shop.musicserver.cz
Nové desky pro 4. týden

Nové desky pro 4. týden

Vydáno: 19.01.2014 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ačkoli se minulý týden mohly hudební obchody chlubit "novým Bossem", tentokrát to budou mít těžší. S novinkami totiž přichází pouze Jan Hrubý společně se Seanem Barrym, Rolando Villazón a Libor Pavlata. K nim se ale přidá živák Krausberry, remixující Clarinet Factory a smutné jubileum Evy Olmerové. Specialitou jsou americká alba The Beatles.

Pokud se v pondělí 20. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

The Beatles - The U.S.Albums (Box) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

The Beatles - The U.S.Albums
Začátkem února to bude padesát let, co The Beatles poprvé vystupovali v americké televizi. Kapela dorazila do Států 7. února 1964, kde na ně čekal dav tisíců fanoušků a o dva dny později, v neděli 9. února 1964, čekalo Brouky první vystoupení v populární show Eda Sullivana. Na přímý přenos, během kterého odehráli naživo pět písní, se v Americe a Kanadě dívalo sedmdesát čtyři miliónů lidí, což patři i dnes mezi nejsledovanější pořady všech dob. U této příležitosti se na trh dostává speciální box s třinácti CD, který mapuje první americké období The Beatles. "The U.S. Albums" obsahuje americké verze alb od desky "Meet The Beatles!" z roku 1964 až po "Hey Jude" z roku 1970. Tyto desky jsou pro fanoušky zajímavé především tím, že jsou od těch britských rozdílné jak ve složení a mixu jednotlivých songů, tak například i v obalu. Většina alb se na trhu objeví jak v mono, tak i stereo verzi a sběratelský box bude navíc doplněn o repliky originálních obalů, poznámek z původních bookletů a navíc se fanoušci mohou těšit i na speciální 64stránkový booklet plný raritních fotek a reklamních kreseb z tehdejší doby, či na zbrusu novou esej amerického televizního experta Billa Flanagena. Jako návnada může posloužit krátký trailer na YouTube.com..


Krausberry - Živě v Malostranské Besedě (Bontonland)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / folk / rock

Krausberry - Živě v Malostranské Besedě
Po více než sedmi letech se Martin Kraus a jeho kapela Krausberry vrací na hudební scénu. Fanouškům se připomenou novinkovým albem "Živě v Malostranské Besedě", která přináší záznam z koncertů odehraných 2. a 3. května minulého roku. Na dvou CD disků najdete celkem čtyřiadvacet kousků, mezi kterými nechybí samozřejmě ty největší hity a také pár novinek. Jak sám Martin Kraus přiznal, po překonané nemoci je nový živák splněním jeho velkého snu.


Libor Pavlata - Nic nemusíš (LP Records)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / country

Libor Pavlata - Nic nemusíš
Možná vám jméno Libor Pavlata hned nic neřekne, nicméně vězte, že jako manažer pomohl několika kapelám a navíc založil a organizuje hudební festival JamRock v Žamberku. Nicméně on sám píše písničky už třicet let a v mládí vystupoval po klubech. K aktivní muzice se nyní vrací a vydává debutové písničkářské album "Nic nemusíš". Přestože jde o prvotinu, výčet muzikantů, kteří se na nahrávání podíleli, vzbuzuje respekt. Nechybí mezi nimi například kytarista Jan Ponocný (Meky Žbirka, Ivan Král), zvukař a hudebník Milan Cimfe, klavírista a zpěvák Pavel Bohatý (Vladimír Mišík), pedalsteel kytarista Greenhorns David Babka, nebo přední český výrobce kytar Honza Šťovíček. Za mikrofonem se pak objeví i Lenka Dusilová nebo dcera Petra Kalandry Karolína Kalandrová. Skladby pocházejí z posledních sedmi let a Libor Pavlata je nahrával ve svých srubech Haida v Českých Petrovicích, kde vznikala i nahrávka Wabiho a Ďáblova stáda. Několik ochutnávek servíruje nyní na svém webu.


Jan Hrubý & Sean Barry - Společné světy (Bertus)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / blues / rock

Jan Hrubý & Sean Barry - Společné světy
Pokud jste už v novou desku Jana Hrubého ani nedoufali, nyní se můžete radovat. Trvalo to sice více než deset let, ale deska "Společné světy" míří na pulty a svým posluchačům má rozhodně co nabídnout. Dva CD disky čítají celkem jednadvacet kousků. První z nich přináší mimo jiné také Hrubého "českomoravskou svitu" s fragmenty známých lidových písní "Černé oči, jděte spát", "Dobrú noc" či "Ó hřebíčku zahradnický" ad. Na druhém CD Jan Hrubý v triu s anglickým harfenistou a zpěvákem Seanem Barrym a flétnistkou Andreou Kudrnovou po svém zpracovávají anglický folklor, včetně slavných písní "Carrickfergus", "Morrisons", "Scarborough Fair" nebo "Black Is The Colour".


Tip týdne

Rolando Villazón - Mozart Concert Arias (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Rolando Villazón - Mozart Concert Arias
Je to něco málo přes rok, co jsme vám představovali aktuální album Rollanda Villazóna věnující se tvorbě Giuseppe Verdiho. Jak napovídá název novinky "Mozart Concert Arias", tentokrát se mexický tenor zaměřil o něco severněji, tedy na dílo Wolfganga Amadea Mozarta. Vybral z jeho tvorby celkem dvanáct árií a skladeb a ty nahrál společně s Londýnským symfonickým orchestrem pod taktovkou Sira Antonia Pappana. Více o pozadí alba se dozvíte na jeho speciálních ministránkách, kde vedle videa popisující jeho vznik najdete i několik ukázek.


Suicidal Angels - Divide And Conquer (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: thrash metal

Suicidal Angels - Divide And Conquer
Řecká thrashmetalová formace Suicidal Angels vydává po dvouleté pauze novinkovou desku "Divide And Conquer". Svým fanouškům ji představí hned v několika mutacích - v limitovaném digipaku, na vinylu v různých barvách a jako verzi pro stažení. A na co se fanoušci této úderky mohou těšit? "Neměli jsme ani tušení, co od too můžeme očekávat. Co jsme ale ve finále z písní vykřesali, je neuvěřitelné. Zabijácké."


Clarinet Factory - Worx & Reworx (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní jazz

Clarinet Factory - Worx & Reworx
Uskupení Clarinet Factory se rozhodlo nový rok přivítat dvoudiskovým projektem "Worx & Reworx". Titul, který se stane šestou položkou v jejich diskografii, nabídne na prvním disku pomyslné best of a několik dosud nevydaných bonusů, zatímco druhý disk pak bude patřit remixům skladeb z prvního CD od interpretů světové i domácí elektronické a experimentální hudební scény. Mezi jejich autory najdeme taková jména jako Hidden Orchestra, Sylvain Chauveau, Christopher Willits či domácí Floex nebo Pavel Bidlo & Roman Rai. Umělcům z USA, Francie, Německa, Velké Británie, Česka, Japonska či Řecka Clarinet Factory nabídli celkem třicet skladeb, z nichž si každý mohl vybrat tu, která je mu nejblíže. "Dvanáct skladeb zcela náhodně utvořilo originální celek, který bychom my subjektivně nikdy nerealizovali. Proto jsme se s iniciátorem celého projektu Josefem Sedloněm rozhodli přidat k remixům i kompilaci z původních verzí," říká frontman Jindřich Pavliš. Jak to celé dopadlo, můžete zjišťovat prostřednictvím internetového obchodu Supraphonline.cz.


Eva Olmerová - Já hledám štěstí (Zlatá kolekce) (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / pop / country / gospel

Eva Olmerová - Já hledám štěstí (Zlatá kolekce)
21. ledna by se česká zpěvačka Eva Olmerová dožila osmdesáti let a v srpnu si budeme připomínat i dvacet let od její smrti. Není tedy divu, že se stala dalším interpretem, kterého vydavatelství zvolila pro svůj cyklus "Zlatá kolekce". Šedesát písniček dostalo nakonec název pod jedné z nich - "Já hledám štěstí". První ze tří CD tvoří její tradiční žánry - country a gospel, doplněné sice americky neoriginálními, ale typickými písničkami pánů Kordů, Fořta a Mottla. Druhý disk tvoří výtečné jazzové standardy, od těch tradičních až po bebopové scatování s Luďkem Hulanem. Závěr trilogie pak shrnuje písničky označitelné za "největší hity", s přesahem na divadelní, televizní a filmové zajímavosti, včetně některých jen vzácně vydávaných. Kompletní seznam skladeb včetně jejich ukázek najdete v internetovém obchodě Supraphonline.cz.


Dále vychází:

Chrome Division - Infernal Rock Eternal (Mystic Production)
Drudkh - Eastern Frontier In Flames (EP) (Mystic Production)
John Corabi - Unplugged (Bertus)
Lake Of Tears - By The Black Sea (Mystic Production)
Murmur - Murmur (Mystic Production)
Silent Force - Rising From Ashes (Mystic Production)

NÁZORY
  • Nove desky - zasielanie info na email (Katarina Szucova, 25.01.2014 22:42) Reagovat

    Pekne zdravim,
    mam dotaz.kedysi som od Vas dostavala na moj email info o novych deskach pre kazdy tyzden. Uz to nie mozne? pripadne ma prosim navigujte,kde si to mozem nadstavit,neviem to najst.
    vdaka
    Katarina

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- The Beatles se dočkají čtyř životopisných filmů - každý člen bude mít svůj (24.02.2024 13:27)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Paul McCartney se po padesáti letech shledal se svou ukradenou baskytarou Höfner (18.02.2024 14:03)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Clarinet Factory píší s novou deskou další kapitolu své sonické cesty (14.02.2024 14:15)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu