Polorozpadlí Fear Factory se vracejí. Akčním klipem k "Disruptor" ohlašují nové album

18.04.2021 13:57 - Jiří V. Matýsek | foto: Fear Factory

Budoucí osudy průkopníků industriálního metalu Fear Factory jsou přinejmenším nejisté. Vztahy mezi oběma hlavními osobnostmi - kytaristou Dinem Cazaresem a zpěvákem Burtonem C. Bellem - byly už docela dlouho napjaté, vloni pak spory vyvrcholily Bellovým odchodem z kapely. Cezares, který měsíc předtím oznámil, že se skupinou v roce 2021 vydá nový materiál, tak zůstal jediným jejím původním členem.

Tak jako tak, Fear Factory jedou dál a deska skutečně vyjde. Kolekce s názvem "Aggression Continuum" se na pultech objeví 18. června a vydá ji label Nuclear Blast. Pozitivní zprávou je, že charakteristický hlas zůstal na svém místě a album, natočené již před nějakou dobou, vyjde i s Bellovými hlasovými party. Čerstvě je venku první singl "Disruptor" a hned s doprovodným, notně akčním videoklipem. Skupinku přeživších v něm v blíže neurčené budoucnosti pronásledují nemilosrdné létající stroje. A počty se tenčí, síly ubývají...

Skladba samotná se ale bohužel jen obtížně může měřit s vrcholnými zářezy formace. Není špatná, Cazaresovi se stále daří držet slušný tlak a agresi, riffy kopou stále dobře, ale celkový sound se stává lehce zaměnitelným kusem moderního metalu. Ale nepředbíhejme, typicky dynamický přístup k věci si muzikanti zachovali a potenciál připravované nahrávky je celkem slušný.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY