"Ve světě lží" nabízí Dymytry ve fraku. Vizuálně i hudebně

26.03.2022 16:41 - Milan Menčík | foto: AFM Records

S kadencí dvojkopáku bubeníka Miloše Meiera vydávají v posledních týdnech metaloví Dymytry jeden klip za druhým. Důvody jsou prosté - nová deska "Pharmageddon", aktuální turné a taky vysoká sledovanost jednotlivých videí. "Lidice" se už měsíc drží v trendech, "Země krále Miroslava" jim v tomto ohledu solidně šlape na paty. Takže železo se musí kout, dokud je žhavé.

Novinka "Ve světě lží" nabízí členy skupiny ve fraku. Nejen ve snímku - ani hudebně to tentokrát není žádný neurvalý bengál, ale formace hraje na melodičtější a ve slokách i na baladičtější notu. V diskusích se také hojně odrážejí názory posluchačů, kterým není zrovna po srsti, že psy-core se ze zvuku Dymytry vytrácí.

To je však pouze jeden segment. Vyprodané koncertní sály a zmiňovaná čísla sledovanosti ukazují na silnou fanouškovskou základnu, otázku důvěryhodnosti či autentičnosti aktuální tvorby, nechť si kapela zodpoví sama. Subjektivní recenzní názor, nezaobírající se otázkami "Co by kdyby", je k výsledku shovívavý, radil by však s novými klipy malinko sundat nohu z plynu.

Trošku ale štvou texty - stále plné negací -, v tomto žánru se však o rozkvetlých loukách asi nikdy zpívat nebude. Melodie podpořená zřetelnými syntezátory je však příjemně zpěvná, tak uvidíme, kam se cesty téhle zamaskované party budou dál ubírat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY