"kino pro uši" - musicserver.cz">

Steven Wilson oznámil desku "The Harmony Codex". Přezdívá jí "kino pro uši"

30.08.2023 11:14 - Jiří V. Matýsek | foto: Steven Wilson Productions

Britský hudební chameleon Steven Wilson se po krátkém obnovení kapely Porcupine Tree s albem "Closure/Continuation" vrací k sólové tvorbě a už za necelý měsíc, 29. září, představí svou sedmou řadovku. Ponese název "The Harmony Codex" a autor na ní slibuje další vývojovou fázi své tvorby. Ta přešla od progresivního rocku až ke svébytné formě moderního art-popu zachycené na nahrávce "The Future Bites".

"Tohle je skutečný výlet, nádherný a experimentální 65minutový labyrint ve formě desky, kde téměř každá z deseti skladeb má jiný muzikantský přístup. Je zamýšlená jako hudební cesta nebo jakési kino pro uši," charakterizuje Wilson svůj nejnovější projekt.

"The Harmony Codex" vyjde v celé řadě formátů, a to jak na vinylech tak na CD. Připravena je i limitovaná verze rozprostřená na ploše tří disků. Ta obsahuje také kompletně přepracovanou, o celých dvanáct minut delší verzi alba, na níž se podíleli mimo jiné Manic Street Preachers, Roland Orzabal (Tears For Fears), Mikael Åkerfeldt (Opeth) a Interpol. Třetím diskem je Blu-ray s celkem šesti variantami toho, jak dílo poslouchat, včetně prostorových nebo instrumentálních mixů a knihy o sto stranách.

Čas do vydání kompletu plánuje Wilson zaplnit vydáváním singlů. Prvním je melodická píseň "Economies of Scale". Opřená o výraznou elektroniku zároveň neztrácí typický autorův rukopis. Doprovází ji videoklip, natočený na jeden záběr, na nějž se můžete podívat níže. Za týden pak bude následovat "Impossible Tightrope", jedenáctiminutový hybrid progresivního rocku, spirituálního jazzu a elektroniky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY