Demi Lovato si to rozmysleli. Zase jsou ona

03.08.2022 21:11 - Simona Knotková | foto: Angelo Kritikos

Je tomu rok a pár měsíců, co se Demi Lovato rozhodli, že je všichni mají oslovovat zájmeny they/them (v překladu oni/je). Jak se ale nyní nechali slyšet v podcastu Tamary Dhiy "Spout", teď znovu chtějí používat she/her (v překladu ona/ji), tedy abychom byli korektní - teď znovu chce používat.

"Jsem velmi fluidní osoba, hlavně minulý rok jsem balancovala mezi mužskou a ženskou energií, takže když jsem chtěla jít na toalety, které byly označeny jako 'páni' a 'dámy', měla jsem pocit, že to nejsou toalety pro mě. Necítila jsem se totiž ani jako žena, ani jako muž. Cítila jsem se prostě jako člověk. Poslední dobou se cítím více žensky, takže jsem znovu začala používat she/her," vysvětluje, proč se loni a letos rozhodla pro změnu genderové identity.

Potenciálním kritikům svého rozhodnutí vzkazuje: "Myslím, že nikdo není dokonalý. Každý se může se svými zájmeny splést, hlavně když se učí. Všechno záleží jenom na respektu."

Nezbývá než Demi popřát hodně štěstí v její znovunabyté feminní identitě a přispěvatelům Wikipedie pevné nervy při přepisování jejího obsáhlého profilu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY