James Harries vydává singl "Before We Were Lovers", deska bude v lednu

09.12.2019 14:49 - Dan Hájek | foto: Julie Vrábelová

Již vydané singly "Lights" a "Superstition" daly tušit, že James Harries chystá věci nové. Dalším kouskem do party je skladba "Before We Were Lovers". Písničkář na ní pokračuje ve spolupráci s producentem Viliamem Bérešem. Společně zachovávají Harriesův osobitý styl, zároveň ale hledají nové formy a cesty.

V tomto duchu finišuje i práce na předznamenaném albu. To má nést název "Superstition" a měli bychom se ho dočkat krátce po Novém roce, během ledna. Od února jej pak čeká koncertní štace nejenom po Čechách a Moravě. Během tří úvodních koncertů (24. února v pražském Jazz Docku, o den později v brněnském Kabinetu MÚZ a 26. února v Jazz Tibetu v Olomouci) muzikant za doprovodu své kapely nahrávku pokřtí. Ostatní zastávky jsou k vidění třeba tady.

K "Before We Were Lovers" vzniklo i prosté doprovodné video, v němž Harries vzpomíná na letošní turné po celé Evropě. Jsou to útržky momentů, které zaznamenal na mobil nebo příruční kameru. Součástí tohoto putování bylo hned několik zastávek v Polsku, kde zabodovala i skladba "Sunlight Of My Heart", která se dostala do úspěšného filmu "Plan B", který natočila uznávaná polská režisérka Kinga Debska.

"Superstition" tak naváže na skoro pět let starou nahrávku "Until The Sky Bends Down", kterou o dva roky později doplnilo živé épéčko "Recorded Live In Bratislava". Na obou prezentoval silné melodie - melancholické nebo plné hravosti a euforie, prim vždy hrála naléhavost hudebníkova hlasu. "Superstition" by tedy nemělo postrádat jeho mladistvou energii, charisma ani lyrické vyjadřování básníka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY