Nick Cave a Warren Ellis chystají živý záznam alb "Ghosteen" a "Carnage"

26.03.2021 18:25 - Ondřej Kocáb | foto: Melbourne International Film Festival

Nick Cave je v posledních měsících velmi aktivní a zastavovat v nejbližší době rozhodně nehodlá. Pouhý rok po studiovce "Ghosteen" přispěchal začátkem letoška s další kolekcí, tentokrát natočenou pouze ve dvojici s dlouholetým parťákem Warrenem Ellisem. "Carnage" pokračuje v trendu temnějších alb, zároveň ale v písničkářském módu. Další informace o vzniku nahrávky a blízké budoucnosti nastínil sám autor prostřednictvím svého blogu Red Hand Files.

"Hlavním důvodem našeho setkání vůbec nebyla myšlenka další desky. Prostě jsme chtěli strávit nějaký čas společně. Od posledního setkání uběhlo už dost času a my měli pořádnou chuť pokračovat v našich hudebních konverzacích, jež nás provázejí po dlouhé roky. Upřímně - ani moc nevím, co všechno se tam událo. Prostě jsme jen hráli a hráli a nechali hudbu jen tak plynout a dostávat z nás to nejlepší," prozradil Cave.

"Po pár dnech se mi Warren ozval, jestli jsem už poslouchal to naše jamování, a slíbil, že mi přepošle ty nejlepší kousky. Poslal však něco, co nějakým zázrakem tvořilo téměř kompletní album. A já mu okamžitě odpověděl: 'Pojmenuj to Carnage,'" doplnil Australan ke vzniku nečekaně vydané kolekce.

Jelikož ani jedno z aktuálních alb nebylo možné vyvézt na turné, přišla na řadu myšlenka audiovizuálního díla, které by přeneslo živé provedení skladeb přímo k divákům. Spolupracovat by na něm měl režisér Andrew Dominik. Dlouholetý muzikantův kamarád připravil i předchozí snímek "One More Time With Feeling" představující kolekci "Skeleton Tree". Podobně jako nedávná kolekce "Idiot Prayer", na které se představil Cave zcela sám, doprovázen pouze pianem, i chystaný záznam bude vznikat v Londýně. A jelikož obě alba i zmíněné filmy získaly velice dobrá hodnocení, můžeme se těšit na další příjemný zážitek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY