shop.musicserver.cz
Pět nejvíc heterosexuálních klipů Troye Sivana

Pět nejvíc heterosexuálních klipů Troye Sivana

Vydáno: 03.06.2024 16:15 v sekci Nejvíc nej - David Věžník | foto: Universal Music

Z nesmělého klučíka je dnes sebevědomý umělec a jedna z nejvýraznějších osobností queer hudby. Svou sexuální orientaci otevřeně dává najevo, ať už v textech svých songů, nebo v klipech k nim. Troye Sivan za pár dní poprvé zazpívá v Česku, a tak jsme vybrali pět snímků i pro ty, kterým jeho tvorba přijde až moc gay.

Troye Sivan zpívá odmala, přirozeně jsou tedy zcela asexuální všechny coververze, které na svůj YouTube kanál umisťoval jako malý anebo jako dospívající teenager. Už tehdy v nich ukazoval svůj talent (dejte si třeba jeho prehistorické podání "Tell Me Why" od Declana Galbraitha, micro cover "Hold It Against Me" od Britney Spears nebo "Love Is A Losing Game" od Amy Winehouse).

Ten talent ale začal nabývat na síle až s jeho vlastní tvorbou. Loňská deska "Something To Give Each Other" je v mnoha ohledech čistou oslavou homosexuality (nebo queerness, chcete-li), zejména pokud jde o vizuály. Pro nějaké míň homo klipy tak musíme zabrousit trošku do historie. Nakonec jsme jich ale pět našli a seřadili je podle víceméně subjektivní míry heterosexualismu.

1. Happy Little Pill

A co může být víc heterosexuálního než zobrazení lásky mezi chlapcem a dívkou? Jedno takové předkládá diváctvu Jeremy Koren (aka Grey Ghost) ve videu k úplně prvnímu oficiálnímu Troyovu singlu "Happy Little Pill". Jasně, zpěvák dost možná onoho jinocha tajně miluje, celý tento vztah ale ve snímku spíše tušíme. Výsledku dodávají na artovosti barevné filtry a hlavně zpomalené záběry na sovu pálenou.

"Ta píseň je o osamění a různých způsobech, jak se lidi vypořádávají s věcmi, které zažívají," cituje Sivana Wikipedie. "Napsal jsem ji během docela náročného období pro jednu osobu, která mi byla hodně blízká, a taky pro sebe samotného. A dodnes pro mě znamená moc, stejně jako v den, kdy jsem ji napsal," uvedl tehdy čerstvě devatenáctiletý Australan.


2. Dance To This

Přirozeně heterosexuálního spojení dosáhnete, když muže spojíte se ženou. A když se Troye Sivan dá do kupy s některou ze svých pěveckých kolegyň, poznamená to často i doprovodný klip.

Příkladem budiž duet "Dance To This". Čtvrtý singl z jeho druhé studiovky "Bloom" s ním nazpívala Ariana Grande. Režisér Bardia Zeinali dvojici umístil do místnosti, v níž u stolů sedí lidé nejrůznějšího věku. Spojují je dvě věci: podivné módní kreace a absolutní nezájem o performanci protagonistů vrcholící tím, že obecenstvo postupně odchází.

Pokud si při sledování vzpomenete na vizuál k pecce "Pass This On" od Švédů The Knife, máte pravdu: Zeinaliho snímek je přiznanou poctou legendárnímu videu jeho kolegy Johana Rencka z roku 2003.


3. Rager Teenager!

Když Troye v srpnu 2020 vydal svoje páté EP "In a Dream", plánoval natočit klipy k pěti skladbám z něj. Kvůli striktním proticovidovým opatřením ale nakonec zvládl jen dva - k "Easy" a "Rager Teenager!". V obou případech se jejich tvorby ujal také jako režisér.

Pro vznik toho ke druhé zmíněné písni se zavřel do koupelny. Oblékl se do bílé košile a kraťasů stejné barvy, posadil se do vany a zmáčkl nahrávání. V jediném dlouhém záběru ho sledujeme, jak se vyzpívává ze svých emocí. Určitou vnitřní rozervanost symbolizují hrátky s papírovými skládačkami a brutální deformace obrazu.


4. Easy

Jak je uvedeno o pár řádků výš, mělo k minikolekci "In a Dream" vyjít pět doprovodných snímků. Vše tehdy odstartoval vizuál ke svižné písni "Easy". A i ten je, co se týče hereckého obsazení, minimalistický, a z této podstaty tudíž poměrně heterosexuální. Ale pozor - už ne úplně!

Sivan se zde sám (nebo s králíkem) potuluje prázdným domem. Sedí u bazénu, leží v posteli, v obýváku popíjí (zřejmě) rum. V jednu chvíli zapne televizi, v níž zrovna běží videoklip. Frontmanem kapely je on sám, líčení a kostým přitom odkazují na Davida Bowieho. A ty sličné backvokalistky? To jsou drag queens.


5. My My My!

"My My My!", hlavní singl z druhé řadovky "Bloom", autor v tiskových materiálech popisuje jako píseň "o osvobození, svobodě a lásce". Inspirací mu byl jeho tehdejší vztah s modelem Jacobem Bixenmanem.

Video obstaral Grant Singer. V černobílém klipu je zpěvák opět poměrně dlouho sám - tančí v prázdné tovární hale nebo před (asi) elektrárnou, prochází se zdánlivě opuštěným skladištěm. V jeho útrobách bodová světla odhalují, že společnost Sivanovi budou dělat další muži. Mají na sobě džíny a nátělníky nebo jen džíny a kamera si v čím dál větší míře vychutnává pohledy na jejich vodou zkrápěné bicepsy a prsní svalstvo.

Už moc gay? Ale jděte - vždyť podobných počinů najdete v kupříkladu takovém heterosexuálním nu metalu dvanáct do tuctu!


Připomeňme, že muzikant, který ve středu oslaví devětadvacáté narozeniny, odehraje svoje premiérové vystoupení v České republice v neděli 9. června v pražské Sportovní hale Fortuna. Vstupenky v cenách od 1 290 Kč jsou v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

A pokud vám ani po zhlédnutí výše uvedených pěti snímků nedá Troyova queerness spát, je to jasné - posedl vás jeho démon. Léčbu zahájíte skečem z dílny SNL níže. V tom si ho mimochodem zahrál Timothée Chalamet.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pet Shop Boys - Nonetheless 8/10
Recenze: Pet Shop Boys na "Nonetheless" vyhlížejí budoucnost a zároveň kvitují svou minulost Na následovnici desky "Hotspot" jsme si museli počkat čtyři roky. Tohoto času však Pet Shop Boys na "Nonetheless" naplno využili - předkládají nám totiž svou nejkomplexněji pojatou nahrávku za dlouhé roky. Zároveň ukazují své... čtěte zde
Vydáno: 20.06.2024 15:15 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 24. týden 2023
Návrat "Houdiniho", Rolling Stones poprvé v nejlepší desítce. Česká rádia omílají loňské hity Po sedmitýdenní pauze se do čela tuzemského rádiového žebříčku vrátila Dua Lipa s loňským singlem "Houdini". Poprvé se do top desítky probojovali veteráni The Rolling Stones se songem "Mess It Up". Albům podruhé vévodí Calin s... čtěte zde
Vydáno: 20.06.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling
Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling V polovině června jsme se dočkali novinky Mobyho, který si pozval fůru hostů. Doplnili ho rockeři Black Country Communion, The Decemberists, Widespread Panic a John Grant, americká houslistka Lindsey Stirling, countryový zpěvák Luke Combs,... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2024 12:15 v sekci Novinky | Nové desky
Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou
Rozhovory: Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou Rožnovské hudební podhoubí vydalo již nejeden výrazný projekt převážně z punkového či alternativního ranku. Patří k nim i Chorobopop, za kterým stojí Daniel Stibor zvaný Ctib. S tříčlennou kapelou jsme si povídali zejména o... čtěte zde
Vydáno: 19.06.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Kolektivní halucinace - Horníci 8/10
Video: V novém klipu Kolektivní halucinace odhalují "Horníci" své tváře Na jaře tohoto roku vydala formace Kolektivní halucinace své čtvrté studiové album "Nejistota" a nyní z něj v premiéře představuje syrový videoklip "Horníci". Jedná se o první skladbu z desky, která dostala vizuální podobu.... čtěte zde
Vydáno: 18.06.2024 19:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Ariana Grande si v klipu "the boy is mine" obléká kostým kočičí ženy (13.06.2024 18:11)
- Naživo: Troye Sivan do Prahy dovezl spíš párty než koncert (10.06.2024 10:00)
- Fotogalerie: Troye Sivan Praze naservíroval nejen taneční show (10.06.2024 09:14)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením (18.03.2024 00:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Ariana Grande je v novince "we can't be friends (wait for your love)" nešťastně zamilovaná (13.03.2024 18:50)
- Ariana Grade představila tracklist desky "Eternal Sunshine". I s překvapivým hostem (29.02.2024 14:33)
- Audio: Remix "yes, and?" od Ariany Grande s Mariah Carey někdo spíchl ultrahorkou jehlou (16.02.2024 17:15)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)

ALBUM TÝDNE 25/2024

Aurora
What Happened to the Heart?

Roztančená, rozhekaná a rozjařená Aurora se dva roky po desce "The Gods We Can Touch" vrací s novým materiálem. Už dříve zveřejněné singly naznačily, že norská zpěvačka je znovu ve formě. A to se potvrdilo: vydává ze sebe to nejlepší, aby v dnešní válkami a nenávistí zmítané době zažehla pochodeň naděje.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 21.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
So 22.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
Út 25.06.
The Gaslight Anthem (US) (Roxy, Praha)
St 03.07.
Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
St 03.07.
Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 04.07.
The Smashing Pumpkins (US) (O2 Universum, Praha)
Ne 07.07.
Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)
St 17.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 18.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Pá 19.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Parkway Drive Vladimír Mišík Prince Bring Me The Horizon Avril Lavigne mp3.com Beyoncé Sia Taylor Swift The Offspring Rush Dario G Mirai Kabát Queen Bono Lucie Vondráčková Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe