Clannad vystoupí v květnu v Praze

30.01.2020 16:19 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Clannad, jedna z nejúspěšnějších irských kapel, se vrací do Prahy. V rámci úplně posledního turné, na kterém se rozloučí se svými fanoušky, vystoupí 11. května 2020 ve Velké Lucerně. Vstupenky na sezení a stání jsou v rozpětí 990 až 1 490 Kč, v prodeji budou od pátku 31. ledna přes Ticketmaster a Ticketportal. Koncert přináší Charmenko.

Clannad spolupracovali s různými umělci, mezi kterými je Bruce Hornsby, Steve Perry, JD Souther, Paul Young či Duke Special. Jejich velkým fanouškem a podporovatelem je Bono z kapely U2, který o Moye Brennanové prohlásil, že "má jeden z největších hlasů, jaký kdy zažil", a se kterým Clannad nazpívali singl "In A Lifetime".

Právě tento název ponese antologie mapující jejich obsáhlou kariéru. "In A Lifetime" vychází 13. března 2020 a obsahuje dvě nové písně "Celtic Dream" a "Who Knows (Where The Time Goes)".

Pražský koncert proběhne 11. května 2020 v rámci zcela posledního turné. "Už před naším turné v letech 2013 až 2015 jsme diskutovali, zda je naším posledním. A poté, co Pádraig zemřel, jsme se rozhodli, že další turné bude definitivně tím posledním. Chceme, aby bylo velice speciální a aby bylo zakončením jedné nezapomenutelné cesty. Jsme rádi, že máme současně možnost vydat antologii 'In A Lifetime', která, jak doufáme, zanechá našim fanouškům trvalý hudební odkaz," říkají hudebníci



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY