Neal Francis sdílí hořkosladkou píseň "Very Fine, Pts 1 And 2"

17.09.2022 13:27 - Kateřina Spacek | foto: Pooneh Ghana

Neal Francis na letošek chystá EP "Sentimental Garbage". Následovník loňské průlomové řadovky "In Plain Sight" přinese několik výrazných autorských skladeb spolu s coververzemi klasik od Shuggieho Otise a The Three Degrees. Minikolekce vychází 18. listopadu.

" 'Sentimental Garbage' byl pracovní název naší poslední desky, která obsahuje stejnojmenný song. Nakonec jsme ji pojmenovali 'In Plain Sight' a zároveň jsme titulní píseň vyřadili. Věděl jsem, že tohle je moje poslední šance plácnout 'Sentimental Garbage' na přebal alba, myšlenka na to mi vždycky dělala velkou radost. Funguje to i proto, že tahle nahrávka je sestavená z hořkosladkých střípků. Možná jsme ji mohli také pojmenovat 'Burnt Ends'," prozradil muzikant.

"Sentimental Garbage" je dalším milníkem Francisova přelomového roku 2022. Mezi vrcholy letoška pro něj patří nominace na prestižní cenu Americana Music Association Honors & Awards (v kategorii Emerging Act of the Year), benefiční spolupráce s Wilco, v rámci níž znovu natočili jejich hit "Theologians", a debutové živé vystoupení v pořadu CBS Saturday Morning, kde zahrál skladbu "Can't Stop The Rain".

Aby Neal představil novinku i naživo, bude v listopadu koncertovat po Evropě, a to v Nizozemsku, Belgii, Francii, Německu, Dánsku, Švédsku, Norsku, Itálii a Španělsku. Česká republika se na seznamu neobjevila.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY