Dropkick Murphys představují ničitelský klip "Smash Shit Up" a přidávají song navíc

01.02.2020 11:52 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian /musicserver.cz

Bostonští celtic punkeři Dropkick Murphys vydali poslední album "11 Short Stories of Pain and Glory" už před třemi lety. Za tu dobu stačili několikrát projet svět křížem krážem, dvakrát se dokonce zastavili i v Praze (a oba jejich koncerty byly nezapomenutelným zážitkem). Tak jako tak, pomalu už je čas na další album.

To zatím ohlášeno nebylo, kapela ovšem nyní dala nedočkavým fanouškům alespoň malou záplatu. Na pátek 31. ledna totiž hudebníci připravili vydání digitálního singlu "Smash Shit Up", který je na streamovacích službách k dispozici v tandemu s coverem "The Bonny".

Ve dvojici novinek bostonští vejlupci kráčejí dnes už typickou cestou, která jim na posledních albech přitáhla značné množství nových posluchačů. Prim hraje sice punková energie, ale jen těžko lze zároveň přeslechnout typickou melodiku a na první dobrou chytlavé refrény. Píseň "Smash Shit Up" tak sice vyloženě nepřekvapí, ale strhující drive jí rozhodně nechybí. Totéž lze říct i o "The Bonny", kterou si skupina vypůjčila z repertoáru Gerryho Cinnamona.

Prvně jmenovaný song do světa doprovází patřičně destruktivní videoklip, který koncentrovanou energii jen umocňuje. Kromě cihel létají vzduchem kytary, následně dojde i na kladiva anebo bagr.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY