Midnight Oil ohlásili desku "Resist" a poslední turné, bohužel zatím jen po Austrálii

29.11.2021 10:39 - Jiří V. Matýsek | foto: Sony Music

Australští Midnight Oil se po ukončení politické kariéry jejich frontmana Petera Garetta v roce 2017 triumfálně vrátili na pódia. Při svém velkém turné tehdy zahráli i na festivalu Colours of Ostrava. Loni se fanoušci dočkali prvního studiového materiálu po dlouhých osmnácti letech. Tehdy vydaná deska "The Makarrata Project", kde kapelu doprovodila řada hostů, byla však vlastně jen ochutnávkou. Formace nyní potvrdila své regulérní album. Bude se jmenovat "Resist" a jeho vydání je naplánováno na začátek roku 2022.

Třináctá řadovka skupiny nabídne celkem dvanáct nových skladeb, přičemž ji bude otvírat již zveřejněná apelativní píseň "Raising Seas". Podle vyjádření se nová kolekce týká témat současných i minulých. Ostatně Midnight Oil se nikdy nebránili popisování problémů přímými slovy a bez vytáček.

Kapela rovněž ohlásila svou finální tour. V této chvíli je potvrzeno dvaadvacet koncertů v Austrálii, které se uskuteční od začátku ledna do poloviny května. V plánu jsou i vystoupení mimo domov, vše ale záleží na covidových restrikcích v jednotlivých zemích.

Jakkoliv se bude jednat o turné poslední a členové formace se po něm rozutečou do svých vlastních projektů, konec Midnight Oil to není. Skupina se nechala slyšet, že se rozhodně nijak nebrání další společné tvorbě.

Pro pořádek dodejme ještě tracklist alba "Resist": Rising Seas, The Barka-Darling River, Tarkine, At the Time of Writing, Nobody’s Child, To the Ends of the Earth, Reef. We Resist, Lost At Sea, Undercover, We Art Not Afraid, Last Frontier.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY