Krausberry se vracejí s novou deskou. Lákají na ni singlem "Sára (Krásnej dar)"

02.12.2022 12:35 - Jiří V. Matýsek | foto: Radim Malíček

Krausberry, kapela, která se v roce 1984 zformovala kolem charismatického zpěváka Martina Krause po jeho odchodu z Bluesberry, je dodnes klubová legenda. A to už patnáct roků tihle hanspaulští blues-rockoví veteráni nic nevydali. Posledním studiovým albem je "Nálada" z roku 2007, pak následoval živák z Malostranské besedy a objemná výběrovka. To se ale konečně změní 14. prosince, kdy na labelu 100PROmotion vyjde nová řadovka. Kromě data vydání zatím bezejmenné nahrávky se na sítích objevil i první singl, skladba "Sára (Krásnej dar)".

Autorem šestiminutové písně je další hudební legenda vzešlá z pražské čtvrti Hanspaulka, písničkář Ivan Hlas. Jeho fanouškům nebude song neznámý. Jako "Krásnej dar" vyšel na albu "Cesta tam a zase zpátky" a později v přepracované verzi na kolekci, které dokonce dal jméno. A znají ho i fanoušci Krausberry - skupina ho totiž občas hrávala na koncertech.

Kapela kolem Martina Krause "Sáru" přetvořila do blues-rockové balady ve středním tempu. Zdobí ji proplétající se žánrově příznačné kytarové vyhrávky, ty ale nikterak neubírají prostor frontmanovu hrubému chrapláku. Ten temně romantický text spíše uvěřitelně vypráví a příležitostně v něm odhalí zpěvnou linku a nečekané melodické vyklenutí. I ve studiu jsou očividně Krausberry v kondici. Jakým materiálem ale bude nakonec nová deska naplněna, zda to budou autorské skladby, nebo předělávky, to se dozvíme zhruba za čtrnáct dnů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY