"Zatímco se koupeš" od Jarka Nohavici neztratila erotické dusno ani ve swingové úpravě B-Side Bandu

11.12.2020 11:12 - Milan Menčík | foto: Jan Turek

Jaromír Nohavica za svůj život složil a nahrál už stovky skladeb. Je živoucí legendou českého folku, takže se nelze divit, že dostal pozvání i do velkého projektu "Folk Swings", za kterým stojí Josef Buchta, kapelník B-Side Bandu, uskupení, které následně celou kolekci natočilo.

Buchta si od Nohavici vyžádal přímo tuhle skladbu a ten následně na desku dodal další dvě - "Ježíšek" a "Plebs Blues". "Píseň 'Zatímco se koupeš' jsem napsal už v roce 1983, kdy jsem začínal veřejně vystupovat. Hraju ji 37 let a mám ji pořád rád. Párkrát za život se podaří napsat píseň, která vás neotravuje ani po tolika letech a hrajete ji rád. Tohle je ten případ," vysvětlil Nohavica, proč při výběru songu, který vyšel až v roce 1995 na albu "Darmoděj", neprotestoval.

Sám skladbu představuje jako erotickou a tohle dusno z ní nesňala ani nová swingová aranž. I videoklip dost věrně popisuje, o čem se v ní zpívá. Píseň i ve velké konkurenci ostatních umělců Slávka Janouška, Vlasty Redla, Radka Pastrňáka a dalších patří k největším highlightům alba "Folk Swings". Jeho křest se uskuteční v brněnském Sono Centru v květnu 2021.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY