shop.musicserver.cz
Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021

Párty Rádia Impuls přinesla radost všem generacím

Vydáno: 18.10.2021 13:44 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: Tomáš Parkan / musicserver.cz

V sobotu večer proudily do pražských Vysočan davy lidí - ti v divném oblečení na Comic-Con a pak ti, co šli na Český mejdan Rádia Impuls, na který se načekali dva roky. Mirai, Jelen, Michal Hrůza, Olympic, Xindl X, Marie Rottrová a Chinaski jim ovšem toto čekání vynahradili dokonale.

Český mejdan s Impulsem

místo: O2 arena, Praha
datum: 16. října 2021
Vystoupili: Mirai, Jelen, Michal Hrůza, Olympic, Xindl X, Marie Rottrová a Chinaski
Fotogalerie

Mirai, Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Fůra interpretů v pěti či šesti hodinách - to je koncept, na který Rádio Impuls vsadilo už před šesti lety při akci nazvané Český mejdan Rádia Impuls. Vloni se neuskutečnila, a tak si posluchači museli počkat o něco déle. Většina původně ohlášených hudebníků potvrdila účast i na letošním ročníku, jen s jednou podstatnou výjimkou. Oproti těm předchozím museli tentokrát návštěvníci oželet hudebníky ze Slovenska, a tak Paľa Haberu a jeho Team nahradili coby hlavní hvězdy Chinaski.

Mirai, Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Celou akci zahájili Mirai, a to hlavně z toho důvodu, že jejich frontman se o několik hodin později účastnil prvního kola "Stardance". Po krátkém intru a první salvě konfet spustili "Øtchi" a následně sázeli jeden hit za druhým: "Chci tančit", "Yahoda" a vše zakončili "Když nemůžeš, tak přidej". Rozehřívání publika jim šlo výborně, a to i navzdory tomu, že podstatná část lidí tentokrát seděla. Dokonce se jim i na jednu chvíli povedlo zvednout jich docela dost ze židlí.

Už od samotného počátku si mohli příchozí vychutnávat prakticky vše, co jim producenti Mejdanu připravili - od různobarevných konfet a serpentin přes planoucí ohně, prskavkovité fontány a CO2 až po výborný design světel. Základem nicméně byla kaskáda projekčních stěn proložená světelnou technikou nad pódiem, na níž běžely velmi povedené animace a efekty.

Jelen, Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Co započali Mirai, v tom skvěle pokračovali Jelen. Svých šest kousků odstartovali trochu pozvolna "Ještě jednou nocí", už při druhé "Co bylo dál?" si k sobě přizvali také Kateřinu Marii Tichou a v klidnějším duchu pokračovali i s "Klidná jako voda". Pak už to ale rozjeli se "Světlem ve tmě", a i když na úplný konec přišel ještě "Jelen", ten pravý vrchol nastal pochopitelně s "Magdalenou". Na svůj prosincový koncert v sousedním O2 universu nalákali excelentně.

Michal Hrůza, Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Zatímco první dvojice headlinerů byla určená nejmladší generaci, která měla velmi slušné zastoupení, Michal Hrůza si podmanil spíše tu střední. Mezi sedmi písničkami, které dokázal vmáčknout do svého setu, nechyběl snad žádný jeho hit, a to včetně "1+1" ještě z dob Ready Kirken nebo "Vody živé", kterou napsal pro Anetu Langerovou. I přes to, že na někoho mohl působit odtažitěji než ostatní interpreti, jeho vystoupení sklidilo velmi vřelý ohlas.

Olympic, Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Pauzu před následujícím Olympikem vyplnilo taneční číslo v podání skupiny Pop Balet. Matadoři českého rocku, kteří potěšili hlavně ty nejstarší návštěvníky, svoji část odpálili titulním singlem z nového alba "Kaťata" a bylo na nich vidět, že by novinkami rádi pokračovali. Se slovy, že "teď už budou hodní staříci" ale i oni přeřadili na osvědčené kousky jako "Želva", "Otázky" či "Dej mi víc své lásky". Nutno smeknout před Petrem Jandou a Milanem Broumem, kteří navzdory svému věku stále působí neskutečně energicky a muzikantsky se vyrovnávají svým mladším kolegům. Jestli v něčem Olympic vyhrál, pak to byly povedené animace, které dokonale podtrhly atmosféru - želvou počínaje a vzpomínkou na jejich někdejší spoluhráče konče.

Xindl X, Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Xindl X měl sice nejkratší set, zato nejdelší pauzu. Ne vlastní vinou - kvůli stávkující technice - a tak tradiční průvodci celé akce Petr Vondráček a Vlasta Korec měli co dělat, aby přestávku vyplnili. Nakonec se technika umoudřila a zpěvák se svojí kapelou mohl rozjet zostra svůj set s peckou "V blbým věku". Jako jeden z mála se nedržel svých úplně nejznámějších hitovek, které si možná nechával na listopadový sólový koncert v O2 universu, a mezi "Popelku" a "Na vodě" vmáčkl "Růžový brejle" a "Byznys". Diváci možná čekali více než pět písniček, nedali to ovšem na sobě jakkoli znát.

Marie Rottrová, Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Pokud byste pátrali po tom, kdo byl vrcholem celého večera, pak by vám zřejmě většina odpověděla, že Marie Rottrová, a to i přes to, že chvílemi zněla, jako by měla mírnou hlasovou indispozici. Její zpěv tentokrát nebyl bezchybný, jak jej známe z předešlých vystoupení, obzvlášť refrény v písni "Lásko" jí dělaly problémy, ale ono to vlastně nevadilo. Částečně jí vypomohly vokalistky a hlavně vše přebila svojí pověstnou grácií a vřelostí. "Řeka lásky", "Skořápky ořechů", "Markétka" nebo "S tím bláznem si nic nezačínej", kterou si střihla společně s kytaristou své doprovodné kapely, patřily k těm songům, které zpívala celá aréna, ti mladší se navíc pustili do tance. Aplaus, který Rottrovou vyprovázel z pódia, byl bouřlivý a nezvykle dlouhý.

Chinaski, Český mejdan s Impulsem, O2 arena, Praha, 16.10.2021
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
O finále celé série se postarali Chinaski, kteří trochu doplatili na pozdější hodinu. Ačkoli publikum mírně prořídlo a někteří již těžko skrývali únavu, Michal Malátný & spol. na sobě nenechali nic znát a svým bezmála hodinovým setem dostali lidi opět do varu. V jedenácti skladbách je vzali na výlet po své diskografii od desky "1. Signální" až po tu poslední "11", z níž zaznělo "Kapradí". Hitů jako "Klára" nebo "Dlouhej kouř" jsme se nedočkali, ale nevypadalo to, že by to někomu vadilo. Většina odcházela naprosto spokojená.

Nemá smysl předstírat, že v případě Mejdanu s Impulsem šlo o nějaký hluboký kulturní zážitek, k tomu jsou jiné akce. Měl za úkol pobavit živou českou muzikou a známými hity z rozhlasového éteru a to splnil nadmíru. Pomohla tomu i velmi vyvážená volba interpretů, která - ačkoli je vždy postavená na konceptu pro každého něco - byla velmi vkusná a v případě Marie Rottrové daleko přesahující generační a hudební rozdíly. Už nyní se pomalu můžeme těšit na příští ročník, který se chystá na 15. října 2022.

NÁZORY
  • Kolik vám za tu propagaci Bureš zaplatil?... (Tomáš, 18.10.2021 19:22) Reagovat

    Kolik vám za tu propagaci Bureš zaplatil?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Mirai na léto chystají vlastní putovní festival. Objedou s ním celou republiku (19.03.2024 07:31)
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Naživo: Kateřina Marie Tichá publikum v Lucerna Music Baru roztancovala i dojala (16.03.2024 14:30)
- Video: Olympic láká na box "Trilogie" parádní novou verzí baladické "Kartotéky" (11.03.2024 08:11)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)
- Olympic vydává luxusní box "Trilogie" a pojede k němu rozsáhlé turné (26.02.2024 12:21)
- Minirecenze: Dvojalbum "Soft Rock Line 1969 - 1989" nabízí to nejlepší z bigbítových balad i něco navíc (20.02.2024 20:45)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Video: Katka Knechtová s Xindlem X zvou duetem "Si zabil, kámo" ke sledování seriálu "Policie Hvar" (13.02.2024 15:38)
- Rozhovory: Kateřina Marie Tichá - S Bandjeez jsme si tak trochu postavili nový dům (13.02.2024 08:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu