album "The Harmony Codex" - musicserver.cz">

Steven Wilson vydá příští rok "nekompromisní a epické" album "The Harmony Codex"

29.11.2022 17:49 - Jiří V. Matýsek | foto: Steven Wilson Productions

Hudební chameleon Steven Wilson si v letošním roce odskočil od sólové dráhy zpět ke svým Porcupine Tree a společně vyslali do světa kolekci "Closure/Continuation". Příští rok už ale očividně bude ve znamení návratu do starých kolejí.

Wilson totiž v instagramovém postu potvrdil, že příští rok vydá sedmou sólovku. Ponese název "The Harmony Codex". Uvedl rovněž, že na desce spolupracuje izraelská zpěvačka Ninet Tayeb, jejíž éterický hlas zněl na jeho albech "Hand. Cannot. Erase" a "To The Bone".

Podle Wilsona představuje chystané dílo úkrok od popovějšího přístupu předchozích studiovek směrem ke komplikovanějším strukturám nahrávek s Porcupine Tree. "Myslím, že lidé, co mají rádi Porcupine Tree, budou směřování novinky milovat. Je mnohem epičtější a nekompromisní, je komplexní a nepředvídatelná," popsal.

Později dodal, že "The Harmony Codex" bude "méně stát na uzavřených popových skladbách a bude více experimentální", a zařadil desku kamsi mezi "Hand.Cannot.Erase" a zatím poslední "Future Bites", přičemž se ale prý nebude podobat ani jedné z nich.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY