Ukulele Ortega Keiki je expresní letenka na Havaj

15.12.2020 10:43 - Tisková zpráva | foto: kytary.cz

Také se vám během sychravých zimních měsíců honí hlavou představa, jak si v lehátku na pláži užíváte šum oceánu a teplo paprsků tropického slunce? Uvést takovou představu v realitu můžete snadno zakoupením letenky do některé z tropických destinací. Pokud ovšem preferujete k peněžence milosrdnější řešení, vsaďte na ukulele. Jeho zvuk totiž funguje jako dokonalý teleport přímo na Havaj.

K Havajským ostrovům ukulele neodmyslitelně patří, jeho prapůvod je ale spojen s méně exotickými končinami. Na tichomořské souostroví se totiž dostalo koncem 19. století z Portugalska, a to v rukách námořníků v podobě zmenšené verze kytary. Přes poměrně dlouhou historii se ukulele těší větší oblibě až během posledních let. Své fanoušky má nejen mezi aktivními hudebníky. Pro snadnou hratelnost, kompaktní rozměry a obvykle i nízkou pořizovací cenu je častým zpestřením volného času také svátečních hráčů.

Ukulele
© kytary.cz
Jedním z předních výrobců ukulele je značka Ortega, do jejíž produkce patří nástroje série Keiki. Tato produktová řada obsahuje mj. kompletní sety sopránových ukulele s pestrobarevnými grafickými motivy inspirovanými street artem. Součástí těchto sad je klipová ladička, pět trsátek, přepravní obal a praktický popruh. Sváteční či začínající hráči si s pomocí těchto moderních nástrojů snadno osvojí základní návyky a dovednosti, které pak mohou uplatnit při hře na kytaru nebo jiné strunné nástroje. Modely řady Keiki mají přední laminované desky vyrobené ze dřeva agathis a jemně klenutá těla z plastu ABS. Krky jsou zhotovené ze dřeva okoumé a osazené dvanáctipražcovými hmatníky opět z ABS plastu. Výsledkem této konstrukce jsou nástroje s průrazným zvukem, které jsou odolnější vůči změnám teploty nebo vlhkosti a které jsou ideálními společníky pro každý okamžik.

Pokud vás hra na ukulele láká, můžete do toho praštit rovnou s frontmanem kapely Wohnout. Matěj Homola vydal ve spolupráci s hudebním magazínem Frontman.cz učebnici s názvem "Základy hry na ukulele snadno a rychle". S touto učební pomůckou, navíc pod dohledem takového hudebníka, zažije vaše hra na ukulele raketový start. A jestli se vám v těchto dnech prostě jen stýská po slunci a horkém letním počasí, magický zvuk ukulele Ortega Keiki vyčaruje prázdninovou atmosféru havajských ostrovů už při prvních tónech.

(Placená inzerce.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY