shop.musicserver.cz
Hudební festival Hrady CZ dobývá Rožmberk nad Vltavou s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai

Hudební festival Hrady CZ dobývá Rožmberk nad Vltavou s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai

Vydáno: 02.08.2023 11:14 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Hrady CZ
Osmnáctý ročník hudebně-kulturního festivalu Hrady CZ po Točníku, Kunětické hoře a Švihově dobude letos se dvěma velkými pódii v pátek a sobotu 4. a 5. srpna Rožmberk nad Vltavou a dále bude putovat vždy v pátek a sobotu po Veveří, Hradci nad Moravicí, Bouzově a své letošní putování uzavře 1. a 2. září na Bezdězu. Páteční program na Rožmberku nabídne koncert kapely Kryštof, Anny K. či vystoupení Michala Hrůzy nebo kapely Gaia Mesiah. V sobotu se mohou návštěvníci hradní tour těšit na rockový nářez od Kabátu, popovou hvězdu Mirai a představí se zde legendární Wanastowi Vjecy s frontmanem Robertem Kodymem. V ceně sobotního lístku na festival je vstup na hrad zdarma.

V pátek se areál na okraji obce Rožmberk nad Vltavou otevře v půl čtvrté odpoledne a dále zahrají Majk Spirit a Sofian Medjmedj. V půl osmé večer vypukne oblíbené tradiční vyhlášení nejlepších karnevalových masek. Každý, kdo přijde v masce, dostane dárek, nejlepší maska vyhraje mobilní telefon. Na každém hradě organizátoři vyberou nejpovedenější masky, které postoupí do velkého finále, hlavní cenou pro absolutního vítěze budou volné vstupenky na další ročník festivalu. V sobotu se areál otevře v půl jedenácté dopoledne a louky za obcí rozezní No Name, Dymytry, Tomáš Klus či Skyline. Sobotní program dále nabídne koncerty kapel Kurtizány z 25. Avenue, Cocotte Minute nebo talentované zpěvačky Pam Rabbit.

Festival Hrady CZ i letos spolupracuje s Národním památkovým ústavem a svým návštěvníkům nabízí v sobotu vstup zdarma na prohlídkové okruhy hradu Švihov. "Jsme šťastni, že se do blízkosti malebné dominanty nad meandry řeky Vltavy, hradu Rožmberk nad Vltavou, vracíme se dvěma velkými pódii a s nejnadupanějším programem v historii festivalu, kterému vévodí stálice naší hudební scény, kapely Kabát, Kryštof a Mirai," shodují se organizátoři festivalu Michal Šesták a Viktor Souček.

Ve areálu festivalu v Rožmberku nad Vltavou bude možné také relaxovat sportem na basketovém hřišti, umělecky zaměření návštěvníci se mohou zapojit do fotosoutěže o hodnotné ceny, kterou vyhrají na základě veřejného hlasování autoři čtyř nejlepších fotek festivalu. Fotografie lze pomocí QR kódu ve festivalové brožuře vkládat přímo z místa konání. Organizátoři festivalu pokračují v odpovědnosti vůči životnímu prostředí, a tak i letos bude v areálu zavedeno pasivní třídění odpadů, zálohované vratné kelímky na pivo a v každém areálu návštěvníci najdou místa s označenými nádobami na tříděný odpad.

Festival Hrady CZ letos posouvá laťku v komfortu ubytování. Návštěvníci festivalu na Rožmberku nad Vltavou mohou za úplatu opět využít tzv. VIP kemp PLUS v hotelové kvalitě v ceně s postaveným stanem, karimatkami a spacáky připravenými na okamžité přespání, nově lze však nocovat i ve dvouložnicových stanech pro čtyři osoby. Vstupenky VIP kemp PLUS - Family jsou tak vhodné pro rodiny se dvěma dětmi či čtyřčlenné party kamarádů a jsou i cenově zvýhodněné. Samozřejmostí zůstávají placené VIP kempy se sprchami a splachovacími toaletami, festival nabídne i úschovny kol a zavazadel, ale i klasické stanové městečko zdarma. Chybět nebudou wi-fi zóny v areálu festivalu.

Festival Hrady CZ se letos koná na Točníku ve Středočeském kraji (14. - 15. 7.), na Kunětické hoře v Pardubickém kraji (21. - 22. 7.), na Švihově v Plzeňském kraji (28. - 29. 7.), v Rožmberku nad Vltavou v Jihočeském kraji (4. - 5. 8.), na Veveří v Jihomoravském kraji (11. - 12. 8.), na Hradci nad Moravicí v Moravskoslezském kraji (18. - 19. 8.), na Bouzově v Olomouckém kraji (25. - 26. 8.) a na Bezdězu v Libereckém kraji (1. - 2. 9.).

Lístky na festival Hrady CZ lze zakoupit v síti Ticketstream. Lístek na pátek lze do dne před akcí zakoupit za zvýhodněnou cenu 1 000 korun, na sobotu 1 100 korun, permanentku na oba dny pak za 1 750 korun. Na místě bude vstupné stát 1 100 korun na pátek, 1 200 korun na sobotu a permanentka 1 900 korun. Připravené jsou slevy pro děti, ZTP/P a seniory. Dvoudenní ubytování ve VIP Hradních kempech na dva dny lze aktuálně pořídit za 750 korun na osobu, ve VIP kempech PLUS za 1 450 korun, na místě pak za 800 a 1 500 korun. Lístky a ubytování lze také zakoupit společně v balíčku permanentka + VIP kemp za 2 400 korun nebo permanentka + VIP kemp PLUS za 3 100 korun, na místě pak za 2 600 korun s VIP kempem a 3 300 korun s VIP kempem PLUS. Více na www.hradycz.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
The Cure - Alone 9/10
Audio: Čekání je u konce. Poslechněte si depresivní "Alone", první singl z novinky The Cure Kolik náznaků a lákání na nové album si museli fanoušci The Cure vyslechnout jen proto, aby se dočkali jednoho zklamání za druhým? Robert Smith několikrát tvrdil, že nahrávku téměř dokončili, na koncertech z ní hráli hned... čtěte zde
Vydáno: 26.09.2024 15:30 v sekci Audio / Video | Audio
teepee -  Nová deska symbolizuje přerod
Rozhovory: teepee - Nová deska symbolizuje přerod Kapela teepee vydala v půlce září třetí album "Blue Moon Rising", na němž pokračuje ve spolupráci s britským producentem Tomem O. Marshem a berlínským labelem Springstoff. Proměnou v dospěláky se dvojice více otevřela a v písních... čtěte zde
Vydáno: 26.09.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Girl In Red, Nieve Ella, Forum Karlín, Praha, 23.9.2024
Naživo: Z nemocné Girl In Red v Praze fanynky omdlévaly Nepatří mezi nejlépe vokálně vybavené zpěvačky na světě a ani po poslechu jejích desek si nesednete na zadek z toho, jak skvělé songy složila. Girl In Red jako by podpořila svůj vlastní umělecký pseudonym tím, že sama bude... čtěte zde
Vydáno: 25.09.2024 20:30 v sekci Naživo
Nové desky 38/2024 - od Katy Perry přes Nightwish po Nelly Furtado
Nové desky 38/2024 - od Katy Perry přes Nightwish po Nelly Furtado Nálož hudebních novinek vede tentokrát roztančená Katy Perry, dlouho očekávaný návrat Nelly Furtado, německý DJ Purple Disco Machine, country star Keith Urban, comeback slaví Manu Chao, rockové příznivce potěší Nightwish, Seether,... čtěte zde
Vydáno: 25.09.2024 16:30 v sekci Novinky | Nové desky
Wardruna - Himinndotter 8/10
Video: Wardruna s "Himinndotter", modlitbou k dceři nebes, oznamuje nové album Temní norští šamani Wardruna oznámili své šesté studiové album. Novinku nazvanou "Birna" můžeme očekávat v lednu příštího roku. Název, česky "Medvědice", napovídá tematické zaměření kolekce na hlubší poznání tohoto... čtěte zde
Vydáno: 25.09.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Festival Hrady CZ zakončí svou letošní tour na Bezdězu s historicky posledním koncertem Lucie s Davidem Kollerem (27.08.2024 08:32)
- Hudební festival Hrady CZ rozezní Bouzov s Lucií, Danielem Landou a Chinaski (20.08.2024 17:19)
- Video: Kabát láká koncertním klipem "Oni" na podzimní turné (18.08.2024 10:30)
- Hudební festival Hrady CZ pokračuje v Hradci nad Moravicí s Lucií, Danielem Landou a Chinaski (13.08.2024 09:40)
- Hudební festival Hrady CZ bude tento pátek a sobotu dobývat Moravu na Veveří s Lucií, Danielem Landou a Chinaski (06.08.2024 15:26)
- Mirai Navrátil je po operaci v nemocnici (30.07.2024 17:20)
- Hudební festival Hrady CZ se tento pátek a sobotu představí v Rožmberku nad Vltavou exkluzivně s Lucií, Danielem Landou a Chinaski (30.07.2024 10:50)
- Hudební festival Hrady CZ se tento pátek a sobotu přesouvá na Švihov, láká na jeden z posledních koncertů Lucie s Davidem Kollerem (23.07.2024 11:51)
- Hudební festival Hrady CZ se tento pátek a sobotu představí na Kunětické hoře. Nabízí jeden z posledních koncertů Lucie s Davidem Kollerem (16.07.2024 11:56)
- Naživo: Závěrečný den Vysočina festu patřil především slavícímu Kabátu (07.07.2024 10:29)

ALBUM TÝDNE 39/2024

London Grammar
The Greatest Love

Anglická indiepopová formace London Grammar patří mezi kapely, u nichž máte pocit, že by měly být slavnější, než jsou. Přitom trojice dosud představila řadu skvělých singlů jako "Nightcall", "Metal & Dust" nebo "Big Picture" a spoustu dalších. Změní to nové album "The Greatest Love"?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 30.09.
Tindersticks (UK) (Divadlo Hybernia, Praha)
Čt 03.10.
Mighty Oaks (DE) (Palác Akropolis, Praha)
Pá 04.10.
Tereza Mašková (CZ) (Velký sál Lucerna, Praha)
Pá 04.10.
Maceo Plex (US) (Roxy, Praha)
Ne 06.10.
The Bygones (US) (Chapeau Rouge, Praha)
St 09.10.
Lindsey Stirling (US) (O2 Universum, Praha)
Čt 10.10.
Picture This (IRL) (MeetFactory, Praha)
Čt 10.10.
Fun Lovin’ Criminals (US) (Sono Centrum, Brno)
Pá 11.10.
Duff McKagan (US) (Sono Centrum, Brno)
Ne 13.10.
Bryan Adams (CAN) (Winning Group arena, Brno)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Linkin Park Lucie Vondráčková Madonna Taylor Swift Dua Lipa Coldplay Oasis Viktor Sheen Queen Billie Eilish Biffy Clyro Ed Sheeran Abba David Gilmour BTS The Beatles
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe