Fear Factory představí v Praze legendární desku "Demanufacture"

23.11.2015 20:03 - Matěj Bílý | foto: Fear Factory

Pondělí 30. listopadu 2015 bude patřit industrial/cyber metalu. V Praze vystoupí zakladatelé a hlavní protagonisté daného žánru, američtí Fear Factory. Akce proběhne ve smíchovském klubu MeetFactory.

Fear Factory pocházejí z Kalifornie, kde se zformovali na počátku 90. let minulého století. Původní trio ve složení Burton C. Bell, Dino Cazares a Raymond Herrera si brzy získalo ohromné množství příznivců zcela inovativní kombinací hardcoreu, death metalu a groove metalu, vydatně podpořenou industriálními samply. První dvě alba, "Soul Of A New Machine" a "Demanufacture", si rychle vydobyly kultovní statut.

Právě na druhou zmíněnou desku, která vyšla před dvaceti lety, se američtí veteráni rozhodli zavzpomínat. V rámci aktuálního turné tak živě prezentují všech jedenáct skladeb z uvedené nahrávky. Je pravděpodobné, že možnost slyšet kompletní "Demanufacture" živě se již nebude opakovat. V rámci koncertního setu však nezůstane opomenut ani vydařený aktuální zásek kapely s názvem "Genexus".

V roli supportu se představí melodičtí deathmetalisté Once Human z USA, v jejichž řadách úřaduje kytarista Logan Mader známý například z Machine Head či Soulfly. Večer otevřou irští metacoristé Dead Label.

Koncert začíná ve 20 hodin. Lístky lze zakoupit na webu pořádající agentury Obscure Promotion, stejně jako v tradičních předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY