polovina, tedy středa a čtvrtek, kdy zahráli například Lost Frequencies nebo Eric Prydz? Zklamání rozhodně nebylo na místě, právě naopak.

Live: Beats for Love

místo: Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
datum: 4. a 5. července 2024
Vystoupili: A Little Sound, Hybrid Minds, Lost Frequencies, W&W, Kanine, Korolova, Chris Sadler, Dimension, Gentlemens Club, Miss K8, Boris Brejcha, Eric Prydz a další
Fotogalerie ze středy
Fotogalerie ze čtvrtka

Hybrid minds - Beats for Love, První den, Dolní oblast Vítkovice, 3.7.2024
© Klára Mia Krečmerová / musicserver.cz
Ve středu 3. července se areál Dolních Vítkovic znovu proměnil v malé městečko elektronické taneční hudby. Festival Beats for Love nabyl nejen větších rozměrů, ale i po všech stránkách zintenzivněl. Start akce sice nenabídl počasí, jaké by si mnozí návštěvníci představovali, ale pokud se v průběhu večera objevil déšť, působil spíše jako lehké osvěžení.

Začátek festivalu vždy přináší příjemnou atmosféru plnou nových dojmů a letos tomu bylo stejně. Návštěvníci prozkoumávali areál s výrazy malých dětí, které se těší na to, kdy si budou moct rozbalit dárečky pod stromečkem. A že je letošní nadílka od pořadatelů opravdu bohatá! Já sám jsem nevěděl, kam mám skočit dřív, aby mi náhodou něco neuniklo. A stejně to prožívalo i mnoho dalších účastníků.

Lidi - Beats for Love, Druhý Den, Dolní oblast Vítkovice, 4.7.2024
© Klára Mia Krečmerová / musicserver.cz
Hlavní magistrála i uličky mezi hudebními chrámy byly plné jako v odpolední dopravní špičce. Možná k tomu přispěla i nepříjemná situace s mobilní aplikací, která celou středu hlásila chyby a i při opakovaném restartu se nechtěl načíst timetable, tedy přehled, kdy, kdo a kde hraje. Mnohým tak nezbylo nic jiného, než starý dobrý Meeting Point, kde si po staru přečetli, kde se koná jaký program.

Pokud máte rádi drum and bass a preferujete jemnější subžánry, dilema mezi A Little Sound a Hybrid Minds není potřeba zmiňovat. V drumandbassové kovárně se mladá Britka chopila šance podmanit si publikum, pustila nové hitovky i z vlastní tvorby, ale hlavně svým zpěvem podpořila už tak povedené vystoupení a lidi na Forge stagi si povodila. Vizuální stránka tohoto pódia je vynikající, bohužel prostor kvůli návalu fanoušků praská ve švech.

Ve středu se návštěvníci zdržovali převážně u Love stage, Harmony House Square, D&B Forge nebo Empire, u ostatních jich bylo vždycky pouze poskrovnu. Hlavní pódium dominuje svou velikostí, a přestože působí relativně jednoduše, jakmile se k ní přiblížíte blíže, spadne vám brada. Vynikající práce vizuálů v kombinaci se světly, konfetami, ohnivými děly a ohňostroji vyvolává až kouzelný dojem. Nechyběla u ní ani dvojice pouličních umělců, kteří se na dlouhých tyčích ozdobenými okvětními lístky houpali mezi diváky.

Lost Frequencies - Beats for Love, První den, Dolní oblast Vítkovice, 3.7.2024
© Klára Mia Krečmerová / musicserver.cz
Hybrid Minds pro své sety často vozí i někoho za mikrofonem, tentokrát nechyběl zkušený MC Tempza, na kterém bylo vidět dojetí z atmosféry, která na obrovském poli plném tančících lidí panovala. Pohoupávání dále pokračovalo s hitmakerem Lost Frequencies, který spoustu fanoušků nadchl. Předvedl skvělou show, kterou navíc podpořilo počasí, kdy se sluneční paprsky konečně prorvaly skrz protržená oblaka. Kdo světu DJingu rozumí, tak ví, kdo ne, doufám, že si jeho vystoupení i tak užil.

W&W - Beats for Love, První den, Dolní oblast Vítkovice, 3.7.2024
© Klára Mia Krečmerová / musicserver.cz
Feeling z Tomorrowlandu podpořilo duo W&W. Lidi se před zlatou katedrálou utrhli ze řetězu, skákali zleva doprava, zpívali nebo synchronizovaně mávali rukama. Zremixovaná Mozartova "Malá noční hudba"? Jo, to se jim fakt povedlo! Poté se ale všude začalo stahovat volume a třeba kousek od reproduktorů DNB stage se dalo s klidem konverzovat. Kanine diváky sice rozhýbal, ale celkový dojem bohužel nízká hlasitost lehce oslabila. Holt, ještě nás čekají další dny. Středa každopádně přinesla hladký start na jedničku a čtyřiatřicet tisíc návštěvníků!

Ve čtvrtek se aplikace dočkala updatu a začala pořádně fungovat. Zlepšilo se i počasí, a návštěvníci si tak mohli vychutnat i trochu toho vitamínu D. Areál se začal naplňovat více než předchozí den, což bylo zřejmé i při průchodu celým festivalem - druhý den se diváky zaplnily také menší pódia, hodně lidí zvolilo taktiku menšího placu s větším osobním prostorem místo tlačení se pod hlavní stagí.

Lidi - Beats for Love, Druhý Den, Dolní oblast Vítkovice, 4.7.2024
© Klára Mia Krečmerová / musicserver.cz
Je třeba zmínit také výběr jídel všeho druhu, pro vegetariány nechybí ani pestrá nabídka nemasových pokrmů. Výborně zvolený partner festivalu, pivovar Proud, mě osobně potěšil a ještě chvíli těšit bude. Na zdraví! Jubilejní 10. ročník posouvá hranice a oproti minulým letům se překonává. Progresivní novinkou je letos Zion stage se lví hlavou, kterou pořadatelé chtěli ukázat, kam by v budoucnu mohli festival posouvat. Snaha se cení, ale poté, co jsem se podíval zblízka, mi to bohužel přišlo poněkud chudé. Ale asi mám smíšené pocity poté, co jsem nedávno viděl hlavní stage na festivalu Defqon.1. Každopádně držím palce a těším se, jak se bude B4L v příštích letech postupně měnit. Až na výjimky jsou totiž všechny hudební chrámy v jednom duchu a rozdíl mezi nimi člověk pozná pouze podle sluchu.

Ale zpět k hudbě. Korolova na Love stagi, lehké melodické techno, pivíčko a sluníčko, nemám slov, prostě nádhera! U těch melodií jsem ještě zůstal, protože Chris Sadler předvedl na Housovém náměstí famózní a svěží výběr emocí a kombinací taneční hudby. Nejen saxofon, ale také jiné nástroje ve spojení se soubojem hudebních žánrů, housu a techna, naprosto pohltily celý dav. Dimension nezklamal, nikoho nenechal v klidu stát, jedna pecka střídala druhou, nezapomněl ani na fanoušky Linkin Park remixovanou verzí hitu "Numb".

Gentlemens Club - Beats for Love, Druhý Den, Dolní oblast Vítkovice, 4.7.
© Klára Mia Krečmerová / musicserver.cz
Nevíte, co máte zrovna chuť poslouchat? Nevadí, pro vás je tu Gentlemens Club. Populární subžánr drumandbassu Jump Up byl na start dobrý, jakmile se ale publikum zahřálo, přesunuli jsme se do éry dubstepu, a když už to nemohlo být lepší, nastal čas na basshouse. Opravdu pestrobarevný set!

Pokud holdujete rychlejší a tvrdší elektronické taneční hudbě, zaujme vás i stage Empire, kterou ve čtvrtek ovládla Miss K8. Hardcore techno, k tomu není co dodat, nechyběla ani hardcore verze hitu od Chase & Status "Baddadan". Na ně si ale ještě počkáme, na festivalu zahrají v sobotu.

Boris Brejcha - Beats for Love, Druhý Den, Dolní oblast Vítkovice, 4.7.
© Klára Mia Krečmerová / musicserver.cz
Hlavní stage se zase přelomila do rovných beatů - Boris Brejcha zahrál neúnavný set, který všechny dostal do příjemného transu. Eric Prydz je jméno, které známe nejen díky hitu "Call On Me". Stylově ale jel razantněji a rychleji než Brejcha. Celkový energický dojem podpořila také geniální synchronizace hudby s vizuály a projekcemi. Nechyběl třeba průlet vesmírem, otáčející se Měsíc a planety, přelet přes oceán nebo plavání s rybami. Došlo k naprostému souznění hudby, světel a fanoušků. Na závěr si Eric nechal masterpiece v podobě tracku "Opus" a tento magický moment podpořila součinnost světel a laserů pronikající kapkami deště.

Z prvních dvou dnů nelze jinak než být nadšený a čekat, co nám festival přichystá na pátek a sobotu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Zakk Wylde na albu "Pride & Glory" dokázal, že je nejen famózním kytaristou, ale i zpěvákem
Zaprášenosti: Zakk Wylde na albu "Pride & Glory" dokázal, že je nejen famózním kytaristou, ale i zpěvákem Po letech ve službách Pána temnot Ozzyho Osbournea přišel čas, aby se Zakk Wylde prezentoval i jako samostatný interpret svého vlastního materiálu. Učinil tak pod hlavičkou kapely Pride & Glory na stejnojmenném albu, jež vyšlo právě... čtěte zde
Vydáno: 09.07.2024 08:00 v sekci Recenze | Zaprášenosti
Clarinet Factory - Towers 8/10
Recenze: "Towers" nezařaditelných Clarinet Factory otevírá nekonečně barevný hudební svět Pokud by po mně někdo chtěl doporučit něco, co v domácí hudbě výrazem a originalitou dalece přesahuje hranice české kotliny, zkusil bych si vzpomenout na Clarinet Factory. Čtveřice vynikajících hráčů se už od roku 1994 vzpírá... čtěte zde
Vydáno: 08.07.2024 13:00 v sekci Recenze
Marien - Světla je víc... 8/10
Recenze: Marien na novém, s láskou tvořeném albu vzkazují, že "Světla je víc..." Marien se sami stále řadí do kategorie nová krev českého folku, i když hrají už dvacet let. Svoji současnou pozici a oblibu si vybudovali nevykalkulovaným a ryzím přístupem k muzice i posluchačům. Novinka "Světla je víc..." znovu... čtěte zde
Vydáno: 08.07.2024 00:00 v sekci Recenze
Vysočina fest, Třetí den, Amfiteátr, Jihlava, 6.7.2024
Naživo: Závěrečný den Vysočina festu patřil především slavícímu Kabátu Největším lákadlem dalšího ročníku Vysočina festu byl jednoznačně teplický Kabát, který zde v podstatě s předstihem odstartoval turné ke svým pětatřicetinám. A i když v ten den kapela samozřejmě nezůstala na hlavním pódiu... čtěte zde
Vydáno: 07.07.2024 10:29 v sekci Naživo
Basinfirefest, Přírodní areál, Spálené Poříčí, 26.- 29.6.2024
Naživo: Metalová smršť pod širým nebem aneb Ohlédnutí za Basinfirefestem očima a ušima našeho fotografa Osmnáctý ročník Basinfirefestu, který se konal ve Spáleném Poříčí, je již minulostí. Nabídl pestrou paletu metalové hudby od legendárních kapel až po nadějné nováčky. Počasí se také vyřádilo, když zkoušelo trpělivost... čtěte zde
Vydáno: 06.07.2024 12:15 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fotogalerie: V poslední den Beats for Love přilákal David Guetta davy lidí (07.07.2024 10:39)
- Fotogalerie: Meduza a Alok na Beats for Love roztancovali dav plný všech generací (06.07.2024 15:23)
- Fotogalerie: Druhý den Beats for Love roztančili Boris Brejcha nebo Dimension (05.07.2024 19:58)
- Fotogalerie: První den Beats for Love roztančili třeba Lost Frequencies nebo Hybrid Minds (04.07.2024 10:42)
- Desátý ročník Beats for Love otevírá své brány (03.07.2024 15:15)
- Desátý ročník Beats For Love ohlašuje novinky: nejlepší program v historii a návrat ke kořenům (06.06.2024 14:39)
- Blíží se největší taneční párty pod otevřeným nebem. Festival Beats For Love láme rekordy (17.05.2024 16:23)
- Beats for Love vytahují další eso z rukávu - legendární Eric Prydz zahraje poprvé v Česku na festivalu (19.03.2024 12:12)
- Video: Becky Hill v živáku "Never Be Alone" ukazuje, proč ovládne letošní Beats For Love (18.03.2024 13:55)
- Fanoušci Linkin Park se mohou těšit na další nevydanou skladbu "Friendly Fire" (22.02.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 28/2024

Marien
Světla je víc...

Marien se sami stále řadí do kategorie nová krev českého folku, i když hrají už dvacet let. Svoji současnou pozici a oblibu si vybudovali nevykalkulovaným a ryzím přístupem k muzice i posluchačům. Novinka "Světla je víc..." znovu nabízí oázu naděje a víry v dobro.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 11.07.
Royal Blood (UK) (Ledárny Braník, Praha)
Po 15.07.
Shemekia Copeland (US) (Divadlo Hybernia, Praha)
St 17.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 18.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Pá 19.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
So 20.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
So 27.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Ne 28.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Po 29.07.
Scorpions (DE) (enteria Arena, Pardubice)
Čt 01.08.
Let It Roll (Letiště, Milovice)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince Vladimír Mišík The Prodigy mp3.com Kateřina Marie Tichá Mirai Lucie Vondráčková Taylor Swift Queen Avril Lavigne Dua Lipa Billie Eilish Beyoncé Adele Ava Max Viktor Sheen Miley Cyrus Judy Garland Madonna
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe