Marta Kloučková v pátek v pražském Jazz Docku pokřtí desku "Stopa snu"

02.11.2022 16:25 - Milan Menčík | foto: Kateřina Bíbrlíková

Jazzová muzika nemá na stránkách musicserveru příliš místa. Byla by však škoda, kdyby pozornosti čtenářů unikla druhá řadovka Marty Kloučkové "Stopa snu". Zatímco debut byl v hudebních kruzích označován jako jedna z nejlepších nahrávek daného žánru, následovníka Kloučková natáčela s hudebníky zvučných jmen Davidem Dorůžkou, Jaromírem Honzákem, Vítem Křišťanem a Markem Urbánkem. Oblíbenost interpretky zároveň dokázala úspěšná crowdfundingová kampaň na portálu Hithit.

Marta Kloučková - Stopa snu
© Tranzistor
"Album 'Stopa snu' je vyspělejší. Určitá naivita, promítnutá do předchozího alba 'Loving Season', je pryč. Tak, jak se vyvíjím, se má hudba vyvíjí se mnou. I přes závažnější témata si ale troufnu říct, že si písně zachovaly lehkost a spontánnost. Velký obdiv mám ke svým spoluhráčům za to, jak dokázali písně hudebně vystihnout, obohatit svou invencí a skvěle zahrát. Ráda bych také poděkovala všem fanouškům, kteří se i v této nepříznivé době rozhodli podpořit vznik alba na Hithitu. Jsem až dojatá, že se částka vybrala tak rychle. Moc si vaší podpory vážím," vyznává se fanouškům Marta Kloučková.

Ona sama mimo jiné vystupovala s Vojtou Dykem, Ondřejem Pivcem či vokální kapelou Skety. Je moderátorkou pořadu Sedmé nebe na ČRo Vltava a spoluorganizuje vokální festival a workshop Voicingers on Tour Czechia. Čerstvé dílo jí už 4. listopadu v pražském klubu Jazz Dock pokřtí legendární Jana Koubková. Vstupenky lze zakoupit zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY