shop.musicserver.cz
Skyline - Electricity

Skyline vám albem "Electricity" dobijí baterky

Vydáno: 07.10.2020 12:35 v sekci Recenze - Hana Bukáčková | foto: Lukáš Wagneter, Red Bull Content Pool

Skyline jsou na české (nejen) taneční scéně pojem, a každé album je proto velmi očekávané. Nejinak tomu bylo i u osmé řadovky. A ta vás doslova nabije, za což může i název "Electricity". Kapela přichází s něčím novým, ale zároveň i starým. Žádné retro však nečekejte!

7/10

Skyline - Electricity

Vydáno: 21.8.2020
Celkový čas: 39:00

Skladby: In Space, Electricity, Godzilla, Lost, Till The Morning Comes, Melt, Up On The Cloud, The Past, Partners In Crime, Goodbye Kiss, Move On

Vydavatel: Championship Music

Nejsem kdovíjakým odborníkem na taneční muziku, snažím se reflektovat hlavně českou klubovou scénu, a tak jsem dřív nebo později musela narazit na Skyline. Dostali mě svojí živočišností, nadčasovostí, špinavostí, dravostí i mixem žánrů. Jsou pro mě zárukou, že se budu dobře bavit. "Electricity" jsem si pouštěla ke svému pravidelnému rannímu poklusu. A je to ideální běhací deska, s níž neztratíte patřičné tempo.

Tempo ani dech neztrácí po více než dvaceti letech existence ani tahle parta pod vedením kapelníka Radka Bureše. Balíček jedenácti kousků si elektroničtí mágové připravili po čtyřech letech od předchozí nahrávky "Jungle". Natáčelo se u Hiffiho v jeho hudební škole EMA Prague, vokály snímalo produkční studio Noise Activity kytaristy Majkího za přispění dvorního "míchače" Matouše Godíka.

Vůbec poprvé skládali členové týmově během společných setkání. Netlačili přitom na pilu a celková skupinová pohoda se na celkovém vyznění desky odráží. Vědomě či nevědomky se na ní navíc vracejí ke svým kořenům. Ať už tím, že nadále sledují trendy, ale ohlížejí se i k debutu, k době, kdy trackům nechávali volnější formu bez diktátu slok střídajících se s refrénem.

Uskupení stále stojí na dvou výrazných a vyrovnaných frontmanech. Dřív se burcovali, nyní si dávají vzájemně prostor, případně si vypomáhají. V textech Marky se odrazila její vztahová krize zakončená rozvodem. Její písně jsou tak spíše depky. Jacob to naopak celé odlehčuje. Maru jejich spojení popisuje slovy: "Kuba je rybář, ale se síťkou, ne s prutem. Sáhne do vody, když se topím, a normálně mě vytáhne."

Předchozí kolekce "Jungle" byla odrazem naší společnosti. A ta aktuální? Úvodní "In Space" nás vtáhne do vesmíru, "Electricity" je o démonech, rozchody se řeší v "Lost" a v "Goodbye Kiss", naopak zamilovaností překypuje "Melt" a "Partners In Crime". Song "The Past" se vyrovnává s minulostí a "Move On" nás nabádá, abychom nepřešlapovali na jednom místě, ale neustále na sobě pracovali. "Up On The Cloud" je o svobodě dělat si věci po svém. Podobně i "Godzilla", v níž Skyline nechali volnou ruku Jacobovi, a tak vznikla největší divočina z celé novinky. Party songem na rozloučenou budiž "Till The Morning Comes". Nahrávku uzavírá zmíněná "Move On", která je o naději v lepší zítřky.

S libozvučností a správností textů pomohla formaci opět Hanka 148. V porovnání s předchozím počinem mi přijde, že tady jsou trochu měkčí, umírněnější, což ale neubírá nic na jejich kultu a barevnosti. I po zvukové stránce se zde kapela snaží držet trendů. Sound je o dost elektroničtější, obsahuje méně živých nástrojů. Výrazově nejsilnější skladby jsou dle mého "Godzilla", "Move On", "Partners In Crime" či "Till The Morning Comes". Baví mě zasněnost Marčina hlasu v kontrastu s Jacobovou frackovitostí.

Co mě naopak vůbec nebaví, je obal. Jeho autorem je designér Vítek Škop, výsledek mi ale přijde jako z roku raz dva a v přímém protikladu ke zvuku alba. "Electricity" by místy mohlo být údernější, to by mu ale ubralo na lehkosti a jakémsi nadhledu. Ale to jsou jediné škraloupy na právě zalitém kakaíčku. Chutnat vám rozhodně bude.

NÁZORY
  • To je teda recenze (Anonym, 09.10.2020 07:59) Reagovat

    Tak Marka je pro redaktorku Maru, což jsem za 20 let s Gaiou a Skylinama nikdy neslyšel, a do toho si máme dělat kakaíčka. Takový lidovky pro balíky z vesnice. Začínám se víc a víc obracet na musicnow.cz, úroveň tam zdá se býti lepší, pro dospělé.

    • Re: To je teda recenze (jarecek, 09.10.2020 08:09) Reagovat

      jsem tentokrat nechtel prudit, ale souhlas .. dost hrozny pocteni ..

  • Tohle je DnB made-in Česká republika. A podle to... (Mek, 17.10.2020 22:33) Reagovat

    Tohle je DnB made-in Česká republika. A podle toho to i vypadá.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Jacob ze Skyline skončil v "Survivoru" a hned vyznává lásku své přítelkyni písní "Let's Get Floatin'" (08.04.2024 10:27)
- Fotogalerie: Skyline a jejich tradiční vánoční mejdan v Roxy ve fotkách (14.12.2023 18:48)
- Skyline vyrazili do klubů, závěr turné bude patřit pražskému Roxy (20.11.2023 09:28)
- Rozhovory: Anketa nohejbalového turnaje kapel Festonda: Kdo se cítí na vítěze? Kdo má jakou strategii? (25.07.2023 20:00)
- Video: Skyline otevírají novou kapitolu se zpěvačkou Nvtvlií klipem "Paralyzed" (24.04.2023 19:06)
- Naživo: Skyline zakončili sezónu tradičním předvánočním mejdanem v malé Lucerně (06.12.2022 11:06)
- Skyline vyráží na podzim do klubů s novou zpěvačkou (24.10.2022 12:47)
- Skyline po odchodu Marky Rybin představili novou zpěvačku (23.02.2022 14:49)
- Marka Rybin odchází ze Skyline (21.02.2022 12:55)
- Naživo: Skyline roztancovali Ledárny Braník (05.09.2021 16:11)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Themroc Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu