Infected Rain si na "Endorphin" pohrávají s death metalem i elektronikou

20.12.2019 17:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Metalovou exotikou v poslední době nezavoněla jen novinka ukrajinských Jinjer, ale také moldavské party Infected Rain, která přispěchala se svou čtvrtou deskou "Endorphin". Kapela na ní vsadila na moderní zvuk a především pak na hlas výrazné frontmanky Leny Scissorhands.
7/10

Infected Rain - Endorphin

Skladby: The Earth Mantra, Black Gold, Symphony Of Trust, Pendulum, Passerby, Lure, Victims, Walking Dead, Taphephobia, Storm
Vydáno: 18.10.2019
Celkový čas: 40:35
Vydavatel: Napalm Records
Srovnání s Jinjer se v případě Infected Rain opravdu nabízí. Obě formace pojí poměrně nemetalové podhoubí východoevropských zemí, které jsou pro žánr poměrně exotickou destinací. Kapely fungují obdobnou dobu, ve svém čele mají charismatické frontmanky, které se nebojí growlingu ani melodických pasáží a do vínku si přidaly vlivy moderní odnože metalu a coru. Novinka "Macro" Jinjer se nám líbila. S jakou odpovědí přicházejí Infected Rain?

"Endorphin" je nevšední nahrávka. V jádru je brutální a nesmlouvavá podobně jako "Macro". Skrývá se v ní ale mnohem více zvukových odstínů a experimentů, které mohou staromilského posluchače poškádlit. Hned první skladba "The Earth Mantra" kombinuje syrové party a zároveň elektronické aranže a výrazné melodické refrény na téměř synth-popových základech.

Následující "Black Gold" baví groove-metalovou rytmikou s epickým vyvrcholením. Lena tu ukazuje, do jakých vokálních extrémů umí zajít, a není to vůbec zlé. Se "Symphony Of Trust" opět přichází schizofrenní přistup s popově metalovým nástupem aka Amaranthe, aby v průběhu písně několikrát Infected Rain vjeli do kolejí moderního death metalu.

Infected Rain jsou dobrou kapelou, která si svůj úspěch vydobyla neúnavnou tvrdou dřinou. Ostatně i v České republice koncertovala už několikrát a každé její vystoupení je lepší než to předešlé. Stejné je to i s deskami, kdy po vydařeném, dva roky starém albu "86" formace přišla s ještě vyzrálejším počinem, kde se navíc nebojí zvukových experimentů a posouvání vlastního zvuku. Věřme, že příští nahrávkou už nadobro protrhne brány zbytku Evropy a přichystá ještě důmyslnější kolekci, ve které se jí ještě lépe povede propojit světy metalu a elektroniky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY