Radiohead vydají desky "Kid A" a "Amnesiac" ve společné reedici

08.09.2021 13:26 - Dan Hájek | foto: XL Recordings

Pro partu okolo Thoma Yorka bylo vydání dvojice alb "Kid A" a "Amnesiac" úkrokem do mnohem experimentálnějších vod, než v jakých se do té doby pohybovala. Radiohead se tehdy pustili do elektroniky a mnohem důmyslnější práce s ruchy. "Kid A" loni oslavilo své dvacetiny a pro "Amnesiac" toto výročí vychází na tento rok. Logicky se tak nabízí je připomenout a navázat na čtyři roky staré rozšířené vydání vychvalované a ceněné kolekce "OK Computer", jež neslo podtitul "OKNOTOK 1997 2017".

V případě této dvojice nahrávek však Radiohead přistoupí k celkem netradičnímu kroku. Jak napovídá samotný název "Kid A Mnesia", dojde k jejich sloučení do jednoho kompletu. Každé album projde pro vinylovou edici half-speed masteringem. Na sbírce čítající tři nosiče se fanoušci dále dočkají bonusu v podobě kompilace "Kid Amnesiae". Ta přinese dříve neslyšený materiál z této tvůrčí éry natočený během rozličných studio sessions a pak několik b-stran ze singlů. Největším lákadlem však budou doposud nevydané, studiově dokončené kompozice "If You Say The Word" a "Follow Me Around". První zmíněnou si můžete pustit níže.

Jak již bylo zmíněno, "Kid A Mnesia" bude čítat tři vinyly nebo tři cédéčka, to však nebude úplně vše. Skupina myslela i na sběratele kazet nebo speciálních edic po vzoru knižního vydání její zatím poslední řadovky "A Moon Shaped Pool". Tato varianta reedice bude vylisována do krémově zabarvených vinylů. K dobru bude třicet šest stran vizuálů vztahujících se k oběma albům, vytištěných na kvalitním papíře a zabalených do poutavé laminované obálky. Tato publikace by prý měla vážit téměř dvě a půl kila.

"Kid A Mnesia" vyjde v pátek 5. listopadu a Radiohead na bonusový disk seskupili těchto dvanáct rarit: Like Spinning Plates ('Why Us?' Version), Untitled V1, Fog (Again Again Version), If You Say The Word, Follow Me Around, Pulk/Pull (True Love Waits Version), Untitled V2, The Morning Bell (In the Dark Version), Pyramid Strings, Alt. Fast Track, Untitled V3, How to Disappear into Strings. Výše zmíněnou speciální edici můžete předobjednávat třeba na tomto místě. Kapela slibuje, že ačkoliv aktuálně převážně lisovny vinylů nestíhají, s vydáním se pokusí dodržet termín i výslednou kvalitu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY