Několikery šaty, vítr ve vlasech, květy a vkus. Carly Rae Jepsen v klipu k "Western Wind" hravě zvládá vše, co Lucii Vondráčkové nejde

11.05.2022 08:12 - David Věžník | foto: Interscope Records

Nastal čas, aby Carly Rae Jepsen opět zachránila pop. Alespoň tak nějak se o jejím letošním comebacku zmiňovala některá zahraniční média. V dubnu se na několika místech amerického státu Kalifornie objevily billboardy s její fotografií a nápisem "Western Wind". Nebylo potřeba ani dlouhého pátrání, ani dlouhého čekání, aby se příznivci kanadské zpěvačky dozvěděli, že půjde o název jejího nového singlu.

Ten Jeppo vydala v pátek a je... prostě hezký. Na první poslech obyčejná písnička je (zase - pokolikáté už?) tak nějak přirozeně naleštěná, čistá, vkusná, růžová, holčičí, vztahová, jarní, příjemná, pohodová, nekonfliktní a díky tomu všemu jednoduše krásná.

A úplně stejně hezký je i klip k ní. Režisér Taylor Fauntleroy v něm nechává protagonistku prohánět se na motorce mezi poli, procházet se rozkvetlými loukami a zpívat ve větvích stromů.

Carly ve snímku vystřídá hned několikery šaty, až si člověk vzpomene na nedávný počin její tuzemské kolegyně Lucie Vondráčkové. Ta se ve videu k baladě "Tak nebuď prekvapená" stylizuje do princezny a ta touha konstantně budovat image věčné dívky vlastně obě spojuje. Jedné z nich se to ale daří i v roce 2022, druhé už léta nikoliv.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY