Dymytry se v kontroverzním singlu "Země krále Miroslava" opírají do autorit

18.03.2022 19:33 - Milan Menčík | foto: archiv kapely

Dymytry teprve před několika dny rozjeli své turné k novému albu "Pharmageddon", ale už nyní posílají ven druhý singl a videoklip. Skladba "Lidice" se stala velmi populární a po dvou týdnech má více než čtvrt milionu zhlédnutí. Novinka "Země krále Miroslava" nastoupila v podobném tempu a usadila se hodně vysoko v Trendech prakticky okamžitě po vydání.

" 'Země krále Miroslava' je píseň plná humoru a srandy, i když řeší závažný téma restrikcí a zákazů, co poslední dva roky drtí nejen muzikanty. Ale berem to s nadhledem a úsměvem na rtu," říká skupina na svém facebookovém účtu. Ten nadhled se v textu refrénu "My chcem jíst maso a ne namletý zdivo / kouřit doutníky a vychutnávat život / chcem pořádný auta a žárovkama svítit / chcem radost i bolest že jsme živí chceme cítit," poměrně vytrácí a song jako takový určitě nebude patřit do zlatého fondu kapely.

Na druhou stranu lze ocenit, že se Gorgy, Protheus, Dymo a Kohle (všichni čtyři jsou uvedení jako autoři hudby i textu) neschovávají za prázdné fráze a poměrně jasně formulují své názory, což v téhle době lze vidět i pozitivním okem. Humorně a s nadhledem lze naopak vnímat úplný závěr divokého klipu, který natáčel Papa Pech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY