shop.musicserver.cz
Nové desky 37/2020 - od Avy Max přes Keitha Urbana po Ziggyho Marleyho

Nové desky 37/2020 - od Avy Max přes Keitha Urbana po Ziggyho Marleyho

Vydáno: 24.09.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Ava Max

Přináší vám covid špatnou náladu? Co takhle si ji zlepšit novinkami od Avy Max, countryové hvězdy Keitha Urbana, norského zpěváka Lida, údernice jménem Cindy Blackman Santana, MAXe, Elderbrooka, Napalm Death, A. G. Cooka, rodinným albem Ziggyho Marleyho či živákem Flying Colors? Potěšit může i společné album Hany Zagorové a Štefana Margity.

V pátek 18. září vyšly tyto nové tituly:

Ava Max - Heaven & Hell (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / taneční pop

Ava Max - Heaven & Hell
Americká zpěvačka s albánskými kořeny Amanda Koci, kterou všichni znají pod jménem Ava Max, vlítla před dvěma roky s písničkou "Sweet But Psycho" do světových hitparád jako první sníh do Krkonoš a od té doby ji z éteru slyšíme neustále. Postupně se přidaly další hity jako "So Am I" nebo "Kings & Queens" a čekalo se, jak bude znít její debutové album. To je nyní tu a s ním soubor patnácti písniček. Autorsky se na nich podíleli například Tove Lo, Charlie Puth, Tix, Shellback, Rollo, Madison Love a především Cirkut, který celou kolekci produkoval. Producenta, který má na svědomí alba Nicki Minaj, Keshy, Rihanny nebo Katty Perry, pak doplnili například RedOne, Hank Solo, Freedo či Lotus IV. Stylově se Ava Max drží toho, co ji proslavilo, tedy tanečního popu postaveného na silném vokálu, který zdědila po své matce, operní pěvkyni. Vydáním nahrávky pochopitelně žije její YouTube profil a my pouze doplníme, že ji seženete také na audiokazetě.


Keith Urban - To Speed Of Now Part 1 (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / country pop / country rock

Keith Urban - To Speed Of Now Part 1
Australský countryový zpěvák Keith Urban, který se už ale trvale zabydlel na špičce amerických žebříčků, se vrací po dvou letech od alba "Graffiti U" a přináší již jedenáctou desku. Zda bude "To Speed Of Now Part 1" následovat i druhý díl, zatím zřejmé není, co vám ale již můžeme s jistotou prozradit, že nám naservíroval hned šestnáct písniček. Tentokrát se ovšem nedrží jednoho stylu. Svůj podíl na tom může mít i výběr spolupracovníků a producentů, mezi nimiž najdete i lidi mimo country. Vedle sebe se tu tak potkali například Eg White, Dan Huff, Matthew Koma, Captain Cuts nebo Sean Small a Sam Sumser známí ze spolupráce s Lizzo nebo Kygem. Obdobně rozmanití jsou rovněž hosté: Nile Rodgers, Pink, Eric Church a vycházející hvězda country rapu Breland. Na společnou jízdu s Keithem Urbanem se můžete vydat prostřednictvím YouTube.


Ace Frehley - Origins Vol. 2 (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Ace Frehley - Origins Vol. 2
Ace Frehley svého času působil jako kytarista kapely Kiss. Na březen nachystal vlastní album plné předělávek "Origins Vol. 2", nakonec ale vychází až nyní. Obsahuje dvanáct úprav skladeb z repertoáru Led Zeppelin, Cream, The Kinks, The Beatles, Animals, Jimi Hendrix Experience, The Rolling Stones a dalších titánů moderní hudby. Frehley si k natáčení pozval také Robina Zandera z Cheap Trick, shreddera Johna 5, Litu Ford nebo Bruce Kulicka, jenž dřív zastával Frehleyův post u Kiss. První ochutnávkou z nahrávky je klip k tracku "Space Truckin'" ze slavného LP "Machine Head" (1972) britských Deep Purple, jehož nová podoba vznikla ve studiu The Creation Lab v kalifornském Turlocku. Ke zhlédnutí je na YouTube.


MAX - Colour Vision (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / hip hop

MAX - Colour Vision
Pod názvem MAX se ukrývá hned několik hudebníků různých národností. V případě alba "Colour Vision" je jím americký zpěvák, občanským jménem Maxwell George Schneider, který má od roku 2015 na svém kontě dvě alba. Čtyři roky po předchozím "Hell's Kitchen Angel" nyní přichází s tuctem písniček. Natáčel je především pod dohledem producenta Rogéta Chahayeda, do jehož portfolia patří především rapové hvězdy jako Travis Scott, DRAM, Lil Yachty, Travis Mills, Kendrick Lamar či Dr. Dre. K němu se pak přidali další jako Imad Royal, Alex Seaver, Ryan Met či Scott Harris a také někteří z hostů. Těmi jsou Chromeo, Quinn XCII, Felly, Suga z BTS, Hayley Kiyoko a bbno$. I díky nim zpěvákův pop hýří styly jako latino, hip hop, r'n'b nebo taneční pop. Rozhýbat tělo můžete při sledování jeho YouTube profilu.


Finntroll - Vredesvävd (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní folk metal

Finntroll - Vredesvävd
Finská formace Finntroll připravila pro své fanoušky novou desku s pořadovým číslem sedm. Dlouho očekávaná nahrávka "Vredesvävd" je prvním plnohodnotným studiovým počinem kapely po sedmi letech. Natáčelo a mixovalo se ve studiích Sonic Pump Studios a vzniklo zde celkem deset kousků. Jeden z nich, skladbu "Forsen", opatřili muzikanti i videoklipem, na který se můžete kouknout na YouTube.com. A pokud by vás zajímal i klip ke skladbě "Mask", navštivte tento odkaz. O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem!


Tip týdne

Cindy Blackman Santana - Give The Drummer Some (Present Future)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / rock / latin

Cindy Blackman Santana - Give The Drummer Some
Americká hudebnice Cindy Blackman není známá pouze jako manželka Carlose Santany, ale především jako bubenice, která dlouhá léta spolupracovala s Lennym Kravitzem a natáčela společně s Johnem McLaughlinem, Joss Stone, Joem Hendersonem, Samem Riversem nebo Cassandrou Wilson. Její hudební záběr je velmi široký od jazzu přes rock až po soul. Dokazuje to i na svém novém albu "Give The Drummer Some", na němž se dostane na všechny zmíněné styly a ještě samozřejmě na latino rock. Mezi hosty totiž nechybí skupina jejího manžela, již zmíněný John McLaughlin, kytarista Living Colour Vernon Reid a také Kirk Hammett z Metalliky. Produkce se ujal její bubenický kolega z kapely Journey Narada Michael Walden a mezi sedmnáct položek zařadili také "Imagine" Johna Lennona. Část této rozmanité nahrávky prezentuje hudebnice na svém YouTube profilu a při poslechu můžete přemýšlet, zda neshánět verzi na vinylu.


A. G. Cook - Apple (PC Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / hyper pop / experimentální electronica

A. G. Cook - Apple
Anglický hudebník A. G. Cook byl do letoška známý především coby producent a skladatel hudby pro Charli XCX, Caroline Polachek, Jónsiho, Hannah Diamond či GFOTY. Před měsícem ale vydal sedmidílné album "7G", které obsahovalo téměř sto šedesát minut hudby, a nyní mu připravil o něco tradičnějšího nástupce v podobě desky "Apple". Ta má pouze deset písniček a čtyřicet minut, ovšem pop se tu opět střídá s hyper popem a elektronickými experimenty obsahujícími fragmenty trancu, techna, country, metalu, grunge rocku, punku, IDM nebo drill 'n' bassu. Spolupráci mu oplatili například Alaska Reid, Hayden Dunham, Caroline Polachek, Hannah Diamond, Nomak a k nim se přidali Andrew Sarlo, Easyfun a Oneohtrix Point Never. Neobvyklý počin můžete okusit na Cookově bandcampu.


Hana Zagorová, Štefan Margita - Konečně společně (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / střední proud / klasický zpěv

Zagorová a Margita - Konečně společně
Manželé Hana Zagorová a Štefan Margita snad bez velkých následků přemohli nákazu covidem-19, a tak se mohou plně věnovat prezentaci svého prvního společného alba, trefně pojmenovaného "Konečně společně". Mezi jedenáct písní zařadili například "Adieu" či "Hraj muziko", původně nazpívané samotnou Zagorovou, dále duet "Mží", který před lety napsali Michal David se Zdeňkem Borovcem pro Hanu Zagorovou a Karla Gotta, "Máma" Charlese Aznavoura, kterou u nás proslavila Marie Rottrová, nebo song Miroslava Žbirky "Jesenná láska", jenž v novém podání dostal šansonovou podobu. Většinu skladeb s dvojicí nahrál Epoque Orchestra a vy si je můžete v krátkých ukázkách poslechnout na stránkách vydavatelství Supraphon, kde lze pořídit album také na vinylu.


Napalm Death - Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: grindcore

Napalm Death - Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism
Se šestnáctou studiovkou "Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism" přichází britská grindcorová formace Napalm Death. Jde o první plnohodnotnou desku kapely od roku 2015, kdy vyšla nahrávka "Apex Predator - Easy Meat". Touto pětiletou odmlkou vznikla nejdelší pauza mezi dvěma alby v celé historii legendární skupiny. Novinka obsahuje dvanáct skladeb, ale pokud zainvestujete do limitované edice mediabook, získáte navíc čtyři další kousky. S produkcí pomohl Russ Russell, který spolupracoval také třeba s Dimmu Borgir, The Exploited nebo Amorphis. Ukázku v podobě lyric videa k "Backlash Just Beacuse" najdete na YouTube.com.


EP

  • American Authors - Counting Down
    Bostonská pop-rocková partička American Authors se po loňské albové trojce "Seasons" připomíná ípíčkem "Counting Down". Fanoušci na něm najdou celkem pět písní včetně spoluprací s norským duem Seeb. Není tedy divu, že se tentokrát přiklonili více na popovou stranu, což si můžete ověřit i na jejich YouTube kanálu.
  • Neil Young - The Times
    Pár týdnů po vydání dlouho odkládaného alba "Homegrown" přichází Neil Young s další deskou. V případě EP "The Times" se můžete těšit na sedm skladeb, včetně coververze Dylanovy "The Times They Are A-Changin'" a nové verze "Lookin’ For A Leader 2020", která míří proti kandidatuře Donalda Trumpa. Ukázky jsou ke slyšení na jeho vlastní platformě.
  • Fletcher - The S(ex) Tapes
    Hit "Undrunk" americké popové zpěvačky Cari Elise Fletcher, která si nechá říkat pouze příjmením, do Evropy zatím nedorazil. Třeba bude úspěšnější s některou ze sedmi písniček, které zařadila na EP "The S(ex) Tapes". Šest z nich produkoval Malay (Zyan, Lykke Li, Lorde, Frank Ocean) a zbývající má na svědomí Australan Kito, který si v jedné i zahostoval. Seznámit se s Fletcher můžete na jejím YouTube.
  • Semisonic - You’re Not Alone
    Před třemi roky se po dlouhých šestnácti letech opět sešli američtí Semisonic a nyní, devatenáct let po poslední desce "All About Chemistry", konečně vydávají i čerstvý materiál. Pětici kusů shrnuli pod název "You’re Not Alone" a vy si je můžete vychutnat na YouTube.
  • Winnetka Bowling League - Congratulations
    Americký hudebník, zpěvák, DJ a producent Matthew Koma zvládá opravdu hodně. Důkazem toho je i jeho aktuální projekt Winnetka Bowling League, v němž se potkal s dalším producentem Danem Bookem. Po loňském EP "Cloudy With A Chance Of Sun" se hlásí s jeho pokračováním v podobě "Congratulations". Na něj zařadili celkem pět písniček na pomezí popu, rocku, surf rocku a psychedelického popu. Lepší představu si uděláte na YouTube profilu projektu.


Luke Laird - Music Row (CN Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Luke Laird - Music Row
Od roku 2005, kdy americký producent a skladatel Luke Laird vstoupil do hudební branže, se jen hrstka countryových alb obešla bez jeho účasti. Do portfolia držitele dvou Grammy a řady žánrových cen patří takové hvězdy jako Tim McGraw, Kacey Musgraves, Carrie Underwood, Jason Aldean, Blake Shelton, Luke Bryan, Kenny Chesney, Eric Church, Lady Antebellum, Miranda Lambert, Little Big Town ale i necountryoví John Legend, Ne-Yo a Harry Styles. Nyní se tento prominentní hudebník rozhodl, že zkusí své písničky také sám zpívat. Na svůj debut "Music Row" připravil celkem deset kousků, a i když by mu jistě kdokoli ze zmíněných hvězd rád v některých z nich zahostoval, on vše nazpíval sám. Je to zčásti i proto, že v nich vypráví svůj osobní příběh od cesty z Pensylvánie až po psaní pro ty největší countrystar. Na cestu s ním se můžete vydat prostřednictvím jeho YouTube kanálu.


Sunship Balloon (Feat. Members Of The Wombats) - Everywhen ()
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: moderní pop

Sunship Balloon - Everywhen
Duo Daniel Haggis a Tord Øverland Knudsen z indie formace The Wombats vydává coby Sunship Balloon svůj první samostatný počin "Everywhen". Místo očekávané indierockové nálože na něm hudebníci zkoušejí nové hudební body včetně psychedelie, elektroniky a alt-popu. Aktuální nahrávce, která obsahuje celkem čtrnáct kousků, předcházelo v loňském roce EP "Intergalactic Teacup Travel Centre". Ukázku v podobě kousku "1224 Fantasia" najdete na YouTube dvojice.


Elderbrook - Why Do We Shake In The Cold? (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tropical house / electronica

Elderbrook - Why Do We Shake In The Cold?
Anglický muzikant Alexander Kotz, známý spíše coby Elderbrook, působí na hudební scéně od roku 2015. Na kontě má už řadu singlů včetně na Grammy nominované písně "Cola" s CamelPhat, čtyři EP či produkci alb a remixy pro X Ambassadors, Alexe Adaira nebo Clean Bandit. Jeho debut už tudíž byl tak trochu na spadnutí a nyní se příznivci jeho pojetí mixu taneční hudby a elektroniky konečně dočkali. Ve standardní verzi jim připravil celkem jedenáct skladeb, včetně jedné spolupráce s Rudimental, ovšem ti skalní příznivci jistě sáhnou po deluxe edici rozšířené o další čtyři položky. Většina z nich zní na YouTube.


Ziggy Marley - More Family Time (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop music

Ziggy Marley - More Family Time
Je málo umělců, kteří by se tak orientovali na dětské posluchače, jako je třeba Ziggy Marley. Na své nové desce "More Family Time" chtěl své příznivce nakazit žoviálností svého čtyřletého syna Isaiah. Aby toho docílil o něco účinněji, pozval si do studia další hosty, kterými už ovšem byli tací hudebníci jako Ben Harper, Lisa Loeb, Sheryl Crow, Busta Rhymes, Angelique Kidjo, Tom Morello, Alanis Morissette, jeho bratr Stephen Marley či herečka Jamie Lee Curtis . A kdo výsledek ocení nejvíc? Zejména rodiče, kteří třeba pod tíhou domácí výuky potřebují nechat své ratolesti trošku vyblbnout. Ukázky najdete na muzikantově YouTube.


Ed Harcourt - Monochrome To Colour (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / alternativní folk

Ed Harcourt - Monochrome To Colour
Anglický hudební skladatel a instrumentalista Ed Harcourt svou devátou řadovku "Monochrome To Colour" koncipoval jako čistě instrumentální. Dvanáct skladeb natáčel ve svém domácím studiu Wolf Cabin ve venkovském Oxfordshire v období od ledna do října loňského roku a vedle klavíru na ní v jeho podání uslyšíte i historické nástroje, jako je dětský klavír Hopkinson z roku 1910 nebo dulciton, zvláštnost z 19. století. Jako hosty si do studia přizval bubeníka Clivea Deamera z jazz-rockových Get The Blessing a dále Gitu a Amy Langley, které nahrály housle a violoncello. Výsledek uslyšíte na Harcourtově YouTube profilu. Jestli se vám zalíbí, můžete přemýšlet i nad koupí vinylu.


John Oates & The Good Road Band - Live In Nashville
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / country / bluegrass

John Oates & The Good Road Band
Slavné duo Hall & Oates je stále aktivní - na příští rok například plánuje velké turné -, ovšem to samé lze říct i o jeho členech. John Oates teď vydává záznam koncertu "Live In Nashville", který se konal před dvěma roky v legendárním nashvillském klubu Station Inn. Společnost mu tam dělala parta muzikantů, kterou nazval The Good Road Band a jejímiž členy byli legendární hráč na mandolínu Sam Bush, pedal steel maestro Russ Pahl (Dan Auerbach), ikona elektrické kytary Guthrie Trapp (Jerry Douglas), baskytarista Steve Mackey (Peter Frampton), cellista Nate Smith (Kacey Musgraves) a bubeník Sugarland Josh 'Daddy' Day. Nikoho tedy nepřekvapí, že ten večer znělo country i bluegrass, nicméně v hojné míře také rock a především blues. Něco málo z atmosféry vystoupení můžete nasát na Oatesově YouTube profilu.


Lido - Peder (Because Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electrop pop / r'n'b / hip hop

Lido - Peder
Norský zpěvák a hudebník Peder Losnegård aka Lido už přerostl domácí hudební scénu, a to především coby producent. Podílel se na albech takových hvězd, jako jsou Halsey, Skrillex, Mariah Carey, Cashmere Cat, Chance The Rapper nebo Jaden Smith. Nezapomíná přitom ale ani na svoji vlastní kariéru, což dokazuje i deskou "Peder". Dvanáct skladeb, které na ni zařadil, natáčel společně s Heavy Mellow, JoJo, Ebenezer, Santell, Mulherin a Col3trane. Není tedy divu, že vedle elektronické taneční hudby uslyšíte i hodně r'n'b a hiphopových prvků. Část alba již Lido sdílí na svém YouTube.


Joan Osborne - Trouble And Strife (Womanly Hips)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop / soul / country

Joan Osborne - Trouble And Strife
Pokud jste si mysleli, že kariéra Joan Osborne skončila s "One Of Us" a "St. Teresa", pak vězte, že od debutu "Relish", který letos slaví čtvrt století, vydala osm dalších desek včetně "Bring It On Home", za niž si vysloužila nominaci na Grammy v kategorii nejlepší bluesové album. Její letošní počin "Trouble And Strife" je jubilejním desátým v pořadí a po šesti letech opět přináší původní materiál, který si tentokrát americká hudebnice sama i produkovala. Desítka songů má silný politický podtext a střídá se v nich rock, pop, blues, soul, country a další styly. Výsledek uslyšíte a uvidíte na YouTube.


Mike Shinoda - Dropped Frames, Vol. 3
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / electro pop / rock

Mike Shinoda - Dropped Frames, Vol. 3
Je to pár týdnů, co Mike Shinoda vydal společně se svými fanoušky první díl kolekce "Dropped Frames". Druhý díl, který vyšel koncem července, naší pozornosti unikl, a tak zmíníme až ten třetí. Člen Linkin Park na něj tentokrát zařadil celkem čtrnáct skladeb, v nichž uslyšíte i některé fragmenty z desek jeho domovské skupiny. Většina z nich je hodně založená na elektronice, do níž přimíchal další žánry jako pop a rock. Výsledek uslyšíte na Shinodově YouTube kanálu .


Bright Light Bright Light - Fun City (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro pop / disco

Bright Light Bright Light - Fun City
Velšský hudebník Rod Thomas, který od roku 2010 užívá pseudonym Bright Light Bright Light, se po úspěchu čtyři roky starého alba "Choreography" a následném turné s Erasure, na němž vznikl živák "Live Is Easy", vrací s novou deskou "Fun City". Ve dvanácti písničkách na rozhraní electropopu a disca přivítal fůru kolegů, jako jsou Brendan Maclean, Jake Shears, Andy Bell, Sam Sparro, Caveboy, Niki Haris, Donna De Lory & Initial Talk, KAYE, The Illustrious Blacks, Big Dipper, Mark Gatiss a Justin Vivian Bond. Zpět do léta můžete nakouknout prostřednictvím hudebníkova YouTube kanálu .


Yusuf / Cat Stevens - Tea For The Tillerman² (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / pop

Yusuf / Cat Stevens - Tea For The Tillerman²
Je to už padesát let, co Cat Stevens, který si nyní říká Yusuf Islam, nahrál jedno ze svých nejslavnějších alb "Tea For The Tillerman", z nějž pochází i takové hity jako "Where Do The Children Play?", "Wild World", "Into White", "Sad Lisa" a především "Father And Son". Britský hudebník se nyní rozhodl, že místo velkolepé výroční reedice celé dílo znovu nahraje, a vdechne mu tak aktuální podobu. Jak tedy půl století staré písničky jejich autor aktuálně cítí a proč jejich nové znění nazývá "verzemi pro novou dobu s dramatickými výsledky", zjistíte na jeho oficiálních stránkách.


4 Tenoři - 4 Tenoři (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: střední proud / pop / muzikál

4 Tenoři - 4 Tenoři
V uskupení 4 Tenoři se potkalo kvarteto muzikálových zpěváků - dva držitelé Ceny Thálie, pop-muzikálová legenda a sólista Národního divadla, konkrétně tedy Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo. Jejich debutové album, které následuje po vyprodaném turné, nabídne dvanáct filmových a muzikálových hitů, mezi nimiž najdete například písně Karla Svobody, Andrewa Lloyda Webbera, Ennia Morriconeho, "Sen kovbojů" ze seriálu "Zdivočelá země", slavnou "You Raise Me Up", ale i tradicionál "Amazing Grace" nebo koledu "O Holly Night". Pro předělávku "I Believe In You (Je crois en toi)" Céline Dion a Il Divo si coby hosta přizvali Lucii Bílou. Kompletní seznam skladeb včetně jejich ukázek naleznete na stránkách vydavatelství Supraphon.


V krátkosti

  • Movements - No Good Left To Give (Universal)
    Oceňovaná undergroundová americká post-hardcorová formace konečně navazuje na svůj tři roky starý debut a nachystala mu následovníka v podobě dvanáctky nových skladeb, které opět produkoval Will Yip. Kam se kvartet posunul, zjistíte na jeho YouTube.
  • Koryn Hawthorne - I Am (Sony Music)
    Americká gospelová zpěvačka od své účasti v The Voice ušla již pořádný kus cesty, na níž najdete i dvě nominace na Grammy. Její druhé album tedy bylo náležitě očekávané. Příznivci jejího stylu, který se dotýká též soulu a r'n'b, se mohou těšit na deset písniček, jež jsou ke slyšení na jejím YouTube profilu.
  • Bear's Den & Paul Frith - Fragments (Bertus)
    Anglické folk-rockové duo se vrací, tentokrát posílené o hudebního skladatele a aranžéra, který má na svém kontě spolupráci s The xx a Radiohead. Společně s ním přepracovali a znovu nahráli dvanáct starších skladeb do orchestrální podoby. Výsledek uslyšíte na YouTube.
  • Gazpacho - Fireworker (Mystic Production)
    Norská artrocková formace na svém jedenáctém albu nabízí sice pouze pět skladeb, ovšem fanoušci se nemusejí obávat, že by je někdo šidil. Jejich délka totiž v součtu přesahuje padesát minut a koncepčně se v nich mísí velké filozofické problémy, stimulují se literární sklony a straší osobní nepokoje. Ověřit si to můžete na bandcampu tohoto uskupení.
  • Liz Longley - Funeral For My Past (Tone Three Records)
    Další hudebnicí, která sháněla prostředky na své nové album pomocí Kickstarteru, je tato country-rocková zpěvačka z Nashvillu. Dobrá věc se podařila, a tak si teď na bandcampu můžete poslechnout jedenáct písniček z její šesté řadovky, kterou produkoval Paul Moak (Ashley Monroe, Matt Maher, Leeland).
  • Matt Berry - Phantom Birds (Bertus)
    Anglického zpěváka budete znát spíše jako herce z druhé série "IT Crowd". Možná i proto by vás mohlo zajímat jeho nové album na pomezí folku a rocku. Jak zní, můžete zjišťovat na jeho bandcampu.
  • The Apartments - In And Out Of The Light (Bertus)
    Australskou skupinu dnes již představuje pouze jediný člen Peter Milton Walsh, to ovšem neznamená, že bychom měli ignorovat její nové album a osm indierockových písniček. Poslouchat je můžete například na bandcampu.
  • Gillian Welch - Boots No. 2: The Lost Songs, Vol. 2 (Acony Records)
    Americká folková písničkářka se díky spolupráci na soundtracku k filmu "Bratříčku kde jsi?" zapsala do hudební historie. Nyní, letos již podruhé, se ale vrací ke svým starším šuplíkovým nahrávkám. Co v nich našla, zjistíte na jejím bandcampu.
  • Tobin Sprout - Empty Horses (Bertus)
    Hudební publicisté pasují někdejšího člena Guided By Voices za pionýra lo-fi a vy si na jeho bandcampu můžete vychutnat již sedmou sólovku s desítkou skladeb tentokrát na pomezí folku, rocku, country a americany.
  • Osees - Protean Threat (Bertus)
    Není to tak dávno, co jsme vám představovali sólovku Johna Dwyera, a už je tu tenhle muzikant znovu, tentokrát se svými Oh Sees, kteří si aktuálně říkají Osees. Debut pod novým názvem punkrockeři naplnili třinácti skladbami, které uslyšíte na jejich bandcampu.
  • 10 Years - Violent Allies (Mascot)
    Americké hardrockové trio se vrací po třech letech od vydání alba "(How to Live) As Ghosts" s tuctem nových písniček, které uslyšíte na jeho bandcampu. Po deseti letech se opět vrátili k Howardu Bensonovi, který jinak spolupracuje například s Halestorm, Kelly Clarkson, P.O.D., Daughtry nebo Simple Plan.
  • Cults - Host (Bertus)
    Tři roky od poslední řadovky "Offering" se o slovo hlásí newyorské indiepopové duo. Pokud by vás zajímalo, jak zní tucet nových písniček, stačí navštívit jeho bandcamp, kde vše naleznete.
  • Deradoorian - Find The Sun (Bertus)
    Americkou hudebnici Angel Deradoorian jsme mohli zaregistrovat jednak coby členku Dirty Projectors, jednak jako spolupracovnici U2 či Brandona Flowerse. Její druhé sólové album přináší desítku skladeb, které produkoval Sonny Diperri (My Bloody Valentine, Nine Inch Nails či These New Puritans). Její alternativní folk si můžete poslechnout na bandcampu.
  • Knuckle Puck - 20/20 (Warner Music)
    Vzpomínáte s láskou na emo-pop-punkové kapely jako Simple Plan, The Story So Far nebo Rise Against? Pak si s chutí pusťte na YouTube jedenáct písniček třetí desky kvintetu z Chicaga. V jedné z nich si zahostoval zpěvák Mayday Parade Derek Sanders.


Dále vychází:

A. Swayze & The Ghosts - Paid Salvation (Bertus)
Aaron - Anatomy Of Light (Bertus)
Ace Of Cups - Sing Your Dreams (Bertus)
Acid Pauli - Mod (Bertus)
ANCST - Summits Of Despondency (Mystic Production)
Anjimile - Giver/taker (Bertus)
Bad Beef Hat - Uzdravením K Zešílení ()
Body Double - Milk Fed ()
Brother Firetribe - Feel The Burn (Mystic Production)
Butcher Brown - #kingbutch (Bertus)
Carnation - Where Death Lies (Bertus)
Daniel Pemberton - Enola Holmes (soundtrack) (Sony Music)
Daniel Romano’s Outfit - How I'll They World Is Ordered (You've Changed Records.)
David Broza - Casa Limón (Bertus)
Dig Nitty - Reverse Of Mastery (Bertus)
Dominik Wania - Lonely Shadows (Bertus)
Eivør - Segl (V2 Records)
Emma Kupa - It Will Come Easier (Bertus)
Ermonela Jaho, Arsen Soghomonyan, London Philharmonic Orchestra - Puccini: Le Willis (Warner Music)
Fenne Lily - Breach (Bertus)
Finntroll - Vredesvävd (Sony Music)
Fit For A King - The Path (Solid State)
Flying Colors - Third Stage: Live In London (2 Cd + Dvd + BluRay) (Bertus)
Flying Colors - Third Stage: Live In London (2 Cd + Dvd) (Bertus)
Garrett Owen - Quiet Lives ()
Gus Dapperton - Orca (Bertus)
Hey Elbow - We Three (Adrian Recordings)
Hiidenhauta - Riivin (Bertus)
Hostia - Carnivore Carnival ()
Ian Wayne - Risking Illness (Whatever's Clever)
Into It. Over It. - Figure ()
Iress - Flaw ()
Jealous Of The Birds - Peninsula (Warner Music)
Joe Wong - Nite Creatures ()
Kariti - Covered Mirrors (Bertus)
Kelly Lang - Old Soul (Leopard Entertainment)
Killer Whale - Tastes Like Yesterday ()
Kingdom - Neurofire (Fade To Mind)
Luca Fogale - Nothing Is Lost (Amelia Recordings)
Lumiere - Phases ()
Manu Delago - Circadian Live (Bertus)
Michel Benita Quartet - Looking At Sounds (Bertus)
Mines Falls - Mines Falls ()
Mynskh - Chapter 01 Obliterating Perfection ()
Napalm Death - Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism (Limited mediabook) (Sony Music)
Nick Mason’s Saucerful Of Secrets - Live At The Roundhouse (Sony Music)
Ottone Pesante - Doomood (Bertus)
Paul Collins - Another World - The Best Of The Archives (Bertus)
Peter Bibby’s Dog Act - Marge ()
Peter Katz - City Of Our Lives (Plaid Shirt Music)
Photo Ops - Pure At Heart (Western Vinyl)
Plague Years - Circle Of Darkness (Mystic Production)
Problem - Coffee & Kush Vol 2 (Rostrum Records)
Reverend John Wilkins - Trouble (Bertus)
Rudy De Anda - Tender Epoch (Bertus)
Různí - Dirt Redux (Bertus)
Různí - Door To The Cosmos (Bertus)
Ryan Hamilton & The Harlequin Ghosts - Nowhere To Go But Everywhere (Wicked Cool Records)
Sadistic Embodiment - Blood Spell (Cdn Records)
Sarah Davachi - Cantus, Descant (L.a.t.e. Music)
Saunder Jurriaans - Beasts (Bertus)
Serum 114 - Im Zeichen Der Zeit (Napalm Records)
Simone Dinnerstein - A Character Of Quiet ()
Sly5Thave - What It Is (Bertus)
Speelburg - Porsche (Bertus)
Spencer Zahn - Sunday Painter (Cascine)
Steve Arrington - Down To The Lowest Terms - The Soul Sessions ()
Such Small Hands (The Wedding Present’s Melanie Howard) - Carousel ()
Sumac - May You Be Held (Mystic Production)
Sundressed - Home Remedy (Mystic Production)
Takuya Kuroda - Fly Moon Die Soon (Bertus)
The Archaeas - The Archaeas (Goner Records)
The Last Reign - Evolution ()
The Savants Of Soul - The Savants Of Soul (Swamp Records)
Thibault Cauvin - Thibault Cauvin Plays Leo Brouwer (Sony Music)
Toosii - Poetic Pain ()
Varg - Zeichen (Mystic Production)
Vatican Shadow - Persian Pillars Of The Gasoline Era (Bertus)
Voracious Scourge - In Death (Mystic Production)
Warren Wolf - Christmas Vibes (Bertus)
Yellow Days - A Day In A Yellow Beat (Sony Music)
Zach Gill - Cocktail ()

Vychází na vinylu:
A. Swayze & The Ghosts - Paid Salvation (Bertus)
Aaron - Anatomy Of Light (Bertus)
Ace Frehley - Origins Vol. 2 (Mystic Production)
Acid Pauli - Mod (Bertus)
Ancst - Summits Of Despondency (Mystic Production)
Anjimile - Giver/taker (Bertus)
Bear’s Den & Paul Frith - Fragments (Bertus)
Bright Light Bright Light - Fun City (Bertus)
Brother Firetribe - Feel The Burn (Mystic Production)
Butcher Brown - #kingbutch (Bertus)
Carnation - Where Death Lies (Bertus)
Cranberries - No Need To Argue (Universal)
Cults - Host (Bertus)
Deradoorian - Find The Sun (Bertus)
Derek Sherinian - The Phoenix (Sony Music)
Dig Nitty - Reverse Of Mastery (Bertus)
Dominik Wania - Lonely Shadows (Bertus)
Ed Harcourt - Monochrome To Colour (Bertus)
Emma Kupa - It Will Come Easier (Bertus)
Fenne Lily - Breach (Bertus)
Finntroll - Vredesvävd (Sony Music)
Fleetwood Mac - Then Play On (Warner Music)
Flying Colors - Third Stage: Live In London (Bertus)
Gazpacho - Fireworker (Mystic Production)
Hana Zagorová, Štefan Margita - Konečně společně (Supraphon)
Heathen - Empire Of The Blind (Mystic Production)
Hiidenhauta - Riivin (Bertus)
John Coltrane - Giant Steps (Warner Music)
Knuckle Puck - 20/20 (Warner Music)
Manu Delago - Circadian Live (Bertus)
Matt Berry - Phantom Birds (Bertus)
Movements - No Good Left To Give (Universal)
Napalm Death - Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism (Sony Music)
Nick Mason's Saucerful Of Secrets - Live At The Roundhouse (Sony Music)
Osees (Oh Sees) - Protean Threat (Bertus)
Paul Collins - Another World - The Best Of The Archives (Bertus)
Plague Years - Circle Of Darkness (Mystic Production)
Raven - Metal City (Mystic Production)
Reverend John Wilkins - Trouble (Bertus)
Rudy De Anda - Tender Epoch (Bertus)
Různí - 16 nej od táborových ohňů (Universal)
Různí - Dirt Redux (Bertus)
Různí - Door To The Cosmos (Bertus)
Saunder Jurriaans - Beasts (Bertus)
Sly5Thave - What It Is (Bertus)
Sparkle Division (William Basinski And Preston Wendel) - To Feel Embraced (Bertus)
Speelburg - Porsche (Bertus)
Sumac - May You Be Held (Mystic Production)
Sumac - May You Be Held (Limited) (Mystic Production)
The Apartments - In And Out Of The Light (Bertus)
Tobin Sprout (Of Guided By Voices) - Empty Horses (Bertus)
Varg - Zeichen (Mystic Production)
Vatican Shadow - Persian Pillars Of The Gasoline Era (Bertus)
Voracious Scourge - In Death (Mystic Production)
Wabi Daněk - Wabi a Ďáblovo stádo (Universal)
Yellow Days - A Day In A Yellow Beat (Sony Music)
Yusuf / Cat Stevens - Tea For The Tillerman? (Universal)

EP:
1782 And Acid Mammoth - Doom Sessions Vol. 2
7715 - Encino
Black Thought - Streams Of Thought Vol. 3: Cane & Abel
Brutalist - Michael J Fox
Color Fields - Pendulum
Death By Dub - Resurrection
Dylan Thomas Griffin - Our Age
Fires In The Distance - Echoes From Deep November
Ga-20 - Ga-20 Live Vol. 1
Galera - Fai Finta Che Mi Ami
GQ - A Midsummer’s Nightmare
Chima - Break Knights
Jo Below - Russian Roulette
Joshua Speers - Summerland
Joyner Lucas - Evolution
Love Mansuy - (Món-Swee)
Luke Wild - Sunburn
Mad Wave - Instant Nostalgia - Side A
McCall - On Self Loathing
McCendon - Room 33
Milk White Throat - Hiearchy
Obscura Hail - Siren
Pimmit Hills - Heathens & Prophets
Shira - Birds Of A Feather
Skofee - Polished
Smith Lyle & Moore - EP I
Tender Creature - An Offering
The White Swan - Nocturnal Transmission
Vacation Manor - Thoughts In Progress, Pt. 1
Whose Rules - Whose Rules
Zoe Graham - Gradual Move

Reedice:
Cranberries - No Need To Argue (Universal)
Cranberries - No Need To Argue (Deluxe 2Cd) (Universal)
Fleetwood Mac - Then Play On (Warner Music)
Jóhann Jóhannsson - Retrospective II (Bertus)
John Coltrane - Giant Steps (Warner Music)
Nick Mason's Saucerful Of Secrets - Live At The Roundhouse (Sony Music)
Plexis - Půlnoční Rebel (30 Let - Rozšířené Vydání) (Warner Music)

NÁZORY
  • Deska (Trudd, 24.09.2020 09:14) Reagovat

    A co Kataklysm?

    • Re: Deska (Tomáš Parkan - autor, 24.09.2020 10:37) Reagovat

      Kataklysm vychází až v pátek, budou zmínění v dalším článku. Jak je psáno v úvodu, zde jsou desky, které vyšly 18. září.

  • Moja Rec (Ondra, 24.09.2020 10:25) Reagovat

    Docela nechápu jak může chybět nové album od Moja Rec... legendární slovenská rapová skupina...

    • Re: Moja Rec (Tomáš Parkan - autor, 24.09.2020 11:28) Reagovat

      Souhlasím, že to je deska, která stojí za zmínku. Bohužel jsou ale alba, o jejichž vydání se nedozvím a toto je jedním z nich. Já se o hip hop moc nezajímám, slovenské vydavatelství s výjimkou Slnko Records mi newslettery neposílají, takže pokud album nevychází na Bontonlandu (jak je to třeba u českých hip hopových věcí), tak se ta informace ke mně nedostane. Na druhou stranu, ty umělce to asi tolik netrápí, specializují se na jiné média.

  • Ava Max (Anonym, 24.09.2020 17:06) Reagovat

    Fajn objev a skladba who's laughing now je skvělá.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Neil Young se rozhodl vrátit svou hudbu na Spotify (16.03.2024 20:39)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Bývalá biatlonistka Gabriela Soukalová nazpívala do svého dokumentu duet se Štefanem Margitou "Teď budu mluvit já" (07.03.2024 14:39)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu