Nick Cave a Warren Ellis budou v pátek rokovat o albu "Carnage"

17.06.2021 19:05 - Honza Průša | foto: Melbourne International Film Festival

V pátek 18. června ve 20 hodin tuzemského času se milovníci hudby Nicka Cavea mohou připojit ke streamu věnovanému albu "Carnage", na kterém spolupracoval s Warrenem Ellisem a které právě tento den konečně vychází na CD a vinylu. Cave a Ellis by měli vyprávět o všemožných detailech a souvislostech, jež se k nahrávce vážou, a slíbili i zodpovědět otázky, jež fanoušci mohli klást na sociálních sítích do 5. června. Přenos se uskuteční na adrese nickcave.com/talkcarnage.

Deska "Carnage" je první písničkové album dlouholetých spolupracovníků Cavea a Ellise. Do té doby spolu působili jen v kapelách The Bad Seeds a Grinderman, vytvořili také nespočet filmových soundtracků. Až letos, během karantén, konečně dozrál čas na zdařilé dílo s písněmi.

Připomeňme ještě, že Nick Cave se s celými The Bad Seeds příští rok objeví i v Praze - v létě bude hrát na festivalu Metronome Prague - a pak zamíří na slovenskou Pohodu. Warren Ellis zas aktuálně vydal desku s Marianne Faithfull a v září mu vyjde kniha "Nina Simone's Gum". V té popsal příběh žvýkačky Niny Simone, kterou si po jejím koncertě v roce 1999 tajně ukradl z jejího klavíru a kterou dodnes uchovává jako svého druhu relikvii a cenný artefakt. (Což mi připomnělo Caveův vajgl, ke kterému jsem shodou okolností velmi podobně přišel na jeho pražském koncertě v Lucerně v témže roce. To nemůže být náhoda - pozn. aut.)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY