shop.musicserver.cz
Nové desky 22/2024 - od Bat For Lashes přes Crowded House po Becky Hill

Nové desky 22/2024 - od Bat For Lashes přes Crowded House po Becky Hill

Vydáno: 05.06.2024 13:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: Universal Music

Prázdniny se kvapem blíží, u hudebních novinek to ale na nějaké slabší období nevypadá. Snažily se hlavně dámy v čele s Becky Hill, Bat For Lashes, Mayou Hawke, Martinou Pártlovou nebo Arooj Aftab. Konkurovat se jim snažili Crowded House, neúnavný Willie Nelson, Richard Thompson, tvrďáci Rhapsody Of Fire či Richard Hawley.

V pátek 31. května vyšly tyto nové tituly:

Becky Hill - Believe Me Now?
žánr: taneční pop

 Becky Hill - Believe Me Now?
Jednou z největších hvězd letošního ročníku Beats For Love bude anglická zpěvačka a skladatelka Becky Hill, která velmi rychle vystoupila ze stínu svého účinkování v The Voice UK. V Ostravě představí svoji druhou desku "Believe Me Now?", pro níž s různými hosty, producenty, skladateli a muzikanty nachystala hned patnáct písniček. Nejvíce práce odvedli Mnek, Karen Poole a Mark Ralph a k nim se navíc přidali třeba Lauren Aquilina, MJ Cole, Parisi, Frances, Mark Foser, Latroit, Jax Jones, Toddla T nebo Vula Malinga. Oficiálními hosty jsou pak Self Esteem, Sonny Fodera, Lewis Thompson, Rileasa a Chase & Status. Roztančit se můžete prostřednictvím YouTube profilu Becky Hill.


Bat For Lashes - The Dream Of Delphi
žánr: indie pop

 Bat For Lashes - The Dream Of Delphi
I Bat For Lashes letos v Česku uvidíme - zazpívá totiž na Colours of Ostrava. Neslyšeli jsme o ní relativně dlouhých pět let, Natasha Khan se totiž věnovala mateřství poté, co se jí v roce 2020 narodila dcera. Tato událost se pochopitelně hodně propsala také do témat deseti písniček, které pro novou desku složila a nahrála. Hlavními spolupracovníky byli méně známí hudebníci - houslista Jake Falby (Mutual Benefit, John Legend) a Tyler Karmen (DIIV, Alanis Morissette, Sharon Van Etten, MGMT). Není tedy divu, že se na novince od synth popu přesunula spíš k alternativnímu popu a elektronice. Ověřte si to třeba na jejím YouTube.


Crowded House - Gravity Stairs
žánr: indie rock

Crowded House - Gravity Stairs
Crowded House, australská rocková skupina, kterou založil v roce 1985 novozélandský zpěvák a skladatel Neil Finn, přichází se svým osmým studiovým albem "Gravity Stairs". Podle samotných autorů a producenta Stevena Schrama chtěli naq nahrávce zachovat snovou kvalitu, ale být více lyricky přímočaří. Jedenáctka skladeb signalizuje návrat k typickému zvuku kapely, jenž kombinuje chytlavé melodie, introspektivní texty a harmonické aranže. Název kolekci dalo kamenné schodiště poblíž místa, kde frontman Finn tráví dovolenou, který jej přirovnal ke své hudební mentalitě. Zároveň připustil, že se jedná o metaforu pro uvědomění si své vlastní smrtelnosti, tělesnosti a snahy se vyškrábat na vrchol onoho schodiště. První singl z alba, "Oh Hi", vyšel již v únoru a okamžitě si získal srdce fanoušků. Jak uvedený song, tak další ukázky z novinky naleznete na YouTube profilu formace.


Willie Nelson - The Border
žánr: country

 Willie Nelson - The Border
Je to teprve pár týdnů, co jsme vám představovali záznam koncertu na počest devadesátky nyní už jednadevadesátiletého Willieho Nelsona, a už tu tento nezlomný hudebník je s novou deskou nesoucí číslovku sedmdesát pět. Dostala název "The Border" a přináší celkem deset písniček. Čtyři z nich napsal sám Nelson se svým hlavním spolupracovníkem Buddym Cannonem, zbytek pochází z repertoáru a per jeho kolegů jako Rodney Crowell, Shawn Camp, Will Jennings nebo Mike Reid. Že americký hudebník rozhodně ještě nepatří do starého železa, se přesvědčíte na jeho YouTube.


Jon Foreman - In Bloom
žánr: indie folk / folk

Jon Foreman - In Bloom
Jon Foreman se po vydání svého sólového debutu "Departures" v roce 2021 na chvíli odmlčel, aby se věnoval své domovské formaci Switchfoot, nyní se rozhodl na něj navázat dvanáctkou nových písniček, již vydává pod názvem "In Bloom". Prakticky jediným spolupracovníkem v nich byl James McAllister, který se postaral o produkci i část nástrojů. Nemělo by vás tedy překvapit, že většina z nich zní takřka akusticky, což si ověříte i na jeho YouTube profilu, kde se také dozvíte, že dvojici hostů tvoří Joy Oladokun a Abby Holliday.


Richard Thompson - Ship To Shore
žánr: folk rock

Richard Thompson - Ship To Shore
Když legendární britský folkový písničkář a kytarista Richard Thompson začal psát písně pro své poslední album "Ship to Shore", instinktivně ho přitahovaly jeho vlastní hudebním kořeny. Je zde zastoupena skotská hudba, irské vlivy, jazz, country či klasika. To vše použil ve službách své tvorby a zaznamenal do své hluboké a rozmanité dvanáctipísňové kolekce. Ta je tentokráte mixem různých stylů, žánrů a období, ve kterých písně tvořil. Nicméně přes onu žánrovou roztříštěnost zůstává neomylně sám sebou. Thompson na nové kolekci zkoumá témata lásky, ztráty, naděje a vytrvalosti s poetickými texty a dojemnými melodiemi. Nakonec vše můžete posoudit poslechem ukázek na YouTube profilu interpreta.


Tip týdne

Arooj Aftab - Night Reign
žánr: pákistánský folk / bebop jazz

 Arooj Aftab - Night Reign
Třetí album "Vulture Prince" Arooj Aftab jsme před třemi roky přešli bez povšimnutí, avšak v případě jeho nástupce si to už nemůžeme dovolit. Pákistánsko-americká hudebnice si za něj totiž vysloužila hned dvě Grammy, které vloni rozšířila ještě jedna nominace. Svoji čtvrtou desku "Night Reign" už vydává ve zcela jiné pozici, a tak pro devítku skladeb získala řadu hostů, jako jsou Vijay Iyer, Shahzad Ismaily, Moor Mother, James Francies, Joel Ross Cautious Clay, Kaki King, Maeve Gilchrist nebo jazzové uskupení Chocolate Genius, Inc. Na harfu ji pak hraje třeba i skotská muzikantka Maeve Gilchrist, na perkuse Jamey Haddad, na kytaru Kaki King a na wurlitzer dokonce Elvis Costello. A všichni hrají její verzi pákistánského folku, do nějž se sem tam vmísí i jazz, konkrétně bebop. Proč si vysloužila hodnocení 87 % na metacritics a my ji zvolili Tipem týdne, zkoumejte na jejím YouTube profilu.


Rhapsody Of Fire - Challenge The Wind
žánr: symfonický power metal

Rhapsody Of Fire - Challenge The Wind
Italská symfonická powermetalová kapela Rhapsody Of Fire připravila pro své fanoušky další dílo své hudební ságy "The Nephilim's Empire Saga". Ta začala už před pěti lety s nahrávkou "The Eighth Mountain" a pokračovala dva roky nato s "Glory for Salvation". Novinka je v pořadí čtrnáctým studiovým albem formace a zmiňovanou hudební ságu uzavírá. Fanoušci na nahrávce najdou deset nových kousků, přičemž polovinu z nich už mohou znát. Ukázky některých ze singlů najdete na YouTube.


Martina Pártlová - První a poslední?
žánr: pop / folklór / world music

 Martina Pártlová - První a poslední?
Zpěvačka a muzikálová herečka Martina Pártlová, kterou známe také coby dlouhodobou hostující zpěvačku skupiny Čechomor nebo třeba z uskupení 3 v 1, vydává své debutové album. Nazvala jej s humorem svým vlastním "První a poslední?" a v deseti písních nás hudebně provede od balkánské vesnice až po sídliště Máj. Hudbu napsal producent Marcus Tran, o texty se postaral její partner Josef Vařeka. Nechybí mezi nimi ani úspěšný singl "Si to udělám sama" nebo třeba duet s Monikou Bagárovou "Co bylo za nás". První ukázky sdílí na svém YouTube a naživo si je budete moc vychutnat například i 7. prosince v pražském Foru Karlín.


Maya Hawke - Chaos Angel
žánr: indie folk

 Maya Hawke - Chaos Angel
Americká herečka, dcera Umy Thurman a Ethana Hawka a především písničkářka, po dvou letech navazuje na své druhé album "Moss" kolekcí deseti písniček, kterou nazvala "Chaos Angel". Vedle ní samotné jsou pod ní podepsaní především indiefolkový písničkář Christian Lee Hutson, Benjamin Lazar Davis působící například ve formaci Okkervil River nebo bubeník Bleachers Michael Riddleberger. Už pouze do jednotlivých skladeb zavítali například Sadie Sink, její bratr Levon nebo Jesse Harris. Vzhledem k tomu, že si deska na metacritics drží hodnocení přes 80 %, rozhodně nejde o propadák. Ověříte si to na jejím YouTube.


Ben Platt - Honeymind
žánr: folk pop

Ben Platt - Honeymind
Americký zpěvák Ben Platt, který díky své roli v muzikálu "Dear Evan Hansen" vyhrál, co mohl, včetně Grammy, Emmy nebo Tony, se po třech letech vrací s novou deskou "Honeymind" a opět si k jejímu nahrání vybral hudebníky, kteří jsou známí především na country a americana scéně. O produkci se s ním podělili Dave Cobb a Alex Hope, pod písničkami jsou podepsaní Jimmy Robbins, Laura Velz, Hillary Lindsey, Natalie Hemby, Ross Copperman, Ilsey nebo necountryoví TMS. Jediným oficiálním hostem je Brandy Clark, a jak zjistíte na zpěvákově YouTube, stylově zamířil na pomezí folku a popu.


Richard Hawley - In This City They Call You Love
žánr: pop

Richard Hawley - In This City They Call You Love
Po velkém úspěchu nahrávky "Standing At The Sky's Edge" se hudebník Richard Hawley vrací s novinkou "In This City They Call You Love". Držitel Grammy umístil na svou devátou studiovku dvanáct nových skladeb, ve kterých klade více důraz na hlasovou linku. Sám muzikant je označuje za jedny z nejlepších balad, jaké kdy napsal. Jednu z nich, "Prism In Jeans", najdete na jeho YouTube profilu.


Jan & Jiří Burian - Dobrý sen!
žánr: electronica / indietronica

Jan & Jiří Burian - Dobrý sen!
Album "Dobrý sen!" vzniklo jako společný výlet dvou Burianů - hudebníků. Otec Jan napsal texty a zpíval, syn Jiří je autorem hudby, navíc celou desku nahrál. Dvanáct nových a křehkých miniatur vzniklo z čiré radosti a pozorný posluchač se může dozvědět, co si přeje jedna z treperend, jak se dá změřit světlo a čeho je třeba se bát více než umělé inteligence. Pohybují se na pomezí elektroniky, alternativy, experimentalu a indie folku. První ukázky najdete na Supraphonline.


Thou - Umbilical
žánr: doom / sludge metal

Thou - Umbilical
Ačkoliv jsou jejich výsadou hlavně EP, nyní doom/sludgemetalová kapela Thou připravila našlapanou studiovku. Nahrávka s titulem "Umbilical" je jejich v pořadí šestou řadovkou. Obsahuje deset kousků, ve kterých muzikanti reflektují společnost a její aktuální témata. Nahrávku v celé její parádě si můžete poslechnout na profilu kapely na YouTube.


V krátkosti

  • Winnetka Bowling League - Sha La La
    Americký hudebník, skladatel a producent Matthew Koma, jehož služeb využili Zedd, Britney Spears, Keith Urban, Shania Twain nebo Pink), konečně po letech představuje plnohodnotný debut svého projektu Winnetka Bowling League Příznivci jeho indie popu se mohou těšit na deset písniček. (YouTube)

  • Ayra Starr - The Year I Turned 21
    Nigerijská zpěvačka, která si za svůj singl "Rush" letos vysloužila nominaci na Grammy, se vrací s druhým albem. Ve čtrnácti písničkách jí zahostovali Asake, Anitta, Coco James, Giveon, Seyi Vibez a Milar. (YouTube)

  • Bonnie McKee - Hot City
    Po dlouhých dvaceti letech navazuje na svůj debut americká zpěvačka, která v této dlouhé době vydala pouze EP "Bombastic" a několik málo singlů. Většinu z šestnácti tanečně laděných písniček s ní nahrála dvojice Oligee - Dave The Doctor a duo hostů tvoří Priyanka a Sophie Powers. (YouTube)

  • Aespa - Armageddon
    K-popový girlband, který si nedávno střihnul spolupráci s Jacobem Collierem a Chrisem Martinem, vydává po čtyřech minialbech své debutové LP. S desítkou písniček se pohybuje mezi hyper popem, r'n'b, hip hopem a taneční hudbou. (YouTube)

  • Terri Clark - Take Two
    Kanadská countryová zpěvačka si pro nahrání svého nového alba přizvala do studia spoustu slavných hostů, jako jsou Cody Johnson, Lainey Wilson, Ashley McBryde, Ben Rector, Lauren Alaina, Kelly Clarkson, Carly Pearce a Paul Brandt. (YouTube)

  • Keaton Henson - Somnambulant Cycles
    Prakticky přesně po roce od alba "House Party" vydává anglický hudebník, skladatel, básník a výtvarník kolekci čtrnácti skladeb, v nichž se pohybuje na rozhraní minimalismu, ambientu a elektroniky. Ve třech z nich se blýskli také Daniel Herskedal a Hinako Omori. (bandcamp)

  • Dave East, Mike & Keys - Apt 6E
    Trojice amerických rapperů se rozhodla společně nahrát album s patnácti tracky, v nichž je dále doplnili Kurupt, Shaggy, Buddy a Stacy Barthe. (YouTube)

  • Swamp Dogg - Blackgrass: From West Virginia To 125th St
    Ačkoli je bluegrass spíše stylem bělochů, tentokrát se do něj pustil kultovní country-soulový hudebník afroamerického původu. Doprovodili ho také Margo Price, Jenny Lewis a Vernon Reid. (YouTube)

  • Shaboozey - Where I've Been, Isn't Where I'm Going
    Americký představitel alternativní country, který spolupracoval na posledním albu Beyoncé nebo s Duckwrth, připravil pro své třetí album dvanáct písniček, v nichž mu zahostovali Noah Cyrus, Paul Cauthen a BigXthaPlug. (YouTube)

  • Pepe De Lucía & Paco De Lucía - Pepito Y Paquito
    Z archivu bratrské dvojice, která výrazně ovlivnila směřování flamenkové hudby, vychází album nabízející jednadvacet dosud neslyšených nahrávek z roku 1959. (YouTube)

  • Kameron Marlowe - Keepin' The Lights On
    Své druhé album vydává také účastník patnácté řady americké soutěže The Voice. Čtrnáct songů mu produkoval Dan Huff, a tak není divu, že se do jeho country zatoulal i rock. (YouTube)

  • +/- - Further Afield
    Po dlouhých deseti letech se s novou deskou vrací americké indietronikové trio. Deset skladeb v sobě nese dále i prvky indie rocku a experimentalu. (bandcamp)

  • Alan Vega - Insurrection
    Letos tomu bude pět let, co zemřel zakládající člen protopunkových Suicide a jeho archiv vydal nyní jedenáct skladeb, které by jeho fanoušci neměli minout. (YouTube)

  • Zolita - Queen Of Hearts
    Americká popová zpěvačka po čtyřech letech navazuje na svůj debut "Evil Angel". (YouTube)

  • Artms - Dall
    Pokud by vám aespa nestačila, máme tu pro vás ještě jeden debut k-popového girlbandu. (YouTube)

  • Lena - Loyal To Myself
    Kdo sleduje hudební scénu našich západních sousedů, tomu by určitě neměla uniknout šestá deska zpěvačky, která reprezentovala Německo v roce 2011 na Eurovizi. (YouTube)

  • Bernard Butler - Good Grief
    Známý skladatel a producent byl v posledních dlouhých pětadvaceti letech velmi zaneprázdněn řadou projektů včetně dvou alb s folkovým hudebníkem Samem Leem či druhé nahrávky McAlmont & Butler The Tears. Nyní přichází se svým třetím sólovým počinem. (YouTube)

  • Big Head Todd And The Monsters - Her Way Out
    Zkušení rockeři z Colorada se vracejí s novou studiovou nahrávkou, která je jejich patnáctým albem v pořadí. Jejich typický styl s prvky blues, rocku a psychedelie se na tomto albu snoubí s chytlavými melodiemi a energickými rytmy. (YouTube)

  • Buffalo Tom - Jump Rope
    Americká alternativní rocková kapela z Bostonu se vrací s novým albem, které navazuje na jejich bohatou diskografii. (YouTube)

  • Duff McKagan - Tenderness Live In Los Angeles
    Legendární rockový basák s bohatou historií se vrací s živým albem. Zazní nejen jeho autorské skladby, ale i pecky od jeho vedlejších projektů. Intimní a osobní cesta plná rockových pecek i dojemných balad, protknutá coververzemi, uchvátí energií a syrovostí živého vystoupení. (YouTube)

  • Idaho - Lapse
    Návrat po třinácti letech. To je novinka kanadských slowcoreistů plná melancholických melodií a nostalgické atmosféry. (YouTube)

  • Sam Jr. - Inner Shadow
    Druhá deska kanadského rockera navazuje na temnou a melancholickou atmosféru jeho debutu. Interpunktuje ji fuzzy tóny a industriální prvky a zabývá se tématy moderního života a jeho vlivu na psychiku. (YouTube)

  • The Bogmen - In My Kingdom
    Návrat hlásí legendární indierocková kapela z New Yorku. Po mnoha letech přichází s novým albem plným melodií a poezie. Její hudba prolíná kořeny s moderními prvky a osloví fanoušky s fantazií i duší. Unáší své posluchače do utopického světa, kde každý je králem na jeden den. (YouTube)

  • The Marías - Submarine
    Indiepopová kapela z Los Angeles přichází s druhým albem, který láká na únos posluchače do melodických melancholických vod a snové atmosféry. (YouTube)

  • Vetusta Morla - Figurantes
    Španělská indierocková kapela z Madridu se vrací se svým sedmým albem. Novinka slibuje hluboký hudební zážitek pro fanoušky alternativního rocku. (YouTube)

  • Habibi - Dreamachine
    Třetí studiovka americké psychedelic-rockové kapely. (YouTube)

  • Hellbutcher - Hellbutcher
    Novinka legendární švédské blackmetalové kapely. (YouTube)

  • Nightrage - Remains Of A Dead World
    Desátá studiovka původně řecké melodické deathmetalové kapely. (YouTube)

  • Odesza - The Last Goodbye Tour Live
    Záznam z turné amerického dua, vyhlášeného na poli elektronické hudby. (YouTube)

  • Anna Tivel - Living Thing
    Americká folková písničkářka pokračuje ve spolupráci s Shanem Leonardem i na dalším albu. (bandcamp)

    Dále vychází

    2In2Out - Living Stories
    Akira Kosemura & Lawrence English - Selene
    Anastasia Coope - Darning Woman
    Another Michael - Pick Me Up, Turn Me Upside Down
    Asadi - The Rogue Prince Of Persia (soundtrack)
    Austin Tolliver - Bad 4 U
    Babe Report - Did You Get Better
    Bad Nerves - Still Nervous
    Bed Maker - Bed Maker
    Black Diamonds - Destination Paradise
    Black Sabbath - Anno Domini: 1989
    Broken Head - The Morning Ends
    Can - Can Live In Aston 1977
    Dusk - Industrie
    Elio - Something In The Air
    Erasure - Cowboy / Mediabook
    Exodus - British Disaster: The Battle Of '89
    Georgia Webster - Signs
    Imogen Clark - The Art Of Getting Through
    Iris - Heart Of An Artist: Resurrection (Definitive Edition)
    Jessie Baylin - Strawberry Wind (Deluxe Edition)
    Jon Muq - Flying Away
    King Hannah - Big Swimmer
    Kurupi - No Esperes
    Le Destroy - Trashumanism
    Lisa Ann Schoenberg - Old Growth Playback
    Lowlives - Freaking Out
    Lucius - Wildewoman (The New Recordings)
    My Diligence - Death.horses.black
    Nestor - Teenage Rebel
    Neutrals - New Town Dream
    Nicola Benedetti, Benjamin Grosvenor, Sheku Kanneh - Mason
    Omar Montes - Lágrimas De Un Maleante
    Peter Bibby - Drama King
    Různí - 33 let v klidu - 33 legendárních hitů Country radia
    Rvfv - El Tiburón
    RXK Nephew - Till I’M Dead 2
    Shrapnel - In Gravity
    The Bird Calls - Old Faithful
    The Hope Conspiracy - Tools Of Oppression / Rule By Deception
    The Woggles - Time Has Come
    Tim Atlas - Enchanté
    Tyr - Best Of Napalm Years
    Unessential Oils - Unessential Oils [Debut of Plants And Animals' Warren Spicer]
    Různí - Illinoise: A New Musical (Original Cast Recording)
    Waltari - So Fine! (30th Anniversary Edition)
    Wormwood - Star

    Vychází na vinylu:
    Akira Kosemura & Lawrence English - Selene
    Alan Vega - Insurrection
    Anastasia Coope - Darning Woman
    Another Michael - Pick Me Up, Turn Me Upside Down
    Arooj Aftab - Night Reign
    Artms -
    Babe Report - Did You Get Better
    Bad Nerves - Still Nervous
    Banket - Bioelektrovízia
    Banket - Druhá Doba
    Bat For Lashes - The Dream Of Delphi
    Becky Hill - Believe Me Now?
    Ben Platt - Honeymind
    Bernard Butler - Good Grief
    Black Diamonds - Destination Paradise
    Black Sabbath - Anno Domini: 1989
    Buffalo Tom - Jump Rope
    Crowded House - Gravity Stairs
    Exodus - British Disaster: The Battle Of '89
    Habibi - Dreamachine
    Hellbutcher - Hellbutcher
    Helmet - Betty
    Jon Muq - Flying Away
    Keaton Henson - Somnambulant Cycles
    King Hannah - Big Swimmer
    Lena - Loyal To Myself
    Lowlives - Freaking Out
    Marias - Submarine
    Maya Hawke - Chaos Angel
    My Diligence - Death.horses.black
    Nestor - Teenage Rebel
    Neutrals - New Town Dream
    Nightrage - Remains Of A Dead World
    Pepe De Lucía & Paco De Lucía - Pepito Y Paquito
    Peter Bibby - Drama King
    R.E.M. - Fables Of The Reconstruction
    Rhapsody Of Fire - Challenge The Wind
    Richard Hawley - In This City They Call You Love
    Shaboozey - Where I've Been, Isn't Where I'm Going
    Shrapnel - In Gravity
    Škwor - Vyvolenej (Supraphon)
    The Marías - Submarine
    Thou - Umbilical
    Tyr - Best Of Napalm Years
    Willie Nelson - The Border
    Wormwood - Star

    EP:
    Feller - Universal Miracle Worker
    Half Waif - Ephemeral Being
    Hannah Bahng - The Abysmal
    Hollow Ship - Animated Music
    Myaap - Yop!

    Reedice:
    Bad Company - Burnin` Sky
    Banket - Bioelektrovízia
    Banket - Druhá Doba
    Gamma Ray - Land Of The Free
    Psychotic Waltz - Bleeding
    Psychotic Waltz - Social Grace
    R.E.M. - Fables Of The Reconstruction
    The Other Two - The Other Two & You

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Pet Shop Boys - Nonetheless 8/10
    Recenze: Pet Shop Boys na "Nonetheless" vyhlížejí budoucnost a zároveň kvitují svou minulost Na následovnici desky "Hotspot" jsme si museli počkat čtyři roky. Tohoto času však Pet Shop Boys na "Nonetheless" naplno využili - předkládají nám totiž svou nejkomplexněji pojatou nahrávku za dlouhé roky. Zároveň ukazují své... čtěte zde
    Vydáno: 20.06.2024 15:15 v sekci Recenze
    Pohled do českých hitparád - 24. týden 2023
    Návrat "Houdiniho", Rolling Stones poprvé v nejlepší desítce. Česká rádia omílají loňské hity Po sedmitýdenní pauze se do čela tuzemského rádiového žebříčku vrátila Dua Lipa s loňským singlem "Houdini". Poprvé se do top desítky probojovali veteráni The Rolling Stones se songem "Mess It Up". Albům podruhé vévodí Calin s... čtěte zde
    Vydáno: 20.06.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
    Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling
    Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling V polovině června jsme se dočkali novinky Mobyho, který si pozval fůru hostů. Doplnili ho rockeři Black Country Communion, The Decemberists, Widespread Panic a John Grant, americká houslistka Lindsey Stirling, countryový zpěvák Luke Combs,... čtěte zde
    Vydáno: 19.06.2024 12:15 v sekci Novinky | Nové desky
    Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou
    Rozhovory: Chorobopop - Nad našimi jasně položenými kvízovými otázkami někteří fanoušci stále tápou Rožnovské hudební podhoubí vydalo již nejeden výrazný projekt převážně z punkového či alternativního ranku. Patří k nim i Chorobopop, za kterým stojí Daniel Stibor zvaný Ctib. S tříčlennou kapelou jsme si povídali zejména o... čtěte zde
    Vydáno: 19.06.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Kolektivní halucinace - Horníci 8/10
    Video: V novém klipu Kolektivní halucinace odhalují "Horníci" své tváře Na jaře tohoto roku vydala formace Kolektivní halucinace své čtvrté studiové album "Nejistota" a nyní z něj v premiéře představuje syrový videoklip "Horníci". Jedná se o první skladbu z desky, která dostala vizuální podobu.... čtěte zde
    Vydáno: 18.06.2024 19:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 24/2024 - od Mobyho přes Black Country Communion po Lindsey Stirling (19.06.2024 12:15)
    - Nové desky 23/2024 - od Bon Jovi přes Charli XCX po Auroru (12.06.2024 08:00)
    - Eva Burešová vydává singl "Slzy", její nové sólové album "Meraki" se blíží (11.06.2024 19:11)
    - Video: Martina Pártlová se písničkou "Sbohem, pa, šátečku" (asi) loučí s projektem 3 v 1 (04.06.2024 12:12)
    - Nové desky 21/2024 - od Bring Me The Horizon přes Lennyho Kravitze po Twenty One Pilots (29.05.2024 12:00)
    - Nové desky 20/2024 - od Billie Eilish přes Slashe po Zayna (22.05.2024 11:00)
    - Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina (15.05.2024 13:36)
    - Nové desky 18/2024 - od Sii přes Duu Lipu po Willow (08.05.2024 13:00)
    - Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent (01.05.2024 12:00)
    - Video: Maya Hawke v minimalistickém lyric videu k "Hang In There" působí jako křehká víla (28.04.2024 19:33)

    ALBUM TÝDNE 25/2024

    Aurora
    What Happened to the Heart?

    Roztančená, rozhekaná a rozjařená Aurora se dva roky po desce "The Gods We Can Touch" vrací s novým materiálem. Už dříve zveřejněné singly naznačily, že norská zpěvačka je znovu ve formě. A to se potvrdilo: vydává ze sebe to nejlepší, aby v dnešní válkami a nenávistí zmítané době zažehla pochodeň naděje.

    9/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Pá 21.06.
    Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
    So 22.06.
    Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
    Út 25.06.
    The Gaslight Anthem (US) (Roxy, Praha)
    St 03.07.
    Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
    St 03.07.
    Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Čt 04.07.
    The Smashing Pumpkins (US) (O2 Universum, Praha)
    Ne 07.07.
    Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)
    St 17.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Čt 18.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Pá 19.07.
    Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    The Prodigy Justin Bieber Parkway Drive Vladimír Mišík Prince Bring Me The Horizon Avril Lavigne mp3.com Beyoncé Sia Taylor Swift The Offspring Rush Dario G Mirai Kabát Queen Bono Lucie Vondráčková Billie Eilish
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe