říká - musicserver.cz">

Nick Cave zrušil evropské turné. "Je čas udělat další album," říká

08.12.2020 19:18 - Ondřej Kocáb | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Již jednou přeložené evropské turné Nicka Cavea s jeho kapelou The Bad Seeds nakonec neproběhne. Během pondělí 7. prosince tuto informaci potvrdil i pořadatel pražské zastávky, agentura Fource Entertainment. Koncert se měl konat 17. května 2021 v O2 areně. Vstupenky budou všem držitelům automaticky refundovány, v případě fyzicky zakoupených lístků je třeba navštívit prodejní místo.

Australský zpěvák se ke zrušení a dalším plánům vyjádřil na svém blogu Red Hand Files, kde opět odpovídal na dotazy čtenářů. Vedle tématu šňůry nakousl také další album. Právě na zrušené turné směřovalo mnoho otázek a odpovědi se nakonec dočkala uživatelka Chloe, přispívající se značným zklamáním: "What the fuuuuuuuuuck????? Cancelled tour noooooo."

"Milá Chloe a všichni, kteří mi dnes napsali. Když pandemie zasáhla, a my tak museli odložit evropské turné, získal jsem příležitost zhodnotit, co vlastně chci dělat ve svém životě. A jak jsem tak bilancoval, došel jsem k závěru, že to, co jsem chtěl dělat nejvíc, je hrát naživo. Opravdu mi to chybí. Zrušení turné je pro mě i pro zbytek kapely obrovským zklamáním. Snažili jsme se, aby to vyšlo, nicméně mnoho věcí kolem roku 2021 zůstává nepředvídatelných, včetně nejistoty ohledně realizace našich show v takovém rozsahu, v jakém jsme je plánovali udělat. Cítili jsme tak, že prozatím musíme turné zrušit. Ať se na to podíváte jakýmkoliv způsobem, je to na nic. Je čas udělat desku. Uslyšíme se v novém roce," vysvětlil hudebník.

Poslední studiovka "Ghosteen" vyšla teprve v říjnu minulého roku. A také letos měl rodák z Warracknabealu napilno. Teprve před dvěma týdny vyšel záznam vystoupení z londýnského Paláce Alexandra, nazvaný "Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace". Cave tehdy vystoupil osamocen se svým klavírem a poutal především intimitou a klidem, do nichž skladby přenesl.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY