Billie Eilish čtyřikrát naživo a pokaždé skvěle

27.09.2021 12:11 - Honza Balušek | foto: Disney+

Billie Eilish se díky své druhé desce "Happier Than Ever" posunula z pozice teenagerské senzace do role respektované umělkyně a její růst dokazují i různá živá videa. A díky internetu si je můžeme užívat i my.

Zatímco skvostný dokument "The World's a Little Blurry" je k dispozici na streamovací platformě Apple TV+, a tedy u nás legálně dostupný s českými titulky, filmově koncertní provedení zmíněného alba pod názvem "Happier Than Ever: A Love Letter To Los Angeles" (ne)najdeme na Disney+, kterážto služba u nás stále dostupná není. Na YouTube kanálu zpěvačky jsou alespoň ke zhlédnutí dvě písně - titulní rocková vypalovačka a taneční zběsilost "Oxytocin". A obě ukazují, že je v případě celého snímku rozhodně o co stát, protože není nouze o disneyovské dokreslovačky, a jak víme z traileru, v některých písních se ukáže i orchestr.

Z úplně jiného soudku jsou záznamy dvou písní pro Time ABC, které by snad už nemohly být intimněji nasnímané a zahrané. V "Billie Bossa Nova" a "Getting Older" zpěvačku doplňuje pouze její bratr Finneas a společně předvádějí vyzrálé vystoupení sebevědomé zpěvačky, která má co říct a umí to stále lépe a lépe.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY