Skupinu Dymytry opouští její zpěvák Protheus

05.10.2023 11:12 - Tomáš Rozkovec | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Frontman formace Dymytry Protheus na sociálních sítích oznámil odchod z kapely. V prohlášení uvedl, že se jedná o jeho osobní rozhodnutí a že se chce věnovat svým dalším projektům, mezi které patří mimo jiné například jeho sólová kariéra.

"Po 15 letech jsem se rozhodl odejít z Dymytry. Bylo to pro mě velmi těžké rozhodnutí, ale cítím, že je to pro mě správná cesta," uvedl zpěvák a dodal: "Chtěl bych poděkovat všem fanouškům za jejich podporu a těším se, že se s vámi potkám i nadále na svých dalších projektech."

Protheus (vlastním jménem Jan Macků) byl frontmanem Dymytry od roku 2008. Vydal s nimi celkem pět studiových alb, z nichž poslední, "Pharmagedon", vyšlo vloni. Diskografii formace ale uzavřelo až letos v únoru vydané EP "Dymytry 2023". Macků s ostatními ještě absolvuje turné k uvedenému výročí a po koncertě v O2 areně svoje působení v sestavě ukončí.

Dymytry budou pokračovat bez něj. Uvedli to ve svém prohlášení, v němž zmínili i vleklé osobnostní neshody k vývoji bandu: "Protheus je důležitou součástí naší historie, ale respektujeme jeho rozhodnutí a přejeme mu hodně štěstí v jeho dalších projektech." O tom, kdo ho nahradí, zbývající členové v tuto chvíli jednají.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY