shop.musicserver.cz
Nové desky 24/2021 - od Fear Factory přes Helloween po Styx

Nové desky 24/2021 - od Fear Factory přes Helloween po Styx

Vydáno: 22.06.2021 08:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Nuclear Blast

Opět rock a rap budou vládnout hudebním novinkám. Tentokrát se o to postarají Fear Factory, Gucci Mane, Helloween, Styx, Timo Tolki, Crowne, soundtrack k "Fast & Furious 9" a Mykki Blanco. Tuto hegemonii naruší africká královna Angelique Kidjo, čeští Sunflower Caravan, objev Shungudzo a r'n'b zpěvačka H.E.R.

V pátek 18. června vyšly tyto nové tituly:

Fear Factory - Aggression Continuum
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: extrémní metal

Fear Factory - Aggression Continuum
Mezi extrémními metalovými kapelami byste stěží hledali tak zásadní a současně inovátorskou formaci, jakou je skupina Fear Factory. Pánové jsou na scéně více než třicet let a nyní uvádějí novinku "Aggression Continuum". Fanouškům slibují pořádnou drtivou nálož muziky, kterou pochopitelně znamenitě vyšperkovali a načesali, ačkoli jde fakticky o poslední studiovku s charismatickým vokálem Burtona C. Bella. Ochutnávky všech deseti nových písní si můžete poslechnout na Amazonu. O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem!


Gucci Mane - Ice Daddy
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap / trap music

Gucci Mane - Ice Daddy
Americký rapper Gucci Mane se po loňském kompilačním albu vrací zpět s novým materiálem. Vzhledem k tomu, že byl v minulosti schopný vydat i tři alba za rok, nikoho nepřekvapí, že "Ice Daddy" nabídne hned sedmnáct tracků s řádkou hostů. Těmi jsou BigWalkDog, Pooh Shiesty, Sir Mix-A-Lot, BIG30, Lil Baby, Lil Uzi Vert, 2 Chainz, Young Dolph, E-40, Project Pat a Peewee Longway. Produkci si vzali na paškál Mike WiLL Made-It, WizardMCE, Zaytoven, Southside nebo 30 Roc. Výsledek uslyšíte na Maneově YouTube.


Helloween - Helloween
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Helloween - Helloween
Powermetaloví Helloween platí na hudební scéně za zasloužilé veterány. Letos vydávají už šestnáctou řadovku. Navazují s ní na koncertní projekt Pumpkins United, v němž společně se sestavou z posledních let vystupovali také zakládající členové kytarista Kai Hansen a zpěvák Michael Kiske. Oba přitom skupinu opustili už před mnoha lety - Hansen v roce 1989 a Kiske o čtyři roky později. Ten se tak o mikrofon dělí se stávajícím hlasem formace Andim Derisem. Bezejmenné album nabídne dvanáct nových písní. Ty vznikaly na přelomu let 2019 a 2020 částečně na slunném Tenerife a částečně v Home studiu v Hamburku. Na celou tvorbu dohlíželi ostřílení producenti Dennis Ward (basák Pink Cream 69 či Unisonic) a Charlie Bauerfeind (spolupracoval třeba i s Blind Guardian či Gamma Ray). První ochutnávkou se stal kousek "Skyfall", který dostal i klipovou podobu.


Tip týdne

Angelique Kidjo - Mother Nature
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: world music / afrobeat / reggae

Angelique Kidjo - Mother Nature
Po dvou letech se vrací královna Afriky Angelique Kidjo s novým albem, které nazvala "Mother Nature". Matku přírodu oslavuje ve čtrnácti písničkách, které začala připravovat již v roce 2019. Natáčela je pak s řadou hostů, mezi kterými najdete jména jako Yemi Alade, Mr Eazi, Salif Keita, Burna Boy, Shungudzo, Zeynab, Lionel Loueke, Sampa The Great, Blue Lab Beats, Ghetto Boy, Earthgang nebo -M-. Jak už je patrné z tohoto výčtu, její styl je tentokrát ovlivněný dalšími žánry - do world music a afrobeatů přibyly například i prvky rapu či reggae. Zaposlouchat se do nich můžete na jejím YouTube.


Sunflower Caravan - Corners
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / indietronica

Sunflower Caravan - Corners
Sunflower Caravan vydávají po dlouhých jedenácti letech své třetí řadové album "Corners". Původně bylo plánované na říjen loňského roku, ovšem nakonec vychází až nyní. Čekání svým příznivcům vynahrazují sedmnáctkou písniček a první singly byly postavené na ostrých klávesových rifech, k nimž na desce přibydou jemnější klavírní balady a popově laděné skladby ve svižnějším tempu. Jak Andy Čermák prozradil, jde o jakési the best of posledních pěti let kapely, které je výsledkem původní myšlenky, že pražské trio bude vydávat pouze singly. Na desce si zahostoval bubeník Dresden Dolls Brian Viglione, Vladimír Bár z Tata Bojs a ve čtyřech skladbách i smyčcový kvartet PBQ. Ukázky najdete na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Shungudzo - I’m Not A Mother But I Have Children
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk / rock

Shungudzo - I’m Not A Mother But I Have Children
Alexandra Shungudzo Govere, která v uměleckém světě používá pouze své prostřední jméno, ještě ve svých devíti letech reprezentovala Zimbabwe v gymnastice na Afrických hrách v Johannesburgu, pak se chvíli věnovala charitativní práci a během studia v USA přičichla k hudbě. Netrvalo dlouho a objevila ji Alicia Keys. Díky ní pak Shungudzo mohla spolupracovat s Little Mix, Jessie Ware, Rudimental, Paulem Whitem, Jonas Blue a také s dnes již zmíněnou Angélique Kidjo. Nyní konečně vydává své debutové album "I’m Not A Mother But I Have Children", pro nějž ona sama nahrála celkem šestnáct písní na pomezí folku, popu, rocku a gospelu. Seznamte se s ní na jejím YouTube profilu .


H.E.R. - Back Of My Mind
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b

H.E.R. - Back Of My Mind
Americká zpěvačka, skladatelka a hudebnice Gabriella Sarmiento Wilson známá jako H.E.R. má na svém kontě již řadu spoluprací s fůrou hudebníků včetně Eda Sheerana, Migos, Toni Braxton nebo Jess Glynne, k tomu pět EP a dokonce dvě kompilace, ovšem dosud ji chyběl klasický albový debut. To nyní napravuje deskou "Back Of My Mind", na niž zařadila hned jednadvacet songů. Spolupracovala na nich s poměrně kompaktním producentským týmem, jehož členy byli DJ Camper, Flippa, Cardiak, Jeff 'Gitty' Gitelman Bordeaux a Non Native. V jednotlivých písničkách se navíc připojili ještě prominenti jako Grades, Darkchild, Mike Will Made It, DJ Khaled, Hit-Boy, Julia Michaels a Cardo. Na hostování se pak dali nalákat Ty Dolla Sign, Cordae, Lil Baby, Thundercat, Chris Brown, Yung Bleu, YG a Bryson Tiller. Proč tato sběratelka hudebních cen (včetně několika Grammy) stojí za pozornost, zjistíte na jejím YouTube.


Amy Helm - What The Flood Leaves Behind
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / folk rock / americana

Amy Helm - What The Flood Leaves Behi
Americká hudebnice Amy Helm, dcera bubeníka The Band Levona Helma a zpěvačky Libby Titus, není u nás až tolik známá, ačkoliv se podílela již na třech albech oceněných Grammy a zpívala společně s Steely Dan, Mercury Rev nebo Rosanne Cash. Před šesti lety se pustila na svoji sólovou dráhu a nyní vydává již třetí album nazvané "What The Flood Leaves Behind". Desítka skladeb osciluje mezi americanou, folk rockem, blues, soulem a country. Uslyšíte je na jejím YouTube.


BTS - BTS, The Best
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: j-pop

BTS - BTS, The Best
Čerství světoví rekordmani z Jižní Koreje, boyband BTS, se rozhodli zrekapitulovat svoji dosavadní kariéru. Pro výběr nazvaný jednoduše "BTS, The Best" vybrali hned dvaadvacet songů, které rozdělili na dva disky. Kupodivu mezi nimi není aktuální úspěšný singl "Butter", ale naopak nechybí jiná novinka "Film Out", což může být způsobené především faktem, že kompilace je primárně určená pro japonský trh a většina písniček je tu v japonské verzi. Pokud se vám podaří sehnat fyzické vydání, bude jeho součástí i DVD a Blu-Ray.


EP

  • Griff - One Foot In Front Of The Other
    Sarah Faith Griffiths aka Griff patří k nastupující generaci britských hudebníků. Skončila pátá v BBC Sound Of 2021 a vyhrála Brit Awards v kategorii Rising Star. Proč si jí anglická kritika cení, dokazuje i na svém debutovém mixtapeu, kam zařadila celkem sedm písniček. Pět z nich si produkovala sama, o zbytek se postarali Lostboy a Aod s Felixem Josephem. Seznamte se na YouTube.
  • Deap Vally - American Cockroach
    Po loňském albu s The Flaming Lips se kalifornské dámské duo připomíná čtveřicí songů, které nazvalo "American Cockroach". Ve dvou z nich Lindsey Troy a Julie Edwards opět nezůstaly samy a přizvaly si k sobě Jennie Vee a Ayse Hassan. Co z toho vzniklo, uslyšíte na jejich bandcampu.
  • Rebecca Black - Rebecca Black Was Here
    Americká zpěvačka Rebecca Black se od svého prvního EP "RE / BL" z roku 2017 odchýlila od popového stylu a aktuální kolekci šesti skladeb, které vydává pod názvem "Rebecca Black Was Here", nahrála v alternativně pojatém electropou. Co si pod tím představit, zjistíte na jejím YouTube.
  • Dylan LeBlanc - Pastimes
    Americký písničkář se na svém novém EP rozhodl vzdát hold svým idolům. Mezi šesti písničkami, najdete hity Rolling Stones, Boba Dylana, J.J. Calea, Buffalo Springfield, Led Zeppelin a Johna Hartforda. Jak zjistíte na jeho YouTube, přetvořil je do mixu americany, alternativního folku a country.
  • SmithField - New Town
    Texaské duo SmithField se představuje s dalšími sedmi písněmi a budou doufat, že se díky nim posunou zase o něco výše na countryové scéně. Trey Smith a Jennifer Fielder si k jejich tvorbě přizvali spíše známé hudebníky, jako jsou Adam Wood, Bobby Hamrick či Emily Landis. Poslouchejte na jejich YouTube.

Dále stojí za pozornost:
Half Moon Run - Inwards & Onwards: kanadští indierockeři intimněbandcamp
Hayley Mary - The Drip: druhé ípíčko členky The Jezabelsbandcamp


Styx - Crash Of The Crown
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pomp rock

Styx - Crash Of The Crown
Styx, američtí představitelé takzvaného pomp rocku, vydávají po čtyřleté pauze své sedmnácté album. Na novince "Crash Of The Crown" představují esenci sedmdesátkového nablýskaného rocku s přesahem do dnešního moderního soundu, a dá se tak říci, že startují novou epochu, již bez svého zpěváka a klávesisty Dennise DeYounga. Otěží frontmana a skladatele se plně ujal kytarista souboru Tommy Show, který je se Styx spojován již od roku 1975. V patnácti skladbách se objevují velmi temná témata a byť všechny vznikly v době předcovidové, popisují současný stav společnosti. Zároveň ale vždy, dle slov autora, převládá i ono světlo na konci tunelu. Ukázky z nového díla, které mělo býti původně dvojalbem, naleznete na YouTube profilu formace.


Různí - Fast & Furious 9 (soundtrack)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap / dancehall / filmová hudba

Různí - Fast & Furious 9 (soundtrack)
Devátý díl ságy "Rychle a zběsile" se již od čtvrtka prohání i českými kiny a o den později ho následoval také soundtrack se čtrnácti songy. Ty mají na svědomí například Don Toliver, Lil Durk, Latto, Skepta, Pop Smoke, ASAP Rocky, Juicy J, Offset, Trippie Redd, Kevin Gates, King Von, Ty Dolla Sign, Jack Harlow, 24kGoldn, Myke Towers, Anitta, Rico Nasty nebo Sean Paul a tak není divu, že mu vládne především rap a dancehall. Specialitou je pak nová verze hitu "Breathe" od The Prodigy, v níž si zahostoval RZA.


Natalie Gelman - Moth To The Flame
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / pop

Natalie Gelman - Moth To The Flame
Americká folková písničkářka Natalie Gelman začínala s hudbou na ulici a dotáhla to až k předskakování Bon Jovi. Po osmi letech od eponymního debutu se nyní dopracovala k jeho následovníku. Ke spolupráci navíc zlákala prominentního producenta Charlieho Midnighta, který má na svědomí soundtrack k "Osobnímu strážci" a desky Joea Cockera, Hilary Duff, Joni Mitchell nebo Barbry Streisand. Jak uslyšíte na jejím bandcampu, možná i díky němu je třináctka písniček více ovlivněná popem.


Crowne - Kings In The North
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: melodický hard and heavy

Crowne - Kings In The North
Své debutové album vydávají švédští Crowne, superskupina sestávající se z toho nejlepšího, co současná švédská rocková scéna nabízí. Na albu "Kings In The North" se podíleli zpěvák Alexander Strandell (Art Nation), kytarista, klávesista a producent Jona Tee (H.E.A.T.), basista John Levén (Europe), bubeník Christian Lundqvist (The Poodles) a svými kytarovým sóly nahrávku vyšperkoval Love Magnusson (Dynazty). Prvotina nabízí jedenáctku přímočarých skladeb obléknutých do hardrockového kabátku moderního střihu. Kapela nelenila a na podporu svého díla vydala několik zdařilých klipů, které můžete zhlédnout na YouTube kanálu vydavatelství Frontiers Music srl.


Frank Zappa - Zappa ’88: The Last U.S. Show
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / fussion / jazz

Frank Zappa - Zappa ’88: The Last U.S. Show
Po dlouhých třiatřiceti letech se k posluchačům dostává (byť bohužel posmrtně) záznam z posledního turné kytaristy, skladatele, zpěváka Franka Zappy po USA. Nese název "Zappa ’88: The Last U.S. Show" a nacházejí se na něm dosud nevydané nahrávky, které shrnují hudebníkovu kariéru. Vedle méně hraných záležitostí si zde posluchač může užít divoké interpretace "Whipping Post" od The Allman Brothers Band či "Starway To Heaven" od Led Zeppelin. Vůbec poprvé zde oficiálně vychází "The Beatles Medley", a jak už bylo u Zappy zvykem, všechny tyto coververze jsou pojaty s hudebním humorem jemu vlastním. Celá kolekce, nově smíchána Craigem Parkerem Adamsem ze 48stopých digitálních pásek, vychází na dvou CD nebo jako 4LP. Ukázky naleznete na YouTube.


Sons Of Liberty - Aces & Eights
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Sons Of Liberty - Aces & Eights
Britská formace Sons Of Liberty vydává své druhé studiové album "Aces & Eights". "A je na něm něco pro každého fandu rocku," prozradil frontman Rob Cooksley. Dál vzkázal: "Pojali jsme to, co děláme, opravdu vážně a zodpovědně. Ale to neznamená, že bychom si to nemohli zábavně užít. Právě tohle rock 'n' roll přece je!" Jako první ochutnávku můžete znát kousek "Damaged Reputation", ke kterému vznikl i klip. Najdete ho na YouTube.com a svůj názor nám nezapomeňte sdělit do komentářů pod článkem!


Timo Tolkki's Avalon - The Enigma Birth
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Timo Tolkki's Avalon - The Enigma Birth
Jako maestra power metalu vnímají mnozí fanoušci metalové scény hudebníka Tima Tolkkiho. Umělce si můžete pamatovat také díky formaci Stratovarius, nyní se však realizuje nejvíce prostřednictvím svých dalších projektů. Jedním z nich je i Avalon, s nímž teď vydává čtvrtou řadovku "The Enigma Birth". Pozval si na ni řadu hostů včetně známých jmen, jako třeba James LaBrie (Dream Theater), Brittney Hayes (Unleash The Archers), Raphael Mendes (Icon Of Sin), Fabio Lione (Rhapsody, Angra, Eternal Idol) nebo Caterina Nix (Chaos Magic). Můžete se těšit na celkem dvanáct kousků, ukázky včetně singlu "The Fire And The Sinner" najdete na YouTube.


V krátkosti

  • Mykki Blanco - Broken Hearts & Beauty Sleep
    Máte-li rádi alternativní rap ve spojení s experimentálním r'n'b, je pro vás připravené nové album od Mykki Blanco s devítkou songů, na kterých spolupracovali také Blood Orange, Big Freedia, Jamila Woods, Kari Faux, Jay Cue, Hudson Mohawke, Bruno Ribeiro, God Colony, Physical Therapy a producent FaltyDL. Všechny sdílí na svém bandcampu.
  • Joan Armatrading - Consequences
    Anglická písničkářka, která má své kořeny na Svatém Kryštofu a Nevisu, patří ke stálicím světové hudební scény. Za svou kariéru byla dvakrát nominována na Brit Awards, třikrát na Grammy a je nositelkou Řádu britského impéria. Dvaadvacátá řadovka je jednou z jejích nejintimnějších a nejupřímnějších hudebních zpovědí. K poslechu je na YouTube.
  • Kings Of Convenience - Peace Or Love
    Po poměrně dlouhých dvanácti letech se vrací i norské indiefolkové duo. Jedenáct písní natočilo s různorodým producentským týmem, jehož členy byli například Davide Bertolini, Kalle Gustafsson Jerneholm nebo Antonio Pulli. Do dvou si pánové navíc přizvali Kanaďanku Feist. Poslouchejte na YouTube.
  • Benjamin Francis Leftwich - To Carry A Whale
    Anglický písničkář, kterého některá média srovnávají s Damienem Ricem a Josém Gonzálezem, vydává své čtvrté album. S desítkou songů mu vypomáhali například i Eg White, Sam Duckworth, Joseph Rodgers a Oli Deakin. Jak jejich spolupráce dopadla, uslyšíte na jeho YouTube.
  • Ten City - Judgement
    Po dlouhých patnácti letech se vrátila chicagská hudební skupina kombinující r'n'b, funk a house music. Na deseti skladbách se ovšem podíleli už pouze dva její členové Byron Stingily a Marshall Jefferson. Všechny uslyšíte na jejich soundcloudu.
  • GoldLink - Haram!
    Americký rapper vydává po dvou letech své druhé album, a jak je obvyklé, přivítal na něm několik svých kolegů. Svojí invencí přispěli například Santigold, Rich The Kid, NLE Chops, Rizloski nebo Fire!. Ochutnávky jsou na jeho YouTube.
  • Amythyst Kiah - Wary + Strange
    Americká kytaristka a bandžistka, kterou můžeme znát coby členku Our Native Daughters, kde se potkala s Rhiannon Giddens, Leylou McCalla a Allison Russell, se vydala na sólovou dráhu. Její styl na pomezí americany, blues a roots rocku poznáte prostřednictvím bandcampu.
  • Authority Zero - Ollie Ollie Oxen Free
    Americká punk-rocková formace vydává po třech letech nové album. Nahrála ho pouze ve trojici, ještě bez kytaristy Erica Walshe, který se k ostatním přidal až v průběhu tohoto roku. Výsledek uslyšíte na YouTube.
  • Colin MacLeod - Hold Fast
    Skotský písničkář navazuje na svůj tři roky starý debut a vydává kolekci s desítkou skladeb, které produkoval Jimmy Hogarth, známý ze spolupráce s Duffy, Suzanne Vega, KT Tunstall, Amy Winehouse a dalšími. Hned ve dvou písničkách ho navíc doplnila Sheryl Crow. Svou tvorbu sdílí na YouTube.
  • Azure Ray - Remedy
    Letos tomu je dvacet let, co Maria Taylor a Orenda Fink vydaly své první album pod značkou Azure Ray, ovšem pokud nebudeme počítat dvojici EP, čekali fanoušci na novou desku více než deset roků. Během lockdownu se dámy konečně dostaly do studia, kde vzniklo deset písniček, které teď uslyšíte na jejich bandcampu.
  • The Hacktivist - Hyperdialect
    Britská rap-metalová formace po pěti letech navazuje na svůj debut "Outside The Box". Fanoušci se mohou těšit na dvanáctku tracků, včetně dvou, kde si zahostovali Kid Bookie a ten56. Celou desku muzikanti nahráli na svůj bandcamp.
  • Rebelution - In The Moment
    Reggae-rocková kapela z Kalifornie pro svoji sedmou studiovku připravila hned patnáctku písniček. S autentičtějším zvukem vypomohli jamajští hudebníci Keznamdi a Kabaka Pyramid a k nim přibyli ještě Busy Signal, soulový Durand Jones a The Indications. Poslouchat můžete na bandcampu.

Dále stojí za pozornost

Andrew Hung - Devastations: druhá deska člena Fuck Buttonsbandcamp
Bossk - Migration:post-metal z anglického Kentu podruhébandcamp
Max Bloom - Pedestrian: sólovka frontmana Yuckbandcamp


Dále vychází:

Ægir - The Earth Grew Uncertain
Andrew Lloyd Webber - Symphonic Suites
Berwyn - Tape 2 / Fomalhaut
Bloodbeat - Process Of Extinction
Blurry The Explorer - Blurry The Explorer
Bólido - Against The World
Boyband - Never Knows Best
Briars Of North America - Supermoon
Cola Boyy - Prosthetic Boombox
Covey - Class Of Cardinal Sin
Curtis Stewart - Of Power
Dagr - Dagr
Death Perception - Ashes
Decayed - Old Ghosts And Primeval Demons
Demon Incarnate - Leaves Of Zaqqum
Deuce - Deuce
Devin Shaffer - In My Dreams I’m There
Devios - Emanation From Below
De’Wayne - Stains
Draemora - Death Rectangle
Dro Kenji - Fuck Your Feelings
Eloise - Somewhere In-Between
Emanuel - Alt Therapy
Evolfo - Site Out Of Mind
Francis Lung (Of Wu Lyf) - Miracle
Getting The Fear - Death Is Bigger: 1984-1985
Good Morning TV - Small Talk
Grasscut - Haunts
Heavy Temple - Lupi Amoris
Helloween - Helloween - Earbook Ltd.
Chalice Of Sin - Chalice Of Sin
Cher Strauberry - Chering Is Caring
Jad Fair & Kramer - The History Of Crying, Revisited
Jake Miller - Silver Lining Ii
Jan Vodňanský a Haňa Navarová - Jubileum
Keeton Coffman - Hard Times
Kid Cudi - Man On The Moon III - The Chosen
Kim Bomsori - Violin On Stage
Lady Gaga - Born This Way The Tenth Anniversary
Lebrock - Fuse
Mark Datter - Deathswing
Matt Bachman - Dream Logic
Matt Sweeney & Bonnie ‘Prince’ Billy - Superwolves (Physical Release)
Minus - Casa Base
Moanhand - Present Serpent
Moonshine Collective - SMS For Location Vol. 4
Morgarten - Cry Of The Lost
Mountain Movers - World What World
Muse - Origin Of Symmetry: XX Anniversary Remixx (Digital Release)
Neonfly - The Future, Tonight
Oh! The Horror - 1692
Demon's Soul (soundtrack)
Oxblood Forge - Decimator
Paula Fuga - Rain On Sunday
Pharaoh - The Powers That Be
Rah Swish - Mayor Of The Streets
Reinforcer - Prince Of The Tribes
Rejjie Snow - Relax
Riccardo Muti - Riccardo Muti 80th Birthday - The Complete Warner Symphonic Recordings (91CD)
Rocket Report - Overmorrow
Různí - Dark Nights: Death Metal Soundtrack (Digital Release)
Různí - The Trojan Story
Různí - You Didn’t Think We Could Take It (Subsonics Tribute
Seventeen - Your Choice
Social Disorder - Love 2 Be Hated
Space Echo - Galathea
Steve Cole - Smoke And Mirrors
Stevie Weinstein-Foner - Wondering
Subway To Sally - Eisheilige Nacht
Temporex - Bowling
The Allman Brothers Band - Bear’s Sonic Journals: Allman Brothers Band Fillmore East February 1970 Deluxe Edition
The Catenary Wires - Birling Gap
The Day Of The Beast - Indisputably Carnivorous
The Jenny Thing - American Canyon
The Rare Occasions - Big Whoop
The Tell - Somewhere Right Now
The Tremolo Beer Gut - You Can’t Handle…
The Wind-Ups - Try Not To Think
Theo Kandel - Spin Cycle
Thy Kingdom Will Burn - Thy Kingdom Will Burn
Tigercub - As Blue As Indigo
Tomas Comerford - Introverts
Tragedy And Triumph - Where Mountains Rise And Hearts Fall
Trialogos - Stroh Zu Gold
Ursa Minor - Sian Ka’n
Wanderer - Liberation From A Brutalist Existence
Warhol.SS - Free Andy II
Whispering Sons - Several Others
Wild Up - Julius Eastman Vol. 1: Femenine
Yagow - The Mess
Zeal And Ardor - Wake Of A Nation

Vychází na vinylu:
Amy Helm - What The Flood Leaves Behind
Amythyst Kiah - Wary + Strange
Andrew Hung - Devastations
Aretha Franklin - Knew You Were Waiting
Banket & Richard Müller - Banket & Richard Müller 1984-1991
Cola Boyy - Prosthetic Boombox
Colin MacLeod - Hold Fast
Crowne - Kings In The North
De’Wayne - Stains
Devin Shaffer - In My Dreams I’m There
Fear Factory - Aggression Continuum
Floex - Papetura Soundtrack
Francis Lung (Of Wu Lyf) - Miracle
Frank Zappa - Zappa '88
Gary Kemp - In Solo
Getting The Fear - Death Is Bigger: 1984-1985
Heavy Temple - Lupi Amoris
Helloween - Helloween
Jacob Collier - Djesse Vol. 1
Joan Armatrading - Consequences
Kings Of Convenience - Peace Or Love
Madison Beer - Life Support
Morgarten - Cry Of The Lost
Neonfly - The Future, Tonight
Pharaoh - The Powers That Be
Rebelution - In The Moment
Reinforcer - Prince Of The Tribes
Richard Müller - '01
Různí - The Trojan Story
Styx - Crash Of The Crown
Subway To Sally - Eisheilige Nacht
The Catenary Wires - Birling Gap
The Tremolo Beer Gut - You Can’t Handle…
Timo Tolkki´s Avalon - Enigma Birth
Whispering Sons - Several Others
Zapp & Roger - All The Greatest Hits
Zeal And Ardor - Wake Of A Nation

EP:
Ambar Lucid - Get Lost In The Music
Baauer & Omega Sapien - Eastlife
Conchúr White - Dreamers
Country Westerns - Country Westerns
Crobot - Rat Child
Dream Racer - Gloomy Eyes
Dreamcastmoe - After All This
Entierro - El Camazots
Emmerson - Emmerson
François Dillinger + Lloyd Stellar - Machine Men
Hemi Hemingway - The Lonely Hunter
Jayli Wolf - Wild Whisper
Lost In Society - Stay Jaded
Marzz - Love Letterz
Pacer - The Terror Of Other People
Param-Nesia - Aspect Of Creation
Pretty Sick - Comedown
Různí - Liberated / Music For The Movement Vol. 3
Sara Oswald + Feldermelderhe - Drawn
Scalping - Flood
Sonic Rebel - We Made This With Our Hands
Spasticus - Fuck Me Before I Die
Superlove - …but For The Moment
The Lounge Society - Silk For The Starving
The Novus - Thaleia Standing
Tim Ayre - Modern Life
Winter Hotel - Vacancies

Reedice:
Banket & Richard Müller - Banket & Richard Müller 1984-1991
Deacon Blue - Fellow Hoodlums
Orange 9mm - Pretend I’m Human (Reissue)
Richard Müller - '01

NÁZORY
  • Helloween (Jakub R., 22.06.2021 09:42) Reagovat

    Zdravím, čtete to po sobě někdy? Nebo to sem sypete jak ten Turek sůl na maso? Helloween > žánr: alternativní rock - a hned první věta "Powermetaloví Helloween platí na hudební scéně za zasloužilé veterány." Tak já tedy nevím :D

    • Re: Helloween (Fimi, 22.06.2021 09:55) Reagovat

      A FF extrémní metal? Alternativní rock halloween? Ach jo, samej expert

      • Re: Helloween (Recenze , 22.06.2021 11:33) Reagovat

        Výborné desky, Helloween, Fear Factory..!!!!!

        • Re: Helloween (Recenze , 22.06.2021 11:35) Reagovat

          A největší odpad BTS)))

        • Re: Helloween (Fimi, 22.06.2021 11:54) Reagovat

          Já Dýně nemusím, popravdě tu kapelu fakt nemám rád ale fakt AR nehrajou.. Ale FF není špatné. BTS?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Artemas - I Like The Way You Kiss Me 7/10
Video: Artemas doplnil nejstreamovanější hit v Česku "I Like The Way You Kiss Me" dekadentním klipem Kariéra čtyřiadvacetiletého kypersko-britského hudebníka Artemase nabírá na obrátkách. Už loni si v žebříčcích slušně vedl se singlem "If U Think I'm Pretty", ovšem teprve v březnu vydaný kousek "I Like The Way You Kiss Me" ho... čtěte zde
Vydáno: 20.04.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Queen Sia U2 Taylor Swift Themroc Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu