Koncertní film Rogera Waterse "Us + Them" se dočká vydání na fyzických nosičích

17.06.2020 18:16 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver

Koncerty jednoho ze zakladatelů Pink Floyd - a v mnoha ohledech i jejich hlavního tvůrčího mozku - Rogera Waterse byly vždy opulentním divadlem a dokonalou souhrou hudby, obrazu a sdělení. Je proto pochopitelné, že tyhle propracované programy Waters nechává konzervovat také v podobě koncertních záznamů. Stalo se tak v případě ztvárnění opusu "The Wall", filmové podoby se dočkal i jeho následovník, turné s názvem "Us + Them". Vloni na podzim snímek proběhl kiny v podobě one-night-only eventu a pak se nad ním zavřela voda. Naštěstí jen dočasně.

Od úterý 16. června je film, natočený v roce 2018 v Amsterdamu, k dispozici na nejrůznějších video-on-demand platformách, vydání na fyzických nosičích se dočká 2. října. V plánu je DVD, Blu-ray a také zvukový záznam na 2-CD nebo 3-LP.

Ve strhující show, která se zastavila i v Praze, se spojily nejslavnější skladby Pink Floyd s novinkami z Watersovy sólové desky "Is This The Life We Really Want?" do celku s jasně vyhrazeným názorem. Watersovo vidění světa nemusí nutně konvenovat všem a ve všem, jedno mu však nelze upřít: umí to prodat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY