shop.musicserver.cz
Na Sziget přijedou i Halsey a Liam Gallagher

Na Sziget přijedou i Halsey a Liam Gallagher

Vydáno: 27.03.2024 17:09 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Joseph Okpako
Sziget, největší a nejrozmanitější hudební festival v Evropě, oznamuje čtyřicet nových účinkujících, včetně headlinerů Liama Gallaghera a Halsey. Další nové hvězdy, které se představí na festivalu, jsou například Janelle Monáe, Skrillex, Raye, Tom Odell, Modeselektor, Neil Frances, Sven Vath, Teezo Touchdown nebo Tkay Maidza.

Zajímavými novinkami v programu jsou Ari Abdul, Anfisa Letyago, Archie Hamilton, Colyn, Editors, Enrico Sangiuliano, Franc Moody, Job Jobse, Kevin De Vries, Kiasmos Live, KI/KI, Lany, Len Faki, Lp Giobbi, Mannequin Pussy, Marc Rebillet, Mø, Nico Moreno, NTO Live, Rebūke, Sam Paganini, Sarah Story, Tinlicker Live a Whipped Cream.

Jednodenní vstupenky, třídenní vstupenky, permanentky na celý festival a možnosti ubytování na Sziget 2024 jsou nyní v prodeji a očekává se, že jejich cena se v následujících týdnech zvýší. Více informací najdete na tady.

Sziget 2024
© Sziget
Hlavním bodem tohoto oznámení je potvrzení koncertu Halsey (na snímku), která je známá svou divokou a magnetickou show! Halsey láká fanoušky na vydání vzrušujícího nového alba, které představí na hlavní scéně Szigetu. V rámci turné k třicátému výročí vydání debutového alba Oasis "Definitely Maybe" na Sziget zavítá i bývalý frontman skupiny Liam Gallagher. Jako sólový umělec Gallagher nepřestává uchvacovat publikum a je příslibem, že na Szigetu předvede skvělou show. Pátek 9. srpna ovládnou hlavní scénu Britové, v čele se Stormzym a právě Liamem Gallagherem. Mezi dalšími již dříve zveřejněnými headlinery jsou Fred Again, Sam Smith, Martin Garrix. Další budou následovat.

Na hlavním pódiu vystoupí rekordní držitelka Brit Awards Raye, která se nedávno zapsala do historie a odnesla si celkem šest cen, včetně ocenění "Píseň roku" a "Nejlepší nový umělec". Britská zpěvačka a skladatelka, známá svými nakažlivými popovými melodiemi, se rychle stala jedním z nejzajímavějších interpretů letošního roku. Další držitel Brit Awards, známý britský hudebník Tom Odell, který nedávno vydal podmanivé album "Black Friday", přiveze na Sziget své procítěné a vášnivé vystoupení. Duo Neil Frances návštěvníky festivalu zase uhrane svým zasněným synth-popovým zvukem a chytlavými melodiemi.

Berlínské duo Modeselektor, proslulé svým inovativním zvukem mísícím prvky techna, hip hopu a experimentální elektroniky, na Szigetu naservíruje davům své elektrizující vystoupení a strhující vizuály. Energii svým magnetickým rockovým vystoupením bude pumpovat také filadelfská kapela Mannequin Pussy, která nedávno vydala album "I Got Heaven". Nekonečně kreativní hvězda Yves Tumor, která v roce 2023 vydala své čtvrté studiové album "Heaven to a Tortured Mind", přiveze davům na Sziget svou strhující glamrockovou tvář.

Jeden z nejžhavějších interpretů současnosti a průkopník elektronické hudby Skrillex doveze na Sziget své energické melodie a žánrově nezařaditelné produkce. Dalším očekávaným elektronickým bodem programu je islandské duo Kiasmos, které po pětileté pauze od pódií ohlásilo svůj očekávaný návrat.

Generální ředitel festivalu Sziget Tamás Kádár k tomuto oznámení říká: "Jsme velmi nadšeni, že našimi novými headlinery jsou Liam Gallagher a Halsey. Liam Gallagher vystoupí ve stejný den jako Stormzy. Bystré oko si možná všimne, že ještě přibudou další účinkující. Přijede také Janelle Monáe, jedna z nejvýraznějších pop'n'soulových zpěvaček 21. století, také autorka bestsellerů, módní ikona a herečka. Na hlavním pódiu letos také netrpělivě očekáváme několikanásobného držitele Grammy, headlinera arén a festivalů, Skrillexe, který se po několika hektických letech plných hvězdných spoluprací s Fred Again.. a Four Tet vrací k sólovému vystupování! Jaká šťastná náhoda, že po Skrillexovi vystoupí v závěrečný den na hlavním pódiu právě Fred Again.. a ve stejný den bude na Revolut Stage hostem Szigetu také Four Tet."

Sziget se vrátí 7.-12. srpna 2024. Po vyprodání Early Bird vstupenek jsou nyní opět v prodeji celofestivalové a třídenní vstupenky za cenu od 199 eur, které najdete na této adrese. Sziget je víc než hudební festival, je to pulsující únik z běžného života, kde každý den přináší nové vzrušení. Eklektický line-up zahrnující pop, rock, elektroniku a r'n'b a více než padesát scén rozesetých po budapešťském ostrově Óbuda, to je Sziget, známý také jako Ostrov svobody.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Stárnoucí Liam Gallagher přiznává: "Jde to se mnou z kopce" (06.04.2024 13:24)
- Recenze: "Black Friday" je dalším solidním kouskem v diskografii Toma Odella (24.03.2024 09:00)
- Návrat Oasis? Podle Liama by k tomu stačila bonboniéra od Noela (10.03.2024 09:04)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Recenze: Liam Gallagher a John Squire úspěšně ignorují fakt, že je 21. století (04.03.2024 00:00)
- Oasis mají namířeno do Rokenrolové síně slávy. Liam nemá radost (29.02.2024 08:06)
- Liam Gallagher a John Squire chtějí na společné desce oživit ducha indie rocku (16.02.2024 14:45)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Video: Tom Odell před vydáním desky vystoupil s londýnským sborem Mahogany (15.01.2024 11:33)
- Audio: Liam Gallagher a John Squire ze Stone Roses vydali společný singl "Just Another Rainbow". Je o zklamání (09.01.2024 08:31)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu