Metronome Prague se rozšiřuje na tři dny, přijedou i Macklemore a Oh Wonder

28.02.2020 15:11 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Metronome Prague vstupuje do nové éry a původně dvoudenní hudební svátek rozšiřuje o další den konání. Festivalové léto v Praze tak začne už 18. června, navíc s programem, který je srovnatelný s velkými festivaly v zahraničí. Lidé, kteří si již koupili dvoudenní vstupenku, mají nově oznámený třetí den zdarma.

Po čtyřech ročnících konání se festival Metronome mění na Metronome Prague - Music and Arts Fair. Největší pražská letní hudební událost nabídne spoustu pozoruhodných změn. S barevnými stromy, uměleckými instalacemi a místem, které láká k pikniku v trávě, se celé prostředí stane magickým, surrealistickým a okouzlujícím.

Metronome Prague přivítá mezi 18. a 20. červnem několik desítek českých i zahraničních hvězd. Mezi dosud oznámenými letošními headlinery, jako jsou americký zpěvák a multiinstrumentalista Beck, kultovní elektronické duo Underworld či nepřehlédnutelný element grimové scény Skepta, přibylo další velké jméno.

Organizátorům se podařilo získat jednu z největších hvězd současné mainstreamové scény, amerického rappera a držitele několika cen Grammy, muzikanta Macklemora (vl. jménem Benjamin Haggerty), který festival svým vystoupením otevře právě ve čtvrtek 18. června. "Každý rok naši hudební dramaturgii přibližujeme velkým festivalům v zahraničí, aby lidé nemuseli za světovou muzikou dojíždět. Macklemore je dalším důkazem, že se nám tuto vizi daří naplňovat," říká Barbora Šubrtová, dramaturgyně festivalu.

Areál Výstaviště ale přivítá také další představitele odlišných žánrů. Mezi nově ohlášenými jmény je například londýnské indiepopové duo Oh Wonder. Dalším oznámeným je Mikolas Josef, který představující nejmladší krev současné české popové scény.

V tuto chvíli je možné si zakoupit třídenní vstupenky za 2 290 Kč, jednodenní na čtvrtek za 1 190 Kč a jednodenní na pátek nebo sobotu za 1 590 Kč. Kromě třídenních VIP vstupenek za 4 290 Kč lze také zakoupit VIP jednodenní vstupenky na libovolný den za 2 890 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY