Jack White představil album "Entering Heaven Alive" speciálním koncertem v Londýně. Mrkněte na "A Madman from Manhattan"

28.07.2022 08:33 - Jiří V. Matýsek | foto: archiv Jacka Whitea

Jack White vydal minulý pátek svou druhou letošní studiovku. Deska s názvem "Entering Heaven Alive" je úplně jiná než ta předchozí "Fear Of The Dawn". Ta je plná divoké energie a špinavých kytar, tady autor vsadil spíše na křehké písničky s akustickou kytarou, pomalé, citlivé, křehké. Mezi ty akčnější, které tu rovněž najdeme, patří "A Madman From Manhattan". Volí instrumentaci barové kapely a má uvolněnou jazzovou atmosféru.

A právě tuto skladbu, mimochodem se stejným doprovodným bandem jako na pražském koncertě, White zahrál na svém, při příležitosti vydání novinky pořádaném speciálním koncertě v Union Chapel v Londýně. Jak tradičně do modra laděné video ukazuje, bylo to vystoupení skutečně intimní a jen pro pár diváků, kteří si mohli vychutnat akustickou tvář aktivního muzikanta a v mnoha ohledech obroditele hudební scény.

Nové album zaznělo na koncertě celé a v podstatě to byl poslední velký gig evropské části Whiteovy šňůry "Supply Chain Issues Tour". Navázala na něj ještě trojice krátkých akustických setů, které zpěvák a kytarista odehrál ve sklepním klubu v londýnské centrále svého vydavatelství Third Man Records 23. července.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY